...ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!
                          
                         

 Όσα χρόνια και αν περάσουν , ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ...ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ,που το ημερολόγιο έδειχνε :  Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 1981 !..  Εκείνου του απογευματος που, ύστερα απο έναν θρίαμβο του Ολυμπιακού με 6-0, επι της ΑΕΚ,εμελε να γίνει το κακό!!! Συνεπαρμενα τα παιδιά, απο την μεγάλη νίκη, θέλησαν να την γιορτάσουν και εκτός Καραϊσκάκη !..  Λογαριαζαν όμως χωρίς τον...θυρωρο του γηπέδου, ο οποίος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, εκει στην θύρα 7 !..  Και το κακο, ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ !  Μέσα σε λίγα λεπτά και με την πόρτα κλειστή..., η  μισανοιχτη  (έτσι είπαν κάποιοι...) , "ο ένας ποδοπατουσε τον άλλον..." !..  Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί , ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (ίσως η μεγαλύτερη στο ελληνικό ποδόσφαιρο..!) ΜΕ 21ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ !!!






 Αυτο που έζησα τότε (έκανα περιγραφή και συντονισμό στην ΕΡΤ,στο Ραδιόφωνο-Β' Προγράμματα,την εποχη εκεινη...,σήμερα ΕΡΑ σπορ...) ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΝΩΠΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ !!!   Μέχρι και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ως μνημόσυνο , ηχούν στα αυτιά μου, "κραυγές απελπισίας  και τρόμου..." !..  Ολες οι εικόνες εκείνες "περνούν απο μπροστά μου οπως μια κινηματογραφική ταινία..."!!! Ακομα βλέπω "το στριμωγμα που επικρατούσε, την δυσφορία και την ανησυχία..."!!! Και να..., να έρχεται Παναγία Μου, η εικόνα του "ποδοπατηματος! Του πανικού! Της κραυγης! Της απελπισίας! Του θανάτου!.." !!!!!   Κρίμα...και ήταν όλα νέα παιδιά , που το αίμα τους έβραζε !..  Γεμάτα ζωή...,αψηφώντας τον κίνδυνο!..  Κάτι που τελικά πλήρωσαν ΑΚΡΙΒΑ!.. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ !!!
                          Η μεγάλη αυτη τραγωδία της "θύρας 7" συγκλόνισε το Πανελλήνιο και φυσικα όχι μόνο... Όλα τα διεθνή ΜΜΕ (πρακτορεία ειδήσεων...) αφιέρωσαν ώρες ολόκληρες για τα γεγονότα του σταδίου " Γ. Καραισκακης ", στις 8 Φεβρουαρίου 1981!!!!! Στους 21 νεκρούς (ηλικίας 14 εώς και 40 ετών..!) περιλαμβάνεται και ο 18χρονος Γεράσιμος Αμιτσης,οπαδός της ΑΕΚ...,της Ενωσης οπως έλεγε,(ήταν ο μοναδικός ΑΕΚτζης που έχασε τότε την ζωή του !..) , ο οποίος είχε την ατυχία (δεν είχε βρει εισιτήριο για την ΑΕΚτζηδικη κερκίδα,δυστυχώς!!!) να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζυ με τους φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού,εκει στην "θύρα 7" !!!!!   Για όλους εμάς αυτα τα παιδιά ζουν!!! Και θα ζουν για πάντα!!!!!




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου