ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ...ΒΟΛΕΥΤΕΣ !!!
                • Αυτοι τα...παίρνουν!..
               • Εμείς;  Μόνο πληρώνουμε!..

 

Ήταν αναμενόμενο !  Όλοι,όσοι διάβασαν ,το "θέλω να γίνω Βουλευτής" . απο οτι καταλαβα εντυπωσιαστηκαν...  Υπήρξαν βέβαια και διάφορες  κριτικές...,άλλες καλοπροαιρετες και άλλες πικροχολες!.. Και οι δυο περιπτώσεις ειναι...καλοδεχούμενες!!!   Οι κριτικές πάντα ωφελούν! Σε κάνουν καλύτερο! Πιο δυνατό! Προσωπικα, πάντοτε ήθελα να ακούω μόνο,παρατηρήσεις και αυτο κάνω και σημερα που εχω 49 χρονια στη δημοσιογραφία! Θέλω ακομα και τώρα να προσπαθήσω να πιάσω το άριστα!.. Και μακάρι να τα καταφέρω...
 
 
Τώρα! Οπως σας είχα υποσχεθεί ,στο χθεσινό σχόλιο-άρθρο μου με τίτλο "ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ...",τουτη την ωρα θα αναφερθώ στα "προνόμια των Βουλευτών",τα οποία σήμερα με την οικονομικη κρίση που μαστίζει την χωρα μας,προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία,για όλους εμάς τους απλούς πολίτες,αυτου του εύλογημενου τόπου!.. Λοιπόν...
                          
• Τέθηκε και πάντοτε τίθεται το ερώτημα, "Γιατι οι Βουλευτές παίρνουν αποζημίωση", αφού πλέον "δεν ισχύει το ασυμβίβαστο..."; Αφου έχουν το δικαίωμα...,την δυνατότητα δηλαδη, "να ασκούν παράλληλα το επάγγελμα τους..."!  Η απάντηση ειναι απλή! Εχουν -ακομα- μεγάλο αφορολόγητο!..πλησιάζει και ίσως το εχει ξεπεράσει το 75%!!! Εμείς; Τι έχουμε εμείς;
                         
 • Πολλές φορες εχει τεθεί θεμα σχετικά με την βουλευτική αποζημίωση! Με το...μηνιατικο δηλαδη...  Ένα μηνιατικο που φθάνει στις 12.000 ευρω!!! Ναι χωρίς κρατήσεις...  Εμείς;  Άντε να μην...πω καλύτερα!..
                        
 • Έχουμε και τα επιδόματα, που ειναι πολλα και όλα...καλοπληρωμενα!.. Για την οργανωση του γραφείου...,για έξοδα κίνησης...,αλλα και...ταχυδρομικά τέλη και για πολλα αλλα,επιδόματα ,οι Βουλευτές παιρνουν στο χερι τον μηνα 3000 ευρω!..  Εμείς;
                        
 • Και...παμε στις διάφορες επιτροπές που λειτουργούν (ιδιαίτερα πολλές τούτο τον χρόνο,το 2013 και αποτελουν το...κερασάκι στην...τουρτα των βουλευτών!..),που...δουλευουν καθημερινα!  Ειναι δυνατόν ο ιδιος Βουλευτης, να μετέχει αν όχι σε όλες, στις περισσότερες!!! Δεν το απαγορεύει ο κανονισμός... Η...αποζημίωση απο τις επιτροπές ειναι δυνατόν να φθάσει και στις 2.500 ευρω,τον μήνα!!! Και αυτα καθαρά! Χωρις κρατήσεις !!! Εμείς; Τον...πουλο,που λένε τα παιδια!..
                        
 • Εκτός απο όλα αυτα, οι Βουλευτές δικαιούνται να κυκλοφορούν με ολοκαινουργια αυτοκίνητα, τα οποία "αγοραζουν" με μίσθωση σε εταιρεία Leasing !.. Εμείς; Θα έλεγα τώρα...,αλλα τέλος πάντων!..
                        
• Ακομα η Βουλη, μιας και ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ...,του Facebook...,των SMS και του Skype, καταβάλλει στους Βουλευτές 1.156 ευρω ως  αποζημίωση (αμάν αυτη η λέξη...), η οποία τα Χριστούγεννα και το Πάσχα διπλασιάζεται! Εμείς; Μόνο να πληρώνουμε!..
                        
• Καθε Βουλευτής Επικράτειας (Α' και Β' Αθηνών και Α'και Β' Πειραιά), εχει δικαίωμα για επτά τηλεφωνικές γραμμές! Οι άλλοι, δικαιούνται απο οκτώ γραμμές! Και βέβαια η ατελεια βαρύνει την Βουλη! Και δεν ειναι λίγα τα 12.500 ευρω, που πληρώνει η Βουλη, για κάθε Βουλευτή, τον χρόνο!!! Εμεις; Τα...σκαμε και τον σκασμο βγάζουμε!!!
                        

• Ολοι οι Βουλευτές έχουν, όχι ένα...,ουτε δυο...,αλλα πάνω απο τρία κινητά τηλέφωνα! Δικαιούνται μια γραμμή σύνδεσης, την οποία πληρώνει η Βουλη,μέχρι και 250 ευρω τον μήνα!..  Εμείς; Χμ...,βριζουμε!
                        
• Τελος, οι Βουλευτές απο την επαρχία,ενώ πρώτα έμεναν σε πολυτελείας Ξενοδοχεία..., η  σε βίλες που πλήρωνε η Βουλη, σήμερα με την κρίση, καταβάλλεται, στους Βουλευτές,  1.000 ευρω τον μήνα!..  Εμείς; Τα...ακουμπαμε μόνο!..
                      
 Ύστερα, απο όλα αυτα τα προνόμια...,εσείς τώρα άνετα,  μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας!..   Έτσι λοιπόν εξηγείται γιατι όταν κάποιος τους ρωτάει, η  σε κάποιες αιτήσεις-έγγραφα απαντούν στο ερώτημα "επάγγελμα" , με την λέξη: Βουλεύτης!.. Τώρα βγαίνουν όλα στην φορα!..  Άλλωστε τιποτα δεν μένει κρυφό!
Ρεεεεε, πόσο δίκιο είχε ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής,ο οποίος έλεγε...,αποκαλούσε τους Βουλευτές..., ΒΟΛΕΥΤΕΣ !!!!!
                      

 Υ. Γ  Για το θεμα θα τα ξαναπούμε! Ειναι πολυ-πολυ επίκαιρο και...πονάει! Πάντως όχι μόνο εμάς τους απλούς πολίτες... Εντάξει;


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου