ΛΙΓΟ  ΕΙΝΑΙ !!!
•"Θέλω να γίνω Βουλευτής..."!..
 --Οταν μεγαλώσω θα γίνω δικηγόρος...
 --...Εγω θέλω να γίνω γιατρός...
 --Εσυ Γιώργο;
   Βέβαια ο Γιώργος δεν απάντησε αμέσως,στην..."επίκαιρη" ερώτηση των άλλων συμμαθητών του!  Και είχε τον...,η τους λόγους τους,που δεν...βιάστηκε να απαντήσει,σε εκείνο το..."εσυ Γιώργο,τι θα γίνεις, όταν μεγαλώσεις "!  Ναι! Είχε λόγους που ήθελε, προς το παρόν να...αποφύγει την απάντηση!  Όχι δεν ήταν κάτι το...σοβαρό! Απλώς, ο Γιώργος,ήταν απο τα παιδια , που πριν απαντήσουν για κάτι, σκέπτονται πολυ!.. Προσωπικα, δεν τον αδικω!..
 --Εσυ Γιώργο,τι θα γίνεις;
Ξαναεπεσε το ερώτημα, τούτη την φορα, απο τον ίδιο τον πατέρα του Γιώργου, τον μπάρμπα - Θανάση, έναν άνθρωπο,που η κούραση...,η ταλαιπωρία της επιβίωσης (ήταν ο μπαρμπας - Θανάσης, αρχιεργατης στην ΣΠΑΠ, έπειτα ΣΕΚ και ύστερα ΟΣΕ...), τον είχαν πρόωρα γεράσει!..
 --Λοιπόν, Γιώργο μου, τι θέλεις να γίνεις;
 --... Βουλευτής!..
 --Τι; Τι πράγμα;
 --Βουλευτής! Δεν το ακουσες;  Βουλευτής!..
  "Τάδε εφη Γιώργος..."και...έπεσαν ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΙ!!!  Και όχι, δεν ήταν λόγια του...αέρα!.. Δεν αστειευοταν ο μικρός Γιώργος!  Αντίθετα μιλαγε πολυ...,πολυ σοβαρά!.. Τα χρόνια πέρασαν και το όνειρο του Γιώργου,έμεινε ΜΟΝΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!  Βέβαια έγινε..., ακολούθησε έναν άλλο κλάδο,εξ'ισου δημοφιλή! Έγινε δημοσιογράφος! Και οπως είπαν και εξ'ακολουθουν να λένε οι άλλοι ήταν...,ειναι απο τους πιο γνωστούς και απο τους επιτυχημένους !..  Δεν σας κρύβω, οτι έκανε και κάποιες προσπάθειες ,μήπως γίνει...βγει Βουλευτής και...εκπληρωθεί έτσι το όνειρο του, αλλα απέτυχε!..  Για πολλα χρόνια όμως υπήρξε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος  (εκλεγμένος με πάνω απο 65.000 σταυρούς!!!) στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά!..  Ήταν...,μόλις ένα μέρος απο το όνειρο του μικρού, τότε Γιώργου!..
                        
 Κατα την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας , ο Γιώργος (δημοσιογράφος γαρ...) τα ειδε...και τα βλέπει ΟΛΑ! Τα καυτηριαζει...,τα σχολιάζει...,τα κατακρίνει, χωρις φόβο και πάθος!..  Έτσι, κατάλαβε οτι, ίσως "ήταν καλύτερα που δεν έγινε Βουλευτής..."!!!  Δεν έχασε...,αλλα και δεν κέρδισε ΤΙΠΟΤΑ!..  Μπορεί,να έχασε, κάποια προνόμια (ατέλειες κλπ...),αλλα κέρδισε την αγάπη του κόσμου!.. Λίγο ειναι !!!
                           
                        ΣΗΜ. ΣΥΝΤ.   Αύριο Παρασκευή, θα αναφερθούμε, στις επιδοτήσεις..., στις παροχές...,στις φορολογικές ατέλειες και γενικά σε κάποια προνόμια των Βουλευτών, που ισχύουν ακομα, δυστυχώς!...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου