ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ..!
( Απο 5 εως 12 ετών μικρα παιδια ζητιανευουν )    

 
  
Το οτι ζούμε σε μια εποχή που όλα περνανε απο την...μηχανή του κιμά,ειναι γεγονός αναμφισβήτητο!.. Δεν ειναι λίγες οι φορές που εκει στα φανάρια παι δια και μεγάλοι, προσπαθούν με τον έναν...,η τον άλλο τροπο να βγάλουν το ψωμι τους,είτε με τό να μας ζητούν να καθαρίσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου μας...,η πουλώντας χαρτομαντιλα!.. Βέβαια υπάρχει και μια τριτη "ομάδα" η οποία με...μπροσταρηδες τα μικρα παιδια, ζει απο την επαιτεια!!! Η "ομάδα" αυτη ειναι η πιο τραγική!.. Και αυτο επειδη διαθέτει παιδια ηλικίας απο 5 (πέντε) ετών, εώς και 12 (δώδεκα) ετών!!!!!  Τα παιδια αυτα εργάζονται απο το πρωί εώς το βράδυ για μια...φέτα ξερό ψωμι!.. Ναι, έτσι ειναι δυστυχώς!!! Για μια φέτα ψωμι!..
 
  
                       

Αυτο που τα ανήλικα αυτα, "ενοικιαζόμενα παιδια" ζουν ειναι ένα δραμα στην κυριολεξία... Σπαραζει η καρδιά σου βλέποντας αυτα τα παιδια,που ενώ έπρεπε  να ειναι..., ήταν...,  η στον παιδικό σταθμό..., η σε κάποια παιδική χαρα..., η στο σχολείο τους...,αυτα βρίσκονται ,εκει στο...πόστο τους...,πιστα στο...καθήκον!!!!! Και είπαμε όλα αυτα, για μια φέτα ξερό ψωμι!.. Οι αριθμοί που δίνονται απο διάφορες οργανώσεις για τα παιδια αυτα ειναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ !!! Παρουσιάζουν την σημερινη εικόνα, όχι μόνο της Ελλαδος αλλα ολόκληρης της Ευρώπης !!! Μάλιστα "τα συγκλονιστικά στοιχεια που έδωσε στην δημοσιότητα η ΜΚΟ Praksis για τα παιδια που...εργάζονται η επαιτουν, προκειμένου να ενισχύσουν το εισόδημα της οικογένειας τους η να δώσουν τα χρήματα σε κύκλωμα εκμετάλλευσης", ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ!!!!! Αυτη ειναι δυστυχώς η αλήθεια... Πικρή; Ναι! Μα πέρα για πέρα αληθινή...

            Τώρα τα "παιδια του δρόμου" ειναι κυρίως απο την Βουλγαρία! Και απο την Ρουμανία! Ερχονται στην Ελλαδα μαζυ με τους γονείς τους... Υπάρχει όμως και ένα κύκλωμα που δρα και φέρνει παιδια απο διάφορες χώρες! Παιδια τα οποία ενοικιαζει για όφελος κάποιων...οργανώσεων - κυκλωματων,που ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!!! Εδώ στην Αθήνα...,αλλα και στην Θεσσαλονίκη τα μικρά παιδια των φαναριων "δουλεύουν συνήθως σε κεντρικούς δρόμους και σε πλατείες, σε προαύλιο εκκλησιών (όλοι το ζούμε κάθε Κυριακή και γιορτές...,η πανηγύρια...) η σε διάφορα σημεία που έχουν κόσμο, οπως ειναι η νυχτερινή διασκέδαση..."!!!!! Τα παιδια αυτα (ηλικίας απο 5 ετών εώς και 12 ετών..!) που κάνουν αυτη την δουλεια  (επαιτουν) ειναι 6.000 σύμφωνα με τα στοιχεία!!! Ειναι δυστυχώς ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ!!! Και το κράτος...,η πολιτεία θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί...,επιτέλους!!!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου