ΠΟΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ….
 
Η θεατρική περίοδος έχει ξεκινήσει για φέτος...και συνεχίζεται μανιωδώς !
Υπάρχουν παραστάσεις  που κάνουν ακόμα πρεμιέρα και όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ...
Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά …που αξίζει να παρακολουθήσουμε...!!!

ΔΑΙΜΟΝΕΣ
 
 
Η  γνωστή ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα ΔΑΙΜΟΝΕΣ ,ανέβηκε πριν από 22 χρόνια …
Τώρα κάνει την επανεμφάνισή της ανανεωμένη στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ !

Πάντα με την Άννα Βίσση στο κεντρικό ρόλο ,αλλά και τους γνωστούς ηθοποιούς ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ , ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗ , Μ ΑΡΙΑ ΓΡΑΨΑ αλλά και μια πλειάδα ηθοποιών , αλλά και μια μεγάλη ζωντανή ορχήστρα σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα !

ΑΝΔΡΕΣ  ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΩΝ STEPHEN SINCLAIR KAI ANTHONY MC CARTEN
 
 
Το 1997 είδαμε στον κινηματογράφο το φιλμ FULL MONTY !!!
Το 1987 στη Νέα Ζηλανδία οι συγγραφείς STEPHEN SINCLAIR KAI ANTHONY MC CARTEN παρουσίασαν μια κωμωδία με το ίδιο ακριβώς θέμα αλλά με τον τίτλο ‘’LADIES NIGHT ‘’.
Το γνωστό σεναριογραφικό δίδυμο ΡΕΠΠΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ανέλαβαν την απόδοση στα ελληνικά αλλά και την σκηνοθεσία και μας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα... στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ !

Παίζουν οι γνωστοί ηθοποιοί από τη τηλεόραση αλλά και τις συνεργασίες τους με του σεναριογράφους ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ . ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΥΠΙΩΤΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ , ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ , ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΕΛΛΗ , ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ , ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ και ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ .

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
 
 
 
 
 
 
 
Ο Κάρλο Γκολντόνι μας παρουσιάζει και μας περιγράφει έναν παμπόνηρο , πανούργο, γκαφατζή αλλά και αναιδή υπηρέτη (ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ) που δουλεύει για δυο αφεντικά  !
Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην το καταλάβουν γιατί  τότε αλλοίμονο… Βέβαια στο τέλος καταφέρνει να τους κοροϊδέψει και να πετύχει το σκοπό του διότι πληρώνεται και από τους δυο !
Το σκηνικό εκτυλίσσεται στην Ιταλία με φόντο την εκπληκτική Βενετία !
Ένα χαρούμενο έργο με έντονο το κωμικό στοιχείο που αξίζει να δούμε !
Τη διασκευή την έχουν κάνει οι ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗΣ !
Τους άλλους ρόλους ενσαρκώνουν οι ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ , ΑΝΝΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΑΡΔΑΝΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ , ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ , ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ,ΣΤΑΥΡΙΝΑ ΨΙΜΟΠΟΥΛΟΥ , ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ και ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ !
Πάντα στο αγαπημένο ιστορικό ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ !

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΙΡΜΑ ΒΕΠ
 
 
Το δίδυμο ΚΡΑΤΕΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ  μας κάνουν να γελάσουμε μέσα από αυτή τη παρωδία ταινιών τρόμου από το κείμενο του CHARLES LAUDLAM !
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηθοποιοί αλλάζουν 56 φορές παίζοντας 8 ρόλους κατά τη διάρκεια της παράστασης !


Τη μετάφραση του έργου ... έχουν κάνει οι ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ , ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ , ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ !Και τη σκηνοθεσία ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ !Όλα αυτά στη σκηνή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
 
Το ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ είναι μια ανθρώπινη κωμωδία του Ναπολιτάνου  Εντουάρντο ντε Φίλιππο που παίζεται φέτος στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ .
Η κωμωδία έχει ως στόχο να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή , παραβλέποντας την ανάγκη της αγάπης !


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ παίζει τον κεντρικό ρόλο μαζί με τη ΦΑΙΗ ΞΥΛΑ , τον ΑΡΗ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗ , τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ κα γνωστούς ηθοποιούς !

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ



Το Θέατρο Badminton, τιμώντας την Αθηναϊκή Επιθεώρηση, το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου,παρουσιάζει ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης.

Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση», που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της.



Τα κείμενα τα έγραψε ο Αγγελος Πυριόχος , τις χορογραφίες έκανε ο ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ,ενώ μαζί με τον 35μελή θίασο παίζουν οι ηθοποιοί ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ , ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ , ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ , ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ...
Τη παράσταση διευθύνει μουσικά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ...



Σίγουρα υπάρχουν και άλλες παραστάσεις που αξίζει κανείς να δεί ....αυτές όμως  είναι μια ...πρώτη επιλογή ....


                                                           Καλή διασκέδαση ....

                                                             Λέμυ Γ.Κοντονή



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου