Η ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΚΑ ΜΕΡΩ ΚΕΣΕΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
 
 

 
 

Η κα Μέρω Κεσεσίογλου –ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ αλλά και Πρόεδρος και Ιδρυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ– ,πρέβειρα των UNAIDS ,στην  Ελλάδα είναι μια γυναίκα για την οποία αξίζει να αναφερθεί κανείς όχι σε μια σελίδα μόνο …αλλά πραγματικά να γράψει ολόκληρο βιβλίο…



Είναι ο ‘Ανθρωπος που εγκατέστησε την Ελληνική σημαία στην Αφρική ,κυρίως στην Ακτή Ελεφαντοστού αλλά και σε άλλες χώρες αυτής της ηπείρου κατασκευάζοντας και εξοπλίζοντας νοσοκομεία ,συγκεντρώνοντας φαρμακευτικό υλικό , ιδρύοντας σχολεία ,βοηθώντας λεπρούς, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων …






Μέσα από πολλαπλές εκδηλώσεις αλλά και από κατάθεση προσωπικής περιουσίας , κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα …επιτυγχάνοντας τους στόχους  της ….οι οποίοι κάθε φορά είναι και μεγαλύτεροι ...



Εδώ  ,ο γνωστός σχεδιαστής PIERRE CARDIN ,πάντα δίπλα στη Πρόξενο Ακτής Ελεφαντοστού  ήρθε στην Ελλάδα με τη παράσταση ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ που σκηνοθέτησε ο ίδιος και επιμελήθηκε προσωπικά τα κοστούμια .
Η παράσταση παρουσιάστηκε στην  Εθνική Λυρική Σκηνή και είχε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο που συνέβαλε στο έργο της Προξένου .




 



Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην  Κωνσταντινούπολη ,σπούδασε στη Γενεύη και μετά το πέρας των σπουδών της εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα .Ο πατέρας της ήταν γνωστός ευεργέτης  στην Κωνσταντινούπολη και τα Ιεροσόλυμα .Ξεκίνησε ως εθελόντρια των Ηνωμένων Εθνών , όπου επισκέφθηκε την Δυτική Αφρική . Όταν διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες της διαβίωσης αυτών των ανθρώπων έβαλε στόχο να βελτιώσει την ζωή τους.
Η δράση της επεκτείνεται στις πόλεις της Ακτής Ελεφαντοστού αλλά και στην υπόλοιπη Αφρική .


Το 1980 επισκέπτεται την Ακτή Ελεφαντοστού με τεράστιες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού , με προορισμό το λεπροκομείο . Εξοπλίζει με μηχανές τις πιρόγες έτσι ώστε να μπορούν να ψαρεύουν οι λεπροί .


Το 1983 , πραγματοποιεί τέσσερις αποστολές με φάρμακα , εξοπλίζει το πρώτο οδοντιατρείο και εγκαινιάζει μια πτέρυγα στο νοσοκομείο με το όνομα ΕΛΛΑΣ.


Το 1985 ,υιοθετεί το τοπικό ορφανοτροφείο , καλύπτει όλες τις ανάγκες του και κάθε χρόνο φιλοξενεί τους 50 καλύτερους μαθητές στην Ελλάδα τη περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών .Το ορφανοτροφείο έχει το όνομα ΕΛΛΑΣ.
Tο 1987 , η Ακτή Ελεφαντοστού την τιμά και τη διορίζει Πρόξενο της χώρας τους στην Ελλάδα.


Το 1989 , δωρίζει ένα τρακτέρ , μια αντλία νερού και υλοποιεί το πρώτο αγροτικό πρόγραμμα ανάπτυξης , με τη βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας. Ο λαός της Ακτής την ανακηρύσσει φύλαρχο .
Το  1992 ιδρύει το πρώτο μαιευτήριο , το εξοπλίζει και παράλληλα εξοπλίζει ένα οδοντιατρείο .Από το 1994 μέχρι και σήμερα έχει εξοπλίσει οδοντιατρεία , μαιευτήριο όπου τα πρώτα παιδιά ονομάστηκαν ΕΡΜΗΣ και ΑΘΗΝΑ .Ιδρύει 60 συνεταιρισμούς όπου εργάζονται 3.000 γυναίκες , εξόπλισε κέντρο υγείας που είχε καταστραφεί από τους σεισμούς , υλοποιεί αγροτικά προγράμματα ανάπτυξης και εξασφαλίζει την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τους .


Στη συνέχεια, προσπάθησε να διαδώσει τον Ελληνικό πολιτισμό στην Αφρική οργανώνοντας μια παράσταση με το Λύκειο Ελληνίδων τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στην ίδρυση της πρώτης Ελληνικής Βιβλιοθήκης .

Μια γυναίκα της οποίας η δράση έχει επεκταθεί σε 29  χώρες της Αφρικής , όπου εξοπλίστηκαν  νοσοκομεία , οδοντιατρεία, ιδρύθηκαν σχολεία , μαιευτήρια  και υλοποιήθηκαν διάφορα προγράμματα ανάπτυξης .

Η ίδια πιστεύει ότι ''Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ευημερεί μόνος,γιατί πιστεύουμε  σε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους λαούς του κόσμου''!!! 

Οποιοσδήποτε, μπορεί να προσφέρει ένα χρήσιμο υλικό όπως αναπηρικό καροτσάκι (καινούργια και μεταχειρισμένα), φαρμακευτικό υλικό, αγροτικό εξοπλισμό κτλ, μπορεί να μπορεί να επικοινωνήσει με το Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού .
ΤΗΛ.210 7216625  και email: c-ivoire@hol.gr
 
Επίσης ,οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μπορεί να κατατεθεί στον  Αριθμό Λογαριασμού:ALFA BANK 014 11600 2320 001489ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ είναι ευπρόσδεκτο έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί υπερ όλων αυτών των σκοπών .
 

Εμείς μέσα από αυτή τη σελίδα αυτή θα ενημερώνουμε σε τακτά χρόνικά διαστήματα για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Προξενείο έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι από κοινού σε αυτή τη προσπάθεια ο καθένας με ότι μέσα διαθέτει !!!

                                                            Καλό Σαββατοκύριακο

                                                           Λέμυ Γ.Κοντονή



 
 


 

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ !
    ΓΙΑΤΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ.
    ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή