MISTERO BUFFO





Το καυστικά σατιρικό σπονδυλωτό έργο του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο, Mistero Buffo είναι η πρώτη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας Επτάρχεια του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου με τους μόνιμους συνεργάτες του, ηθοποιούς Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Θάνο Τοκάκη, Γιώργο Χρυσοστόμου, σε συμπαραγωγή με τη Λυκόφως.
Το έργο παρουσιάζεται στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες ,ακριβώς με τον τρόπο που επιθυμεί και ο ίδιος ο συγγραφέας του, χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς.



Ο Ντάριο Φο μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική αντιεξουσιαστική σάτιρα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει διαφορετικές σκηνές, καθώς ο αριθμός των σκηνών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σε μία μόνο παράσταση.


Σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου μπορούμε να το παρακολουθήσουμε στις 9.30 μ.μ.

O ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΩΜΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ





Κάποιους τυχερούς θεατές που θα παρευρίσκονται στις μεταμεσονύχτιες παραστάσεις της Παρασκευής στο Θησείον τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα τους περιμένει, εκτός από τους ήδη συμμετέχοντες έξι στην παράσταση, ένας έβδομος ηθοποιός – έκπληξη, (διαφορετικός κάθε φορά) που θα συμμετέχει στη βραδιά παρουσιάζοντας μία επιπλέον σκηνή του έργου η οποία δεν έχει συμπεριληφθεί στις ως τώρα παραστάσεις!!!


                                                       Καλή διασκέδαση


                                                       Λέμυ Γ.Κοντονή


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου