Κρίσιμο Βράδυ!!!

 
Μέσα στην πολιτική επικαιρότητα, εκεί κάτω στην Κύπρο, με όλα όσα έγιναν και γίνονται, με το αντρίκιο εκείνο δεύτερο ΟΧΙ (έπειτα από το όχι στο σχέδιο Ανάν, που είπε με σταράτες κουβέντες, ο τότε πρόεδρος της Κύπρου, ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος…) της κυπριακής Βουλής στα γερμανικά σχέδια για το… κούρεμα των καταθέσεων, κόντεψα να ξεχάσω…, η παραλίγο να περάσει σε δεύτερη… θέση, ο αγώνας της εθνικής μας ποδοσφαιρικής ομάδας, που διεξάγεται απόψε στη Ζένιτσα με την εθνική Βοσνίας!


 
 
 
Είναι πάντως γεγονός πως και οι δυο ομάδες «οδηγούν την κούρσα του Ζ’ ομίλου! Έχουν από δέκα βαθμούς..»!... Ουσιαστικά το παιχνίδι αυτό της εθνικής μας είναι κρίσιμο, γιατί σε αυτό παίζεται η πρώτη θέση! Ο αποψινός (Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013) αγώνας ενδέχεται…, ή στην κυριολεξία είναι δυνατόν να κρίνει πολλά στην προσπάθεια των ελλήνων παικτών, ώστε η εθνική μας ομάδα να είναι παρούσα (είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά… και η Τρίτη συνολικά στην ιστορία της εθνικής μας…) στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλου, που θα γίνει στην Βραζιλία. Ιστορικά! Η αρχή είχε γίνει το 1994, όταν η εθνική μας αγωνίστηκε στα γήπεδα των ΗΠΑ (Βοστώνη και Σικάγο…) Χωρίς αξιόλογα αποτελέσματα! Το 2010 η Ελλάδα έπαιξε στο παγκόσμιο κύπελλο, που πραγματοποιήθηκε στην Νότια Αμερική! Εδώ, τουλάχιστον πετύχαμε γκολ! Το πρώτο σε παγκόσμιο κύπελλο εθνικών ομάδων με τον Σαλπιγγίδη!... Και φυσικά πανυγηρίστηκε δεόντως!...

Δεν θα σταθώ, στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα! Θα τονίσω όμως πως η εθνική μας, έχει περάσει και μάλιστα νικηφόρα, από πολλές πιο δύσκολες έδρες! Βέβαια, η Βοσνία έχει κάνει σπουδαίες επιτυχίες! Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, εάν εμείς παίξουμε σοβαρά, και ασφαλώς θυμηθούμε το τι κάναμε το 2004! Τότε που κατακτήσαμε το πανευρωπαϊκό, το «Euro 2004» και αφήσαμε με ανοιχτό το στόμα όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά τον κόσμο όλο! Τότε, που η Ελλάδα με τον Ότο Ρεχάγκελ στο τιμόνι… «έδινε απαντήσεις σε όλους…»! Μια τέτοια απάντηση καλούνται τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος, να δώσουν απόψε στην Ζένιτσα, εκεί στην Βοσνία! Νίκη! Και μόνο νίκη χρειαζόμαστε, σε αυτό, το κρίσιμο βράδυ!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου