Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΕΡΕΙΑ ΤΩΝ FADOS MISIA ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ GAZARTE ΜΕ ΜΙΑ  ''DELIKATESEN''ΔΙΑΘΕΣΗ .....

Δίνει πνοή στα ποιήματα των σπουδαίων ποιητών της χώρας της μέσα από πανέμορφα τραγούδια....έχοντας πάντα αφετηρία την Πορτογαλία , ερμηνεύει τις λέξεις τους με αγνό και βαθύ συναίσθημα και δοκιμάζει καινοτομίες στην ορθόδοξη ενορχήστρωση του fado, η Misia όχι μόνο πηγαίνει μπροστά την τέχνη της σπουδαίας Amalia Rodriguez αλλά και κερδίζει το στέμμα της «σύγχρονης ιέρειας των fados».




Διαθέτει κι εκείνη άλλωστε το χάρισμα να αναδεικνύει με τη φωνή της όλα τα συναισθήματα και τις εικόνες που κάνουν το fado πανανθρώπινο μουσικό ιδίωμα.
Οι ιστορίες για τη θάλασσα, οι παθιασμένοι έρωτες, η νοσταλγία, η ζωή στη φτώχεια και τα όνειρα των ανθρώπων δεν μπορεί παρά να ταξιδέψουν τον ακροατή από όπου κι αν προέρχεται...αντλεί όμως κι εκείνη ερεθίσματα από ολόκληρο το φάσμα της μουσικής, αρκεί να βρίσκει σε αυτήν την ψυχή του fado.....
Στην πρόσφατη δισκογραφική της κατάθεση «Tourists» (2009) τραγούδησε τούρκικα, ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά τραγούδια, ερμηνεύοντας ακόμη και το «Hurt» (εμπνευσμένη από την εκτέλεση του Johnny Cash).
Με αυτή την all around the world διάθεση έρχεται στο «Gazarte», για δυο παραστάσεις χθές 6/4 και σήμερα  7/4, στις 9.00 μ.μ. να παρουσιάζει ένα «Delikatessen» με επιλεγμένα τραγούδια καλλιτεχνών όπως οι Nino Rota, Edith Piaf, Dalida, Bas Basa, Amalia Rodrigues, Astor Piazzolla, Miguel Hernandez, Carlos Paredes – και δίπλα τους παραδοσιακά ναπολιτάνικα τραγούδια.

Στο πλευρό της άλλωστε θα βρίσκεται ο Ναπολιτάνος σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας Fabrizio Romano.
                                              Καλή διασκέδαση
                                               Λέμυ Γ.Κοντονή

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου