Χθες…, όχι αύριο!...

Άμεσα…, «εδώ και χθες», οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να μην μείνουν στα λόγια, και αυτά που συζήτησαν την Παρασκευή (15 Μαρτίου 2013) στις Βρυξέλλες για την ανεργία, να γίνουν πράξεις! Έργα! Και ας καταλάβουν επιτέλους, ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η νεολαία (αγόρια και κορίτσια!...) μαστίζεται από την ΑΝΕΡΓΙΑ!!! Όπως έχω πολλές φορές σχολιάσει, από το «Κάθε Μέρα Παντού», από αυτήν εδώ την σελίδα…, από την μεγάλη μου αγάπη το ραδιόφωνο…, αλλά και από την τηλεόραση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ, ΔΥΟ (και πολλές φορές περισσότερα και αυτό είναι το… δυστύχημα!) ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!!! Κάτι λοιπόν πρέπει να γίνει!!! Χθες! Χθες…, όχι αύριο, πριν είναι πολύ αργά!!! Χθες…, όχι αύριο!..
 

Εδώ, στην χώρα μας, η ανεργία στο σύνολο της έχει ξεπεράσει το 26,5%!!! Τρέχει με ιλιγγιώδης ταχύτητα, και ουδείς μπορεί να την… προκάμει, όπως θα έλεγε αν ζούσε ο Χαρίλαος Φλωράκης!!! Τώρα! Σύμφωνα, με τα στοιχεία της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής», περισσότεροι από 1.295.535 άνθρωποι. (Τον αριθμό αυτό δίνουν επίσημα οι αρχές!) Όμως, όλοι γνωρίζουμε πως οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.500.000!!! Και, δυστυχώς ο αριθμός αυτός, ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ! Αντίθετα ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ με ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ!!! Ασταμάτητη είναι, λένε όλοι! Και έχουν απόλυτα δίκιο! Το γεγονός ότι έχουμε φθάσει και ξεπεράσει το 26,5%, τρομάζει τους πάντες! Η εξέλιξη αυτή, έχει δημιουργήσει προβληματισμό και αμηχανία στην κυβέρνηση! Στην κυβέρνηση που… ψάχνει με αγωνία να βρει λύσεις!!! Μακάρι!.. Γιατί το πρόβλημα είναι φανερό και μεγάλο!!!
Με την ευκαιρία να υπογραμμίσω την «αλήθεια»! Μια αλήθεια που δεν… σηκώνει διάψευση, από κανέναν! Το τελευταίο τρίμηνο τους 2012 (σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Στατιστικής) η ανεργία στις νέες γυναίκες (ηλικίας έως και 24 ετών!) έφθασε και ξεπέρασε μάλιστα το 65% με 66%! «Οι γυναίκες αυτές είναι μακροχρόνια άνεργες… και δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο για περισσότερους από 12 μήνες…»!!! Ίσως, «το πρόβλημα της ανεργίας λυθεί με το μαζικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων σε δήμους, με μισθό 490 ευρώ, για τους πάνω από 25 ετών και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών…»! Αυτό γίνεται προκειμένου, «η κυβέρνηση να συγκρατήσει την καλπάζουσα ανεργία»! Αυτό, το πρόγραμμα, θα έχει ορίζοντα τα τρία…, η τα τέσσερα χρόνια! Στόχος, είναι να απορροφηθούν περισσότεροι από 400.000 άνεργοι..!!! Ένα άλλο στοιχείο (λεπτομέρεια…, λένε μερικοί!) το οποίο... «φανερώνει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας», είναι το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2012, η ανεργία αυξήθηκε κατά 5,2%! Ασυγκράτητη είναι η αφιλότιμη!!! 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου