"ΤΣΙΝ...,ΤΣΙΝ..." ΜΕ ΤΟΥΣ...ΚΙΝΕΖΟΥΣ !..


Τρέχει!  Τρέχει, να προλάβει...και να τα κάνει ΟΛΑ, οσο το δυνατόν πιο γρήγορα!..  Έτσι, ώστε να ειναι "μέσα στα χρονικά όρια", που είχε...,εχει θέσει!..  Ο λόγος για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα, ο οποίος, εχει επενδύσει πολλα...,η  για την ακρίβεια, όχι απλως πολλα, αλλα χιλιάδες ελπίδες στην Κίνα!..
 
                         


Τρέχει!  Τρέχει λοιπόν, ο Πρωθυπουργός, προκειμένου, "να κερδίσει το στοίχημα"!!! Ένα στοίχημα που, "θα βάλει την χωρα σε τροχιά ανάπτυξης...", οπως πιστεύουν όλοι...,η  σχεδόν όλοι οι Ελληνες!..  Ο Αντώνης Σαμαρας , εχει έναν στόχο...,έναν σκοπό...,μια επιδίωξη .  "Να ενισχυθεί σε κάθε επίπεδο, η επιχειρηματική παρουσία της Κίνας, στην πατρίδα μας..."!..  Ακομα ο Πρωθυπουργός θέλει, "να προωθηθούν οι συμφωνίες, οι οποιες θα λειτουργήσουν ως ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ και (φυσικα) ως σηματοροι, για μια αλλαγή στο επενδυτικό κλίμα της χωρας..."!.. Και αυτο ολοι (φίλοι και εχθροι της Κυβέρνησης...) το γνωρίζουν και (σχεδον όλοι. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι, εκει στον ΣΥΡΙΖΑ, που αλλα θέλουν...,αλλα δεν ξέρουν ουτε και οι ίδιοι τι;), το επιθυμούν!.. Έτσι οι δικοί μας (ο Πρωθυπουργός...,οι υπουργοί...και οι επιχειρηματιες...) πηγαίνουν με πολλές και καλές προτάσεις!..  "Στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται, η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων και των αεροδρομίων της πατριδος μας..."!..  Ειναι αυτα για τα οποία έχουν δείξει, απο την αρχή ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, οι Κινέζοι!.. Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσω, πως ο Κινέζος Πρέσβης στη Αθήνα (ο κ. Ντου Κιγουεν...,εάν λέω...,γραφω σωστα το όνομα του...), μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε πως, "...παρα την κρίση ο όγκος του εμποριου μεταξυ Ελλάδας  και Κινας παραμενει,πάνω απο τέσσερα δισεκατομμύρια δολλαρια..."!..  Μάλιστα εκτίμησε πως , "η διμερής συνεργασία (Ελλάδας-Κίνας) θα ενισχυθεί, απο την επίσκεψη του Ελληνα Πρωθυπουργού και απο τις συμφωνίες που θα υπογράφουν..."!!!
                         

Τι θέλουν...,τι επιθυμούν οι Κινέζοι;  Αυτο ειναι το ζητούμενο... Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απο το Πεκίνο, οι Κινέζοι επίσημοι, δήλωσαν πως θέλουν λάδι (το δικο μας λάδι, ειναι εκπληκτικό-φανταστικό! Το έχουν πει πολλές φορές...), κρασί, μάρμαρο και γούνες, ιδιαίτερα απο την Καστοριά!..  Τώρα. Οι Ελληνες επιχειρηματιες που επενδύουν στον Τουρισμό, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους, για την "προσέλκυση Κινέζων τουριστών"!.. Ακομα! Ακομα να προσθέσω, στο σημείο αυτο, οτι "οι Κινέζοι τουρίστες, έχουν ξεπεράσει τους Αμερικανους και τους Γερμανούς, σε όγκο καταναλωτικής δαπάνης..."!!!  Και αυτο εχει την σημασία του, όταν οπως όλοι γνωρίζουμε, "η βαριά βιομηχανία μας", ειναι ο Τουρισμός!!!  Έτσι με πολλές...,πολλές ελπίδες ο Αντώνης Σαμαρας, φθάνει στην Κίνα, για ένα..."ΤΣΙΝ...,ΤΣΙΝ"  με τους Κινέζους ηγέτες!..   Εδώ παει εκείνο που έλεγαν παλια, λίγο παραποιημενο όμως, το "τι είδε,όχι ο Κινέζος στην Αθήνα, αλλα ο Σαμαρας στην Κίνα;" Έτσι δεν...παει; Ε;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου