Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
Ο Ιησούς ακομα μιλαγε για την αγάπη και την καλοσύνη,όταν ένας απο τους δώδεκα μαθητές του τον πλησίασε... Ήταν μαζυ του πολύς κόσμος με μαχαίρια και ροπαλα...  "Όποιον θα φιλησω,αυτός ειναι. Συλλαβετε τον", είχε πει σαν σύνθημα ο προδότης! Πλησιάζει τον Κύριο και του λέει "Χαιρε διδασκαλε" και φυσικα τον φίλησε πολλές φορές...
                        
 
Μετά την σύλληψη,άρχισε η δικη του Ιησού...  Όταν,μετά απο πολλα, έφθασε "η υπόθεση" στον Πιλατο,αυτος αφού είδε...,διαπίστωσε οτι ο Κύριος Μας ήταν αθώος,επιχείρησε τρεις φορές να τον σώσει,πλην όμως ματαια... Και ύστερα απο πιέσεις πήρε την απόφαση καταδίκης του Ιησού σε θάνατο. Είπε μάλιστα,αφου " ενιψε" τα χέρια του,"Αθώος είμι απο του αίματος του δικαίου τούτου· υμεις οψεσθε"...


Και έφθασε η ώρα του μαρτυρίου. Την στιγμη που ο Κύριος Μας ήταν φορτωμένος με τον βαρύ σταυρο και φορώντας το αγκαθινο στεφάνι, άρχισαν να τον χτυπούν και να φωνάζουν ειρωνικά "Χαιρε βασιλιά των Ιουδαίων"... Ηρθε η σταυρωση του Ιησού και ο διάλογος με του δυο ληστές. "Εάν είσαι ο βασιλιάς των Ιουδαίων,σώσε τον εαυτόν σου. Εάν είσαι ο Χριστός σώσε τον εαυτόν σου και εμάς" του είπαν... Και βέβαια ειναι γνωστή η συνέχεια...   Ύστερα απο όλα αυτα έγινε η ταφή του Ιησού. Ήταν Παρασκευή,δηλαδη παραμονή του Πάσχα (σημαίνει πέρασμα) των Ιουδαίων,όταν ενταφιαστηκε ο Κύριος Μας. Ήταν εκει η Μαρία,η Μαγδαληνη και η άλλη Μαρία, οι οποίες κάθονταν απέναντι απο τον τάφο...  Την άλλη ημέρα,που ήταν Σάββατο,πήγαν αρχιερείς και Φαρισαιοι στον Πιλατο στον οποίο είπαν "οσο ζούσε είχε πει. Μετά τρεις ημέρες θα αναστηθω"...και ζήτησαν να φρουρηθει ο τάφος. Όμως αργά,τη νύχτα του Σαββάτου,ήρθε η Μαρία, η Μαγδαληνη και η άλλη Μαρία, για να δουν τον τάφο. Όταν... Όταν  άγγελος μίλησε τις γυναίκες. "Δεν ειναι εδώ,γιατι οπως το είπε αναστηθηκε"... Και τότε οι γυναίκες και όλοι οι αλλοι έτρεξαν να αναγγειλουν  στους μαθητές του το χαρμόσυνο γεγονός!!!
Χριστός Ανέστη.                   Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ   

     
                    

Το Ιερό Ευαγγέλιο του Μεγάλου Σαββάτου αναφέρεται σε αυτη την αλήθεια. Η ώρα της Αναστάσης. Το Ιερο Ευαγγέλιο  της Αναστάσης,διαβάζει  ο π. Γεώργιος Κατσαουνης,ιερέας στον Ναό της Αγίας Αναστασιας στον Περισσο.
         ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
                            


Το Καθε Μερα Παντου,ο Γιώργος Κοντονης, η διευθύντρια της ιστοσελίδας Λεμυ Γ. Κοντονη και η διευθύντρια σύνταξης Αθανασία Γ. Κοντονη θα ειναι και πάλι κοντα σας την Τρίτη του Πάσχα, με όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Σας ευχόμαστε καλη Ανάσταση. Και όλα καλα.
 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου