Πωλείται η Ελλάς… όσο – όσο!!!





Τώρα με την τεράστια οικονομική κρίση, “τα βγάζουμε ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ…”!!! Δεν έχει πια σημασία “το ιστορικό του θέματος…”!!! Να… φύγει! Να… πάει αλλού! Δεν το… θέλουμε ρεεε! Το… κατάλαβες; Ή να το ξαναπώ!!!
-       Έλα! Έλααα πάρεεε!
-       …Αυτό πόσο;
-       Δώσε ό,τι θέλεις! Τρελάθηκε το αφεντικό! Έλα! Έλααα… Εδώ τα ωραία!!!
-       … Έχω 50 μαζί μου!
-       Μααα…, αυτό έχει 100!
-       Έλα τώρααα, κάνε κάτι καλύτερο! Πελάτης είμαι..!
-       Καλάαα…, με βρήκες στην ανάγκη και με εκμεταλλεύεσαι..! Αλλά… φαίνεσαι καλός άνθρωπος… Ας είναι…
-       Ωραίααα.
  Κάπως έτσι…, ή για την ακρίβεια, ακριβώς έτσι στη σημερινή εποχή γίνεται η αγορά κάποιων αντικειμένων!!! Και δεν μιλάω για εκείνα τα… παραμάγαζα που εκμεταλλεύονται τα πάντα…, τη φτώχεια του κοσμάκη και “αγοράζουν χρυσό” σε εξευτελιστικές τιμές! “Για ένα πιάτο φακές…”, όπως όλοι λένε, αλλά τι να κάνουν! Όταν η φτώχεια “χτυπάει την πόρτα σου”, τότε δεν λογαριάζεις τίποτα! Τα δίνεις όλα…, “όσο – όσο”, μπας και σώσεις την… παρτίδα..! Αν και όπως είναι σήμερα τα πράγματα, αυτή (η παρτίδα…) “δεν σώζεται με… κανένα μέσο! Με ΤΙΠΟΤΑ…”!!!
 



Το ίδιο συμβαίνει και με την Ελλάδα! Ο πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται από χθες στο Κατάρ (επιστρέφει αργά σήμερα…) τρέχει με… πυραυλική ταχύτητα, μήπως και καταφέρει κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες, από το εξωτερικό να έρθουν και να επενδύσουν..! Δύσκολο; Ναι! Όχι όμως ακατόρθωτο, “εάν αλλάξουν κάποιες γραφειοκρατικές συνθήκες…”!!! Και μέσα σε ΟΛΑ ΑΥΤΑ, τον τελευταίο καιρό “βγήκαν στο… σφυρί” κυριολεκτικά και “δεκάδες νησιά μας”! Ναι, διαβάσατε σωστά! Το έχω βέβαια σχολιάσει κι άλλες φορές! Σήμερα όμως, το… “πράγμα παράγινε…”!!! “Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας…”, λέει η ανακοίνωση του φορέα! Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης διαβάζουμε: “οι τιμές είναι προσιτές για ορισμένες περιπτώσεις…”!!! Θα πρέπει να υπογραμμίσω πως, “το πιο ακριβό νησάκι, είναι ο Πάτροκλος…”! Είναι 640 στρέμματα! Είναι κοντά στην Λαυρεωτική (Αττική!) και η αξία του φθάνει τα 150.000.001 ευρώ..!
-       Τρέξτεεε… Ξεπουλάμε..!
-       …Έχεις κανένα κοντά στη Λέσβο, μάστορα;
-       Ναι. Ναι και είναι… κούκλα! Προλαβαίνεις…, δεν προλαβαίνεις!
-       Μααα…, δεν πρέπει να το δω πρώτα;
-       Έλααα ρεεε κύριος..! Εμείς είμαστε… εγγύηση! Λίγα δίνεις… νησάκι παίρνεις! Έλααα…, μην το σκέπτεσαι…
-       …Καλάαα! Πόσο;
-       …Εκεί θα τα χαλάσουμε; Θα τα βρούμε..!
-       …Δε μου λες, υπάρχει κάτι εδώ, στο Σαρωνικό;
-       Και βέβαια… κι όχι ένα, αλλά πολλά! Και είναι όλα… ένα κι ένα..!
-       Ακριβά όμως;
-       Μα τι λες τώρα! Τζάμπα..! Τζάμπα πράμα!!! Όλα τα έχω βάλει κάτω από το κόστος!!! Κατάλαβες;
-       …!
  Και δεν είναι ένα…, ούτε δύο…, πέντε ή δέκα! Είναι πολλά τα νησάκια μας που – δυστυχώς – πωλούνται, ως “νησιά αγνώστου πατρός…”!!!! Αυτό, σύμφωνα με μια ιστοσελίδα που έχει αναλάβει την πώληση, σημαίνει ότι, “τα νησάκια δεν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο…”!!! Ένα πανέμορφο νησάκι “ο Άγιος Θωμάς” στο Σαρωνικό (300 στρέμματα…) κοστολογείται 12.000.000 ευρώ! Ενώ το νησάκι “Όμορφη” στο Ιόνιο, που είναι 1.112 στρέμματα, “κάνει” 50.000.000 ευρώ! Και βέβαια, υπάρχουν και τα Τοκμάκια, εκεί στη Λέσβο (μεγάλη είναι…, τεράστια η αξία τους!) που “πωλούνται ως ευκαιρία…”, με τη διαφορά ότι “προς το παρόν απαγορεύεται η οικοδόμησή τους…”!!! Πωλείται η Ελλάς… όσο – όσο λοιπόν!!! Ντροπή και αίσχος ρεεε!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου