Έριξε, μαύρη πέτρα…!!!

 

Αυτό που θα σχολιάσω…, περιγράψω καλύτερα, το έζησα στη Νομαρχία της Αθήνας ως Νομαρχιακός Σύμβουλος!!! Έτσι, ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ή ΝΑ ΠΕΙ, “ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ”!!! Τι έγινε; Χμ! Με ιδιαίτερη προσοχή, σας παρακαλώ, διαβάστε…
  Από το Υπουργείο Εμπορίου, αν θυμάμαι καλά… και θυμάμαι, έφθασε ένα έγγραφο, με το οποίο μας ενημέρωναν για τις “προϋποθέσεις κάποιου επενδυτή στη χώρα μας…”!!! Και το έγγραφο κατέληγε με εκείνο το “παρακαλώ δια τα καθ’ υμάς…”!!!
  Ο… επενδυτής ήρθε στη Νομαρχία Αθηνών και η αρμόδια Επιτροπή των Οικονομικών, τακτικό μέλος της οποίας είχα την τιμή να είμαι, τον… καλοδέχθηκε..! Είναι γεγονός πως εμείς δώσαμε (στον επενδυτή…) όλα όσα ήταν στην αρμοδιότητά μας χωρίς… “μεγάλη καθυστέρηση…”!!! Και ο άνθρωπος, όπως είπε έμεινε ευχαριστημένος…! Εκεί όμως που έμεινε μετεξεταστέος, ήταν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ακούστε το γιατί…
  Ο… άνθρωπος της (πραγματικής…) ιστορίας, όταν θέλησε να αλλάξει κάποια πλακάκια στο μπάνιο του σπιτιού του (στο πατρικό του..!) το αρμόδιο Υπουργείο τον ενημέρωσε (εγγράφως παρακαλώ..!) πως, “θα πρέπει να ζητήσει άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία…”!!!! Ο επενδυτής λίγο κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό!!! Να προσθέσω ότι το έγγραφο του Υπουργείου τον πληροφορούσε ακόμα πως “πρέπει να εξασφαλίσει εγκρίσεις και από μία σειρά άλλες υπηρεσίες…”!!!
  Μόλις ο άνθρωπος διάβασε “τις άλλες υπηρεσίες…” και αφού απέφυγε το “διπλό εγκεφαλικό”, πήρε το πρώτο αεροπλάνο και σε περίπου 55 λεπτά… “πάτησε Κωνσταντινούπολη”, όπου σήμερα (όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες επιχειρηματίες… ή επενδυτές..!) έχει φτιάξει μία από τις καλύτερες επιχειρήσεις, επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ!!! Κι εδώ σε εμάς… “έριξε μαύρη πέτρα..!”!!! Και με το δίκιο του..! Θα πρέπει να υπενθυμίσω, λοιπόν, το “Αλλάζουμε ή Βουλιάζουμε…”!!! Έτσι κύριοι Υπουργοί; Η ευθύνη είναι μεγάλη και ίσως σε λίγο καιρό για την πατρίδα μας, (ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ) δεν θα υπάρχει αύριο!!! Για αυτό: “Ένας για όλους…” και “όλοι για έναν…”!!! Όλοι μαζί, για ένα καλό αποτέλεσμα…! Μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε!!! Εμπρός λοιπόν…! Εμπρός, για μια “Ελλάδα νέα…”, χωρίς Μνημόνια, φτώχεια, απολύσεις, λουκέτα και αυτοκτονίες!!! Στο χέρι μας είναι…!

ΣΗΜ. ΣΥΝΤ.: Με τη σημερινή εδώ άφιξη του Γάλλου Προέδρου κ. Ολάντ, το σχόλιό μου αυτό παίρνει ιδιαίτερη σημασία! Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτές και όχι λόγω μεγάλης γραφειοκρατίας να τους διώχνει, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα..! Άλλο ένα τρανό παράδειγμα είναι όλα όσα έγιναν μόλις προχθές, στη Χαλκιδική με – όπως λένε – πρωταγωνιστές τους ΣΥΡΙΖΑιους..! Κρίμα! Κύριοι ΣΥΡΙΖΑίοι θέλετε ή όχι η χώρα να ορθοποδήσει; Αν ναι; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!
 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου