ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ...ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ !!!
 

 Όχι!

                          Δεν...παει καλα!

                        
Ειναι γεγονός αναμφισβήτητο πως σήμερα το ελληνικό τραγούδι ασθενει και μάλιστα σοβαρά!.. Δεν ειναι αυτο που κάποτε, "χτυπαγε"..., "ακουμπαγε" στην καρδια μας!!! Δεν ειναι εκείνο το τραγούδι που όλοι μαζυ σιγοτραγουδαμε σε οποίο κέντρο και εάν πηγαίναμε... Δεν υπάρχει καμμια αμφιβολία, στο γιατι τώρα πια δεν γράφουν...και δεν κάνουν τις ίδιες μελωδίες με τό τότε οι Ελληνες συνθέτες... Στερεψαν; Ξέχασαν; Δεν μπορούν πλέον; ΤΙΠΟΤΑ απο όλα αυτα δεν συμβαίνει!.. Απλώς το ελληνικό τραγούδι..., αρρώστησε και οι "γιατροί" δεν μπορούν να το..."συνεφερουν"!!!


                         
Πάντοτε οι γιατροί έχουν ως αρχή το: "καλύτερο το προλαμβανειν...,παρα το θεραπευειν..."!!! Και έτσι ειναι! Πόσες φορές στην ζωη μας δεν το έχουμε αυτο πει; Πολλές! Τόσες όσες...,που να το έχουμε κάνει σαν παράδειγμα για όλα και για όλους!..

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους συνθέτες...,τους μελωδους...και φυσικα με τους τραγουδιστές!.. Όλα και όλοι (άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο...) βρίσκονται στην αναζητηση...θεραπείας!.. Και αυτο επειδη δεν...πρόλαβαν!..  Έτσι άφησαν τα πάντα στην τύχη τους!..

                           Όχι!

                           Όχι πως δεν γράφουν και σήμερα τραγούδια η δεν συνθέτουν... Όμως μοιάζουν περισσότερο με...παρατράγουδα,οπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ειδικότεροι απο εμένα! Όλοι εκείνοι που ασχολούνται επαγγελματικά με το ελληνικό τραγούδι!.. Και βέβαια στίχος,οπως "...ουζι...,ουζι...φαγαμε το...καρπούζι..." (!!!) μόνο γέλιο μπορει να... παραξει!.. Ειναι ψέματα; Και βέβαια όχι! Άλλωστε τέτοια τραγούδια ακούμε συχνά απο τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και βλέπουμε σχεδον καθημερινα απο την τηλεοραση...

Και όλα αυτα,γιατι το ελληνικό τραγούδι ειναι ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ !!!!!  Και όλοι κάτι πρέπει να κάνουμε... Να συνέλθει! Να ανεβει! Να έρθει στα...ίσια του! Εκει που ήταν και πρώτα! Όλοι μπορούμε...,αρκει να το θελουμε! Εκτός και εαν ειναι η κατάσταση της..."υγείας" τραγικη  του και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ !!!!!

                         
Για το ελληνικο τραγούδι και για τα προβλήματα που σήμερα εχει και που το...απασχολούν μιλήσαμε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ΚΑΘΑ ΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ,με τον ξεχωριστό και γνωστό μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολοπουλο...
 
 

 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου