Εκλογές μέσα στον χρόνο..!


    Έρχεται! Είναι κοντά!
-       Ποιος…;
-       Έρχεται σου λέω!
-       Μπορείς να γίνεις πιο σαφής; Τι είναι αυτό…, αυτός που έρχεται;
-       … “Κακομοίρη” μου! Πού ζεις ρεεε; Πού κινείσαι; Τι κάνεις; Μούχλααα!
-       Όπως ξέρεις δεν μου αρέσουν οι… γρίφοι! Εάν έχεις ρεεε Κοντονή μου, κάτι να πεις…, “ρίχτο” στα ίσια!!! Καρφωτά! Διαφορετικάαα…!
-       Σιγάα…, φοβήθηκα τώρα! Έλααα…
-       Δεν το είπα για αυτό..! Και το ξέρεις! Αλλά με έχεις… σκάσει! Κατάλαβες;
-       ΟΚ… Εντάξει..! Με έπεισες! Κέρδισες..!

  Αυτός ήταν ο διάλογος που προχθές στο καφέ, στο γνωστό μας στέκι “Τίλλας” στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχα με το φίλο μου Γεράσιμο Έρτσο! Και φυσικά, μπορείτε να φαντασθείτε το τι έγινε σε μια τέτοια κουβέντα, μεταξύ ενός Κεφαλλονίτη (ο Γεράσιμος…) και ενός Ζακυνθινού (η… αφεντιά μου…) χωρίς… διαιτητή..! Σφαχτήκαμε στην κυριολεξία και το σπουδαιότερο ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Είναι γνωστή άλλωστε η… “ξεροκεφαλιά των Κεφαλληνιών”, όπως λένε και ισχυρίζονται ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ!!! Παρόλα αυτά το φιλαράκι μου έστω και με… βαριά καρδιά, “έκατσε και με άκουσε”!!!
-       Άκου…, Γεράσιμε…
-       Μπορώ να κάνω αλλιώς; Σε ακούω λοιπόν…
-       Έτσι μπράβο!
  Όταν πριν λίγο καιρό κάποιος…, ή κάποιοι μίλαγαν “για επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά, θα τον έλεγαν τρελό…”..! Κι όμως έτσι είναι! Ο πρωθυπουργός όχι μόνο τα κατάφερε…, αλλά έχει και… “άστρο…”!! Ό,τι κάνει του… βγαίνει! Είναι ένας άνθρωπος που… “μελετάει πολύ και ύστερα κάνει το επόμενο βήμα…”! Και αυτό λίγοι πολιτικοί το έχουν..! Είναι γεγονός πως, “γνωρίζει τις δυσκολίες…, είναι όμως έτοιμος να τις αντιμετωπίσει…”!!! Για τον λόγο αυτό, όπως κυβερνητική πηγή μου είπε, “ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να σηκώσει προσωπικά το βάρος των προσπαθειών, που θα καταβληθούν μέχρι την αρχή του καλοκαιριού…”!!!! Παράλληλα, συνέχισε, “θέλει το κόμμα…, ο κομματικός μηχανισμός να είναι “μάχιμος” – έτοιμος, προκειμένου να “περάσει” θέσεις και ιδέες στον κόσμο…”!!!
  Τώρα! Σε πρώτη… φάση, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει σκοπό, αλλά και στόχο, “να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση! Να κάνει – δηλαδή – ανασχηματισμό…”..! Όσο αυτό κι αν ακούγεται…, ή φαίνεται δύσκολο, ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει..! Ασφαλώς υπάρχει μια “απαισιοδοξία” στον κόσμο, με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να έρθει η αισιοδοξία…! Ο Έλληνας τι ζητάει; Μια δουλειά! Και πάνω σε αυτό ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και οι συνεργάτες του, έχουν ρίξει “όλο το βάρος…”! Κι αυτό είναι το στοίχημα..!
  Ένα άλλο “ζήτημα”, που σκέπτεται ο πρωθυπουργός, είναι ο… αιφνιδιασμός..! Και όπως όλα δείχνουν “αυτό θα είναι το επόμενο βήμα…”!!! Υπάρχουν πολλές…, μα πάρα πολλές δημοσκοπήσεις που δείχνουν…, εμφανίζουν τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 3 με 6 μονάδες..! Και αυτό δίνει το δικαίωμα στον Αντώνη Σαμαρά, “να προχωρήσει…, να οδηγήσει πιο σωστά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές…”!!!! Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός του “τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, το οποίοι θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο…”! Ο αιφνιδιασμός λοιπόν, το μεγάλο όπλο του Αντώνη Σαμαρά…! Εκλογές, ακόμα και μέσα στον χρόνο.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου