ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ !
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ)

   
                      
Γεμάτη και χθες η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης! Οι ομογενείς μας...,οι Ελληνες έδωσαν βροντερό παρόν και η γαλανόλευκη σημαία κυματιζε οχι μονο σε όλη την Μεγαλούπολη, αλλα σε όλες τις Η Π Α !!!  Καρφίτσα να εριχνες δεν θα...έπεφτε!.. Η παρέλαση για τον μεγάλο ξεσηκωμό του γένους, κατα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το 1821, πραγματοποιήθηκε κάτω απο ρίγη συγκίνησης και με την κραυγή "Ζητώ η Ελλάς"!!! Δακρυσμενοι  οι ομογενείς μας υποδέχθηκαν με ζητοκραυγες τους τσολιαδες της Προεδρικης Φρουράς, που φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης (έγινε περικοπή της δαπάνης...), ήταν περιορισμένη!.. Αυτο όμως δεν εμπόδισε στους τσολιαδες μας να μας κάνουν για άλλη μια φορα υπερήφανους στην Αμερική, κατα την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, για την επανάσταση του γένους μας το 1821...
 
                         

Η χθεσινή παρέλαση για την εθνική μας εορτή της 25 Μαρτίου 1821, στην 5η Λεωφόρο οργανώθηκε απο την Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ και ειδικότερα στην Πολιτεία  της Νέας Υόρκης, απο τον ιστορικό οργανισμό (ιδρύθηκε το 1938 !..), την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης... "Εχει γίνει τεράστια δουλεια και ελπίζουμε η παρέλαση μας, να ειναι μια απο τις καλύτερες που έχουν γίνει ποτε...", είπε λίγο πριν την έναρξη των χθεσινών εκδηλώσεων ο κ. Ντινος Ραλλης ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής παρελασης!.. Και πράγματι η χθεσινη παρέλαση, για την 190η επέτειο του ξεσηκωμού του γένους μας, ήταν με μια λέξη: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ !!!  Ήταν άψογη και όλα έγιναν οπως τα είχαν σχεδιάσει... Και στο τέλος όλοι μαζυ ευχήθηκαν "χρόνια πολλα" και του "χρόνου να'μαστε καλα" !!!
     Να υπογραμμίσω, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις απο την Νεα Υόρκη, πως είχαμε χθες και "κεντρικά συνθήματα " που ακούστηκαν κατα την διάρκεια της μεγαλειωδους παρέλασης!.. Τα συνθήματα των ομογενών μας ήταν εμπνευσμένα απο τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο και βεβαίως στην Ελλάδα!.. Ένα απο τα πιο βασικά συνθήματα που (και) εφέτος "μπήκε" στα σπίτια και φυσικα ακούστηκε ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ 5η ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ήταν : "Επισκεφθείτε και φέτος την Ελλάδα" !!!!! Να τονίσω οτι η παρέλαση κράτησε 4 ώρες (!) και μεταδόθηκε απο το τέταρτο κανάλι "απευθείας" (ζωντανά) απο την 5η Λεωφόρο...
Τιμή στους Ελληνες !!!  Μήνυμα Εθνικης Ομοψυχίας απο την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, προς όλους τους Ελληνες, όπου και αν (αυτοι)βρίσκονται!..
                              
                                                   ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
                          
   
  
                     


Ο εορτασμός για την Εθνική μας Ανεξαρτησία θα συνεχιστεί..., θα τιμηθεί πιο σωστα παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στις 18 Απριλίου 2013 !   Δεν ειναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν απο το γραφείο του κ. Ομπάμα την "χρυσή πρόσκληση" !!!
Να τονίσω, πως εφέτος ο αριθμός των προσκλησεων θα ειναι πολυ περιορισμένος !!!!!
Όλοι περιμένουν,αυτο το μαγικό χαρτακι!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου