…Είναι για εμάς ΧΑΜΟΣ..!

 


DAVOS! Είναι η λέξη που ακούγεται τον τελευταίο καιρό, διαρκώς! Είναι της… μόδας..! Όπου κι αν… κάτσεις, όπου κι αν είσαι, ΟΛΟΙ μιλάνε για το Νταβός (DAVOS), για την πολύ όμορφη πόλη, στην οποία παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Αποφάσεις που είναι καίριες (αν και άτυπες..) για το μέλλον των λαών!!! “Μα εκεί στο Νταβός πρέπει να λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις;”, λένε πολλοί και περιμένουν… πειστικές απαντήσεις!!! Και άλλοι πάλι αναρωτιούνται και με το δίκιο τους: “Γιατί εκεί; Τι είναι… και τι έχει το Νταβός;” Έτσι σήμερα από το “Κάθε Μέρα Παντού”, θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποιες, ικανοποιητικές πιστεύω απαντήσεις, στα πράγματι “καυτά ερωτήματά σας…”..!
 
  Λοιπόν! “Τι είναι το Νταβός…” λοιπόν; Εκτός βέβαια από μία όμορφη πόλη της Ελβετίας (η διευθύντρια της σελίδας, η Λέμυ Γ. Κοντονή, ένα από τα επόμενα Σαββατοκύριακα, θα μας… ξεναγήσει εκεί, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο…), το Νταβός είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη, γιατί εκεί διεξάγεται πάντοτε το “Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο” (γνωστό ως WEF) από τις αποφάσεις του οποίου, “κινείται ο πλανήτης…”!!! Να υπογραμμίσω πως, το παγκόσμιο αυτό Συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ξεκίνησε στη δεκαετία του 1970..! Ήταν μια ιδέα (όπως γράφουν οι… Ειδικοί!) του καθηγητή Κλάους Σβαμπ, προκειμένου (μια φορά το χρόνο!), “να συγκεντρώνεται, η οικονομική και πολιτική ελίτ και να παίρνει αποφάσεις (άτυπες…, αλλά πανίσχυρες..!), συζητώντας γύρω από μια μεγάλη στρογγυλή τράπεζα…”!!! Να πω ακόμα, ότι εκτός από τις… άτυπες αποφάσεις τους, “οι συμμετέχοντες συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις, για τα φλέγοντα διεθνή ζητήματα και φυσικά διαπραγματεύονται εμπορικές συμφωνίες…”!!! Είναι πάντως γεγονός, το βλέπουμε άλλωστε και στην τηλεόραση, πως το “Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο”, τον τελευταίο (ιδιαίτερα) καιρό “έχει μετατραπεί σε ένα σόου, όπου καλούνται καλλιτέχνες, ακτιβιστές, καθηγητές κι άλλες επιφανείς προσωπικότητες και… τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας…”!!! Εκεί, κάθε χρόνο “μαζεύονται” περίπου 3.000 σύνεδροι από 100 χώρες..!
   Στο Συνέδριο πηγαίνουν, ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ..! Βέβαια, υπάρχει και… εισιτήριο για το Συνέδριο! Ένα εισιτήριο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..! Το κόστος… ποικίλει! Κάθε σύνεδρος, “πληρώνει το αντίτιμο των υπηρεσιών που (ο ίδιος) έχει προεπιλέξει με την αίτηση συμμετοχής του…”!!! Και με την ευκαιρία, να σας δώσω ένα παράδειγμα! Ένα… “μέσο εισιτήριο”, κοστίζει (μαζί με τη συμμετοχή…) “κάτι παραπάνω από 30.000 ευρώ…”!!! Από τις 30.000 ευρώ, “τα μισά, 15.000 ευρώ, πάνε για την διαπίστευση του συνέδρου…”! Και στα άλλα 15.000 ευρώ, “περιλαμβάνονται η διαμονή, το φαγητό, το αεροπορικό εισιτήριο και τα (εκεί) μεταφορικά έξοδα…”!!! Να τονίσω ότι υπάρχουν και πιο “ακριβά εισιτήρια…”, για τους “κορυφαίους”! Αυτοί (οι κορυφαίοι…) μπορούν με τις ειδικές “κάρτες συμμετοχής”, να συμμετάσχουν σε “πριβέ συνεδριάσεις…”!!! Αυτές οι τιμές “είναι πράγματι τσουχτερές! Αγγίζουν…, πλησιάζουν, ακόμα και τις 500.000 ευρώ…”!!!!! Αστρονομικό ποσό, για ένα “άτυπο συνέδριο…”, λένε πολλοί κι έχουν δίκιο! Όμως, γιατί άραγε από εκεί, το Νταβός, γίνονται οι περισσότερες ανακοινώσεις για το μέλλον κάποιων χωρών; Όπως αυτό που ακούστηκε και για την Ελλάδα, ότι “τα μέτρα που πάρθηκαν από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ήταν λάθος…”!!!! “Λάθος μέτρα…” σε μια χώρα, που από αυτό το “λάθος” κινδυνεύει με αφανισμό!!! Για την ακρίβεια, αφανίστηκε!!! Το DAVOS λοιπόν, είναι για μας ΧΑΜΟΣ…!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου