Τζαμί η Αγία Σοφία!!!
(Αυτός είναι ο στόχος των Τούρκων!!!)

Είναι γεγονός πως οι Τούρκοι και όταν και όπου βρουν την ευκαιρία ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΝ!... Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν μας βρήκαν… «με τα πόδια κομμένα»…, ή να «έχουμε πέσει…, πιο σωστά να έχουμε γονατίσει», το εκμεταλλεύτηκαν και φυσικά μας την… έφεραν!!! Κυριολεκτικά μας… «δάγκωσαν»!... Από πού να αρχίσω και που να καταλήξω! Να ξεκινήσω με τον «Αττίλα 1» και τον «Αττίλα 2» τότε που η Ελλάδα πέρναγε τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της! Και ασφαλώς, τώρα που εκμεταλλεύεται την άθλια οικονομική μας κατάσταση και μας… «ταπεινώνει» καθημερινά ιδιαίτερα στα εθνικά μας θέματα…, στα μνημεία μας (εκκλησίες κλπ) και στο Αιγαίο μας!


Όμως αυτό που είδε μόλις προχθές το φώς της δημοσιότητας «ξεπερνάει κάθε προηγούμενο»!... Όπως αν όχι όλοι οι περισσότεροι γνωρίζουμε στην Τραπεζούντα υπάρχει ένας εκπληκτικός ναός…, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας!.. Ε, λοιπόν οι Τούρκοι θέλουν (έχουν κάνει όλες τις «ενέργειες» για αυτό…) να μετατρέψουν την Αγία Σοφία (είναι το ίδιο…, ή σχεδόν το ίδιο με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά σε… μικρογραφία!!!) να μετατρέψουν τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!!! Ναι! Ναι δεν κάνετε λάθος στην… ανάγνωση! Θέλουν να κάνουν μια ακόμα εκκλησία μας, ένα ακόμα Ορθόδοξο Ναό, θέλουν να τον κάνουν… τζαμί!!! Είπαν μάλιστα πως, «θα καλύπτουν τις εικόνες και τα ψηφιδωτά τις ώρες της προσευχής με κουρτίνες, για να μην… αποσυντονίζονται οι πιστοί μουσουλμάνοι»!.. Έτσι λένε…, ώστε να μας… ρίξουν «στάχτη στα μάτια»!!!
Οι γείτονες μας…, οι Τούρκοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να κάνουν την «σκέψη» τους αυτή «πράξη»! Είναι έτοιμοι, λοιπόν, να μετατρέψουν σε τζαμί τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας εκεί στην Τραπεζούντα!.. Και στο σημείο αυτό να σας ενημερώσω ότι μέχρι σήμερα η Αγία Σοφία λειτουργούσε ως μουσείο!.. Και πρέπει με την ευκαιρία να υπογραμμίσω πως, «δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό οι Τούρκοι, αφού έχει προηγηθεί ο ιστορικός Ναός της Αγίας Σοφίας της Βιθυνίας!»!!!

Να προσθέσω εν τω μεταξύ ότι και η εκκλησία αυτή (Αγία Σοφία Βηθυνίας) πριν οι «φίλοι» μας την μετατρέψουν σε τζαμί ήταν ένα καταπληκτικό μουσείο!.. Ήδη ο Βεϊσελ Τσακί (μουφτής στην Τραπεζούντα!..) ανακοίνωσε προχθές ότι: «οι προετοιμασίες συνεχίζονται στην Αγία Σοφία για να ανοίξει τις πύλες της στους «πιστούς» μουσουλμάνους που θα προσευχηθούν…»!!! Με προκλητικό τρόπον μάλιστα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «τις ώρες της προσευχής (τους) οι τοιχογραφίες και τα μωσαϊκά θα καλύπτονται με… κουρτίνες!..»!!! Τώρα τι του λες; Του λες να πάει… (εδώ βάλτε εσείς ότι θέλετε!), ο παλιομουφτής!!!
Υπάρχει ασφαλώς μεγάλη αντίδραση, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον κύριο Βαρθολομαίο, ο οποίος τόνισε πως «εμείς σεβόμαστε όλα τα Τεμένη. Σεβόμαστε τους χώρους προσευχής. Κάτι που πρέπει να πράξουν και οι άλλοι… Υπάρχουν πολλά Τεμένη. Αυτή τη στιγμή λοιπόν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Υπάρχει πολιτική!..»! Εκείνο πάντως που φοβούνται όλοι είναι ότι «η επόμενη κίνηση των Τούρκων, θα γίνει στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη…»!!! Αυτό, ίσως, είναι ο στόχος!!!

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΈΣΟ ΤΩΝ Η.Π.Α.ΠΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΤΕΜΕΝΗ Η ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ .ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΊ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ -ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή