Το… τέρας της γραφειοκρατίας!!!


Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, είναι αυτή που… “ασκεί εξουσία…”! Δεν είναι ψέματα ότι, “η γραφειοκρατία” και “η μίζα”, κυβερνάνε σήμερα στη χώρα μας! Υπάρχει κάποιος…, έστω και ένας, που να διαφωνεί μαζί μου; Όχι! Σωστά! Και είναι γεγονός πως, “το ένα… φέρνει το άλλο! Και το… άλλο… γεννάει κάποιο ακόμα… Είναι λοιπόν μια… αλυσίδα…”!!! Μια “αλυσίδα με δυνατούς και… απροσπέλαστους (δεν… κόβονται εύκολα, εκτός και αν…) κρίκους…”!!!
  Οι… “πληγές του τόπου”, λοιπόν είναι και πολλές αλλά και ΜΕΓΑΛΕΣ..! Βέβαια και όπως λένε οι μαθηματικοί “κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του…”! Κι αυτό είναι πολύ σωστό! Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην λύνεται, εύκολα… ή δύσκολα! Λύση λοιπόν, υπάρχει για ΟΛΑ! Και για την “γραφειοκρατία”, ισχύει το ίδιο; Θα ρωτήσουν πολλοί! Μα… βέβαια! Και για την… “κυρία αυτή”, υπάρχει η λύση!!! Αρκεί η πολιτεία να το θελήσει και να μην κάνει τα… “στραβά μάτια”, γιατί τότε “λύση γιοκ”, που λένε και οι Τούρκοι…! (κατάλαβες τώρα τι μας προσφέρουν οι Τούρκικες τηλεοπτικές σειρές;) Ταμάμ;
  Τώρα! Για να φαντασθείτε “το τι σημαίνει γραφειοκρατία”, για τον… ταλαίπωρο Έλληνα…, αλλά και όχι μόνο, αρκεί να διαβάσετε με προσοχή τη συνέχεια του σχολίου μου… Λοιπόν. Είσθε έτοιμοι; Ωραία… “Οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στα χρόνια του… Εδώ και τώρα, του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας Παπανδρέου…, Κώστας Σημίτης… και Γιώργος Παπανδρέου…!) και λιγότερο επί ημερών ΝΔ (Κώστας Μητσοτάκης… και Κώστας Καραμανλής..!), έριξαν στο… κεφάλι του Έλληνα περίπου 150.000 νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου…”!!!! Και για να είμαι σωστός δεν ήταν 150.000, αλλά… 144.000!!! Έτσι για να… βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους!!! Εκείνο πάντως που θα πρέπει να υπογραμμίσω είναι τούτο: “Στις πρώτες 100…, άντε 90 ημέρες της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, η Βουλή ψήφισε 114 νόμους!! Και έβγαλε – εξέδωσε 1.420 προεδρικά διατάγματα”!!! Ακόμα να προσθέσω πως, “στη θητεία του Κώστα Σημίτη (οκτώ – συνεχόμενα – χρόνια παρακαλώ!) υπεγράφησαν 6.500 νόμοι και κανονιστικές διατάξεις”!!! Περίπου 18 κάθε ημέρα!!!! Και ύστερα, θέλουμε να… λειτουργήσει το… κακόμοιρο το κράτος, όταν… “το τέρας της γραφειοκρατίας…” είναι παντού!!!
                              
ΣΗΜ. ΣΥΝΤ.: Εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο της Δευτέρας! Ένα θέμα που… “χτύπησε βαθιά στην καρδιά” της κυβέρνησης, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μεταξύ των άλλων, ότι “η ανεργία στη νεολαία, έχει ξεπεράσει το 60% με ανοδική πορεία…”!!! Έχουμε από τη μια πλευρά την ανεργία που… τρέχει με “πυραυλική ταχύτητα” και από την άλλη υπάρχει “η πρόθεση” ορισμένων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούν τις επενδύσεις και φυσικά το “τέρας της γραφειοκρατίας” που είναι ένα ακόμα ανασταλτικό στοιχείο στην πρόοδο της χώρας μας! Εάν ΟΛΑ αυτά δεν καταπολεμηθούν, γράψτε αλίμονο…!!!
  Τώρα , είναι αλήθεια ότι η εδώ άφιξη (διαβάσατε χθες το σχόλιό μου) σηματοδοτεί νέα δεδομένα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία! Μακάρι…! Α, να μην το ξεχάσω γιατί η ΕΣΗΕΑ κήρυξε και κάναμε συγκεκριμένα την ημέρα εκείνη, απεργία; Ποιος ή ποιοι ήταν οι λόγοι; Τι κερδίσαμε; Μήπως παίξαμε το παιχνίδι κάποιου; Και στην προκειμένη περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ; Απαντήσεις υπάρχουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα; Ο κόσμος έχει δίκιο που μας έχει… άχτι!!! Και ακόμα η χθεσινή γενική απεργία (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και λοιπών… συγγενών (εντάξει, πλάκα κάνω μπας και γελάσετε λίγο…) στοίχισαν (μείον δηλαδή) οικονομικά, όπως λένε, κάτι περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ!!! Το καταλάβαμε ή να το ξαναγράψω;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου