Οι Ζωές των άλλων
του 'Αλμπερτ 'Οστερμάιερ
 
 
 
 
 
 
 
 
Το θεατρικό έργο του Αλμπερτ Όστερμάιερ που βασίζεται στην πολυβραβευμένη αριστουργηματική γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ Οι Ζωές των Άλλων παίζεται για πρώτη φορά στο ΘΗΣΕΙΟΝ - ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ησκηνοθεσία είναι της Αλίκης Δανέζη-Knutsen, που είχε σκηνοθετήσει με μεγάλη επιτυχία για λογαριασμό της Λυκόφως και το Festen (Οικογενειακή Γιορτή) το 2006.
 
Το ανατολικό Βερολίνο του 1984 θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια μας στο Θησείον,  μέσα από την ιστορία του διάσημου θεατρικού συγγραφέα Γκεόργκ Ντράιμαν και της ηθοποιού συντρόφου του Κρίστα-Mαρία Ζίλαντ που παρακολουθούνται από τον αξιωματούχο της Στάζι, Γκερντ Βίσλερ μετά από έμμεση προτροπή του ερωτοχτυπημένου υπουργού Μπρούνο Χέμπφ.
 
 
 
Όταν ο αξιωματούχος της Στάζι ως απρόσκλητος «επισκέπτης» και μάρτυρας της ζωής των άλλων αρχίζει να τρέφει αισθήματα συμπάθειας για το ανύποπτο ζευγάρι, τίποτα δεν μπορεί να μείνει πια το ίδιο....
 
Παίζουν οι ηθοποιοί:
 
Άννα Μάσχα (Κρίστα-Mαρία Ζίλαντ), Μανώλης Μαυροματάκης (Γκερντ Βίσλερ), Φάνης Μουρατίδης (Γκεόργκ Ντράιμαν), Κώστας Μπερικόπουλος (Μπρούνο Χέμπφ), Γιώργος Συμεωνίδης (Γκρούπιτζ / Πάουλ Χάουζερ / Βοηθός του Βίσλερ / Άλμπερτ Γιέρσκα / Διευθυντής του Spiegel / Κρατούμενος / Ταμίας στο βιβλιοπωλείο)
 
 
 
Νομίζω ότι αξίζει να δεί κανείς αυτή τη παράσταση ...λαμβάνοντας υπόψιν μας τη κινηματρογραφική μεταφορά σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση διότι έχει να κάνει πάντα με το πως αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης το κείμενο ....όμως είναι μια αξιοπρεπής παράσταση ...οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και οι θεατές λαμβάνουν τα μηνύματα με ξεκάθαρο τρόπο ....
 
 
                                       Καλό απόγευμα
 
 
                                        Λέμυ Γ.Κοντονή

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου