Καλό ταξίδι φίλε!...


Επιτρέψτε μου σήμερα αντί άλλου σχολίου να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν καλό φίλο που εδώ και λίγες ημέρες «αναπαύεται στην οδό ονείρων…»! Ο λόγος…, το μίνι αυτό μνημόσυνο, είναι για τον αείμνηστο πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών, επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και μέχρι χθες δεύτερο αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτής της Ν.Δ στη Μαγνησία Θανάση Νάκο, ο οποίος έφυγε από κοντά μας εντελώς ξαφνικά την περασμένη Πέμπτη! Ο φίλος Θανάσης Νάκος έχασε τη μάχη με την ζωή…, άφησε πιο σωστά «τον μάταιο τούτο κόσμο…», στην εντατική του «Υγεία», ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας, όπως λένε οι γιατροί, έστω και αν πρόκειται στην καρδιά!... Ο άτυχος Θανάσης Νάκος αμέσως μετά την επέμβαση (Μπαϊπάς…, είπαν) έπαθε λοίμωξη στο αναπνευστικό και η κατάληξη ήταν «να χάσει την μάχη για την ζωή…»!!!
 




Ο Θανάσης Νάκος ήταν ένας πολιτικός «χαμηλών τόνων»! Στους δημοσιογράφους ήταν «ανοιχτός» και μίλαγε «όταν είχε κάτι να πει…»!!! Θυμάμαι πριν από λίγα χρόνια, όταν του τηλεφώνησα στο γραφείο του στο Υπουργείο και του ζήτησα να μιλήσουμε για το Δ’ ΚΠΣ (Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) για την εφημερίδα μου, τον «Αδέσμευτο Τύπο». «Ναι»! Ήταν η απάντηση του και κλείσαμε ραντεβού, για την επόμενη μέρα! Να τονίσω εδώ, ότι ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ Τις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!... Έτσι κάναμε μια συζήτηση ελεύθερη, «εφ’ όλης της ύλης»! Να, ένα απόσπασμα:
ΓΑΚ.: Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι το 82% του Δ’ ΚΠΣ, από το ΕΣΠΑ θα διατεθεί στην περιφέρεια….
Θ.ΝΑΚ.: Πράγματι η περαιτέρω μείωση των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, πριν από μερικές μέρες συμμετείχαμε σε σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού (Κώστας Καραμανλής) και την παρουσία των 13 περιφερειαρχών.
ΓΑΚ: Πολλά από τα νησιά μας στερούνται του κυριοτέρου αγαθού, που είναι το νερό, (Χίος κλπ) έχετε προγραμματίσει και κάτι άλλο;
Θ.ΝΑΚ: Ήδη υπεγράφησαν αποφάσεις που αφορούν την έγκριση επείγον των έργων για τις περιφέρειες βόρειου και νοτίου Αιγαίου. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται με 16.710.000 ευρώ!
ΓΑΚ: Με τον «Θησέα», τι γίνεται; Ακούγονται και κάποια παράπονα… Έχουν δίκιο οι παραπονούμενοι;
Θ.ΝΑΚ: Η θεσμοθέτηση και η υλοποίηση του προγράμματος «Θησέας» αποτέλεσαν για εμάς ένα «στοίχημα», το οποίο κερδίσαμε, παρά τις φωνές των «Κασσάνδρων». Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια υλοποιούνται περίπου 13.500 έργα σε ολόκληρη τη χώρα!...
Ο Θανάσης Νάκος, θα μείνει για πάντα «ζωντανός», για την ευθύτητα του!... Για τον λόγο του, που «κράταγε και υλοποιούσε τις υποσχέσεις του…»! Το Σάββατο, το μεσημέρι στην «τελευταία προεδρία του» ήταν ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! Και όλοι, είχαν να πουν ένα καλό λόγο! «Θανάση…, ας είναι ελαφρύ το χώμα της ιδιαίτερης πατρίδας σου, που σε σκεπάζει…»!!! Καλό ταξίδι, φίλε…!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου