Αυλαία για την «Σιδηρά Κυρία»!...
(Μάργκαρετ Θάτσερ ΤΕΛΟΣ!!!)


Πέφτουν σήμερα (Τετάρτη 17 Απριλίου 2013). Οι… τίτλοι τέλους στο κεφάλαιο Μάργκαρετ Θάτσερ! Για την γυναίκα που αγάπησαν, αλλά και μίσησαν, εκατομμύρια στην Βρετανία και όχι μόνο! Η Lady, που έφυγε από την ζωή στις 8 Απριλίου του 2013 σε ηλικία 87 ετών, έγινε θρύλος στην χώρα της! Είναι γεγονός ότι υπήρξε και έτσι είναι, «η καλύτερη (γυναίκα) πολιτικός της Αγγλίας…»!!! Αγάπησε περισσότερο την πολιτική από ότι τα παιδιά της και τον σύζυγο της! Μάλιστα, «για να έχει το… κεφάλι της ήσυχο, έστειλε τα παιδιά της εσώκλειστα  σε σχολεία, πριν αυτά συμπληρώσουν τα δέκα τους χρόνια…»!.. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που η κόρη της Κάρολ, προ ημερών, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους! «Η μητέρα μου, συνήθιζε να με αποκαλεί με τα ονόματα των γραμματέων της, έως ότου θυμηθεί το πραγματικό μου όνομα…», είπε η Κάρολ και συνέχισε: «Θα πρέπει να σας πω, πως είχε μεγάλη αδυναμία στον αδελφό μου…, στον γιό της, ο οποίος της αντιμιλούσε και ήταν ο μοναδικός που δεν φοβόταν να τις υψώσει την φωνή…»!!! Θα πρέπει εδώ να προσθέσω πως και ως σύζυγος η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν τα… πήγε καλά! Πολλές φορές ο έγγαμος βίος της διαταράχθηκε!.. Εκείνο που είχε κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι «πίστευε πως και οι διακόπτες ήταν για εκείνη χαμένος χρόνος …»!!!!
 
Εντύπωση είχε κάνει (τότε…) το γεγονός ότι η Θάτσερ ασχολήθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και με το ποδόσφαιρο, που εκείνη την εποχή (ήταν αμέσως μετά την τραγωδία στο Χέϊζελ, όπου έχασαν την ζωή τους 39 άτομα και είχαν τραυματιστεί περίπου 1000…) στην Βρετανία σε… «κακά χάλια με πρωταγωνιστές τους Χούλιγκαν…»! Έτσι η «Σιδηρά Κυρία» με απόλυτη αυστηρότητα  διέταξε αποκλεισμό όλων των αγγλικών ομάδων συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής ομάδας, από όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA…»!!! Επέβαλε μάλιστα και σκληρές τιμωρίες! Με τον τρόπο αυτόν θέλησε (και τα κατάφερε…) «να εξαφανίσει όλα τα ρεύματα του χουλιγκανισμού από το αγγλικό ποδόσφαιρο…»!!! Είχε πει μάλιστα η Θάτσερ τότε σχετικά με αυτό: «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να φερθεί όσο σκληρά επιθυμεί…»!



Να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό πως έπειτα από όλα όσα συνέβησαν το 1989 στον αγώνα (ημιτελικός) Κυπέλου μεταξύ Λίβερπουλ- Νότινγκαμ Φόρεστ (σκοτώθηκαν από τα επεισόδια 96 άτομα και είχαν τραυματισθεί 776 αλλά…) η Θάτσερ έδωσε εντολή για πιο αυστηρό έλεγχο και για την «τοποθέτηση ηλεκτροφόρων  φραγκτων…»!!! Πολλοί είπαν πως με την στάση αυτή «η Θάτσερ σκότωσε το ποδόσφαιρο»! Σήμερα, όμως, αποδεικνύεται το πόσο ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ.. Σήμερα το ποδόσφαιρο στη Βρετανία είναι γιορτή!..
Η Margaret Hilda Thatcher, ή όπως την λένε ακόμα και σήμερα στην Βρετανία «η Βαρόνη Θάτσερ», γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1925 και ο πατέρας της ήταν παντοπώλης, αλλά και ιερέας της εκκλησίας Μεθοδιστών! Από αυτόν η Θάτσερ πήρε πολλά… Τώρα! Ήταν εκείνη που έγραψε το όνομα της στον πόλεμο των Φώκλαντ και στην Βύθιση του πολεμικού πλοίου «Στρατηγός Μπελγκράνο» της Αργεντινής, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 323 ναύτες!.. Ένα πράγμα που δεν αποχωριζόταν ποτέ η αείμνηστη Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η τσάντα της! Ήταν πάντοτε περιποιημένη, καλοντυμένη και προσεγμένη στις εμφανίσεις της! Α, να μην το ξεχάσω! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ!!! Λένε πολλοί πως εξαιτίας όλων όσων επέβαλε η Θάτσερ «δεν πρόκειται να ξαναβγεί γυναίκα πρωθυπουργός στην Βρετανία…»!!! Ακόμα, λένε αρκετοί πως δεν ήταν… «Σιδερένια» αλλά… «βάρβαρη»! Η ιστορία, όμως, αργότερα θα αποδείξει ποίο είναι το σωστό!.. Στην κηδεία, σήμερα, θα παραστεί (εκτός από αρχηγούς και πρωθυπουργούς άλλων κρατών) και η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είχε να πάει σε κηδεία πρωθυπουργού από την κηδεία του Γουϊστον Τσόρτσιλ, το 1965!!!
Έπεσε η αυλαία για την «Σιδηρά Κυρία»! Μάργκαρετ Θάτσερ ΤΕΛΟΣ!!!
Το Μπιγκ Μπεν
Το «Παγκόσμιο Ρολόι» το Μπιγκ Μπεν εκεί στην καρδιά του Λονδίνου θα παραμείνει σήμερα «σιωπηλό»!.. Το ρολόι θα πάψει να ηχεί (όπως είναι γνωστό χτυπάει κάθε δεκαπέντε λεπτά…) κατά την διάρκεια της κηδείας, προκειμένου, να αποτίσει φόρο τιμής στην «Σιδηρά Κυρία» την Μάργκαρετ Θάτσερ!.. Αυτό γίνεται σήμερα (το Μπιγκ Μπεν, να σιγήσει!) για πρώτη φορά μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο!.. Και αυτό λέει πολλά, και όχι μόνο για τους Βρετανούς!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου