"...ΛΥΠΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ"

  
    

Το Θείο Δράμα μπαίνει πια  στην κορύφωση του. Ο Κύριος Μας αισθάνεται την ανάγκη να προσευχηθει. Έτσι παίρνει μαζυ του τον Πέτρο και τους δυο γιους του Ζεβεδαιου,προκειμένου να παει να πράξει το καθήκον Του. Να προσευχηθει. Ο Ιησούς,τότε άρχισε "να λυπάται και να αγωνία". Μάλιστα ο Κύριος Μας είπε στους μαθητές του χαρακτηριστικά τα εξής:  "Η ψυχή μου ειναι πλημμυρισμένη απο βαθύτατη λύπη,μέχρι θανάτου"...



Στην προσευχή του ο Κύριος Μας,αφού έπεσε με το πρόσωπο στην γη είπε:   "Πατέρα μου,εάν ειναι δυνατόν,ας μην πιω το ποτήρι αυτο. Ας μη γίνει όμως το δικό μου θέλημα αλλα το δικό σου".
  
                       


Ο Ιησούς πήγε μετά απο λίγο για δεύτερη φορα να προσευχηθει, αφού πρώτα ζήτησε απο τους μαθητές του να αγρυπνουν και να προσεύχονται. Και να μην μπουν σε πειρασμό γιατι "το πνεύμα ειναι πρόθυμο αλλα η σάρκα ειναι αδύνατη"!  Όταν γύρισε ο Κύριος Μας απο την προσευχή του, απευθύνθηκε στους μαθητές του λέγοντας: "Να,πλησίασε η ώρα και ο Υιός του ανθρώπου παραδίδεται σε χέρια αμαρτωλών. Σηκωθεί τε,φεύγουμε. Να,πλησιάζει εκείνος που θα με παραδώσει"!!!









ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ








0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου