Χρειάζεται λύση από… χθες!!!


 Όλα τα είχαμε και… αυτό μας έλειπε..! Δεν φθάνει μόνο η οικονομική κρίση, που… “γέμισε” τον τόπο με... ένα… “μαύρο φόντο”, μας ήρθε και η… “ξενόφερτη σκόνη” και το γλυκό έδεσε!!! Ο λόγος, για τη σκόνη που μας ήρθε από τη Σαχάρα και που μας… έπνιξε στην κυριολεξία, τα τελευταία 24ωρα..! Είναι γεγονός πως “τα αιωρούμενα σωματίδια ήταν και φυσικά είναι εκατομμύρια..!” Βγαίνεις από το σπίτι σου για… “καθαρό αέρα” υποτίθεται και αντί αυτού… “πνίγεσαι” και αντί για βόλτα αναψυχής…, καταλήγεις με αναπνευστικά προβλήματα σε κάποιο νοσοκομείο!!!
 


 Τώρα! Το… “κακό” μας βρήκε από τη στιγμή που ακρίβυνε το πετρέλαιο και ΟΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ και τις ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ!!! Θα μου πείτε και έπρεπε να κάνουμε; Να… πεθαίναμε από το κρύο; Όχι, βέβαια! Έτσι, ΟΛΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ σε λογικές τιμές!!! Εδώ να υπογραμμίσω, πως οι… “ξυλοεπιχειρηματίες της στιγμής”, μας πουλήσανε και ακόμα μας πουλάνε “ξύλα ακατάλληλα για καύση…”! Κι ακόμα, μερικοί… “εξυπνάκηδες” (μάλλον κουτοπόνηροι είναι…) θέλοντας “να γλιτώσουν μερικές δεκάδες ευρώ, καίνε ότι… βρούνε! Μέχρι και τα παλιά… παραθυρόφυλλα ή πόρτες”!!! Αποτέλεσμα ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, είναι η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ να γεμίσει με δισεκατομμύρια “αιωρούμενα σωματίδια…”!!! Τα… “σωματίδια” αυτά “γίνονται ένα είδος κοκτέιλ” με τα άλλα…, με τη “σκόνη από τη Σαχάρα” κι εμείς… “βαριανασαίνουμε”!!!! Όταν μάλιστα, κάποιος έχει και αναπνευστικό, τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο..! Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να μένουμε στο σπίτι μας, παρά να… τολμάμε έξοδο, η οποία θα έχει κατάληξη σε κάποιο… κρεβάτι (εάν έχει!) ενός νοσοκομείου!!!
  Οι ρύποι είναι χιλιάδες, που… “κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα”!!! Έτσι, δεν ξέρεις από… ποιους να προφυλαχθείς!!! Βλέπω κάποιους (όχι πολλούς όμως…) να κινούνται στους δρόμους με… μάσκες!!! Το φαντάζεσθε να το κάναμε αυτό όλοι τι θα γινόταν; Δεν θα… ξέραμε “ποιος είναι ποιος…”!!! “Καλημέρα, Κώστα…”, θα λέγαμε…, “ο Δημήτρης είμαι…” θα απαντούσε!!! Και πολλά…, πολλά άλλα ευτράπελα θα γινόντουσαν εάν φορούσαμε ΟΛΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ή άλλες ειδικές ΜΑΣΚΕΣ!!! Να τονίσω ότι, το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως “τα άτομα με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα (θα πρέπει) να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον και να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους ελεύθερους από πηγές σωματιδίων…”!!! Να προσθέσω ότι το ίδιο ισχύει και για τα μικρά παιδιά που είναι ευαίσθητα..! Εν τω μεταξύ, το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος) με επείγουσα ανακοίνωσή του, “αποδίδει το φαινόμενο αυτό, στην εντατική καύση ξύλου και κυρίως βιομάζας που αντικατέστησαν το πετρέλαιο...” Το ζητούμενο είναι, εάν υπάρχουν άλλες λύσεις…, εκτός του να “μένουμε μέσα στο σπίτι…”; Σε λίγες ημέρες θα “φιλοξενήσουμε στο Κάθε Μέρα Παντού” αποκλειστική συνέντευξη του καθηγητή – χημικού Νίκου Κατσαρού, ο οποίος και θα δώσει τη δική του εκτίμηση στο “καυτό αυτό θέμα, που χρειάζεται λύση από… χθες”!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου