ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΡΕΕΕ !!!

                     • Τότε έλεγαν,το είπε το Ράδιο!Τώρα;;;
                     • Τα "Χρονικα της Ημέρας" η ΕΚΠΟΜΠΗ!

                     • Η τηλεοραση,ο νεκροθαφτης του Ραδιοφώνου!



     

                      

 
 Όταν μπήκε στην ζωη μας η τηλεοραση...,όλα άλλαξαν!.. 
Οι άνθρωποι του Ραδιοφώνου πέρασαν σε...δευτερη μοίρα! Και σιγά - σιγα άρχισαν, κάποιοι στην αρχη και αργότερα ΟΛΟΙ, να μας κοιτάζουν περίεργα! Λες και είμασταν απο άλλο...πλανήτη! Λες και είχαμε κάποια ανίατη ασθένεια! Λες και έβλεπαν...,άκουγαν κάτι το...εξωπραγματικό! Αυτη και ακομα πιο άσχημη ήταν η εικόνα που είχαν όλοι αυτοι οι τηλεορασακηδες (ποτε είχαν προλάβει να την...ερωτευθουν ρε,παιδι μου; Στο...ατάκα και επι...τόπου!!!) για το δικο μας Ραδιόφωνο,που κάποτε όλοι αυτοι δεν το...άφηναν ουτε στιγμη! Τώρα; Τώρα με την..., αφιξη της Τηλερασης ξέχασαν τα πάντα!


     

Έτσι, οπως θυμάμαι μείναμε λίγοι στο Ραδιόφωνο,στην ΕΡΑ! Λίγοι και όλοι όσοι είμασταν και παραμένουμε ερωτευμένοι,με το μαγικό κουτακι,που λέγεται Ράδιο..., Ραδιόφωνο πιο σωστα! Και το λέω αυτο επειδη το Ραδιόφωνο ήταν...,ειναι και ασφαλώς θα παραμείνει "το κλειδί της ενημέρωσης"! Τότε όλοι εμείς οι άνθρωποι του είχαμε, ναι το λέω και καμαρωνω,είχαμε καταφέρει ο κόσμος που μας άκουγε και ήταν σχεδον όλη η Ελλάδα, να λέει,  "το είπε ο Κοντονης απο το Ράδιο...",η  "το άκουσα απο τον Βρετο,πριν απο λίγο, απο το δελτίο ειδήσεων..."!!! Και αυτο σήμαινε πολλα! Αλλα το πιο σπουδαίο, που μας έκανε ευτυχισμενους, ήταν πως ο ιδιος ο ακροατης ελεγε-φωναζε πως η είδηση...,η πληροφορία που του μεταδιδαμε, δεν ήταν...μπαρουφα! Ψέμα! Παραπληροφόρηση! ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ!!! Αυτο είχαμε καταφέρει...


         



                  
Ποιος μπορει να ξεχάσει την πρωινή Ραδιοφωνική εκπομπη "Καθε Μερα Παντού" (την εκπομπη αυτη έκανα στο Δεύτερο Προγραμμα του Ραδιοφώνου, απο την εποχη του ΕΙΡ, για περισσότερα απο τριάντα χρόνια!..),με ειδήσεις και φυσικα συνεντεύξεις,αλλα και πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους όχι μόνο της Αθήνας,του Πειραιά...,αλλα της Θεσσαλονίκης,της Πάτρας,του Πύργου,της Λάρισας και όλων των μεγαλουπόλεων!.. ΟΥΔΕΙΣ! Ακομα ποιος ειναι δυνατόν να λησμονησει τα "Χρονικά της Ημέρας"; Θυμάμαι (είχα την ευθύνη-παραγωγή και μαζυ με άλλους συναδέλφους και την παρουσίαση της καταπληκτικης για την συγκεκριμένη εποχη,εκπομπής) οτι,όταν πλησίαζε η ώρα (οκτώ κάθε βράδυ,απο το Πρώτο Πραγραμμα του Ραδιοφώνου...) της μετάδοσης, ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΆΚΟΥΓΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!!! Και τι δεν...είχαμε! Ειδήσεις! Σχόλια! Ανταποκρίσεις απο κάθε σημείο της Ελλαδος...,αλλα και απο το εξωτερικό! Καλλιτεχνικά! Θεατρικά στιγμιότυπα! Και βεβαίως Αθλητικά! Μέσα σε περίπου εξήντα λεπτα είχαμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!! Δεν έλειπε τιποτα! Και για αυτο ο κόσμος είχε λατρεψει και καθημερινα περίμενε με αγωνία τα "Χρονικά της Ημερας"!!! Όχι! Όχι δεν ειναι υπερβολή ολα αυτα! Πολλοι συνάδελφοι,άνθρωποι του Ραδιοφώνου, θυμούνται τώρα όλα όσα γράφω-αναφέρω για το Ραδιόφωνο και είμαι σίγουρος οτι συγκινουνται! Ίσως κάποιοι,οπως εγω δακρύζουν κιόλας!

  




Τότε,το Ραδιόφωνο ήταν η αγάπη όλων! Ολων μα, όλων όμως... Είχε παντου μεγάλη απήχηση! Εμπαινε όχι μόνο στα σπίτια,αλλα και σε όλα τα αυτοκίνητα! Όταν δε, κάθε Κυριακή ειχαμε ποδοσφαιρικές μεταδόσεις,απο όλα τα γηπεδα με απ'ευθειας συνδέσεις (είχαμε 9 αγώνες την ίδια ημέρα! Και καταλαβαίνετε...ε;) και παρα τις δυσκολίες τα πηγαίναμε ΆΡΙΣΤΑ,δεν  υπήρχε άνθρωπος που να μην ακούει τον δάσκαλο μου και όλων μας, τον Μιχάλη Γιαννακακο,τον Νίκο Φωσκολο,τον Βασίλη Κοντοβαζαινιτη, τον Βασίλη Γεωργίου,τον Λογοθετη απο την Θεσσαλονίκη,τον Αντώνη Πυλιαρο,τον Γιωργο Πολυχρονιου και πολλούς άλλους... Όμως σε άλλο σημείωμα μου,θα αναφερθώ μόνο στα αθλητικά... Έτσι;  Και όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις  τις άκουγε κάποιος το βράδυ της Κυριακής απο την "Αθλητικά Χρονικά", που παρουσίαζαν τα τρία "Κ" !.. Δηλαδη... Ο Νίκος Κατσαρος,ο Ηρακλής Κοτζιας και ο Γιωργος Κοντονης!.. Εγω μάλιστα είχα και την δημοσιογραφικη ευθύνη... Ήταν το κάτι άλλο...,όλο αυτο! Άλλη φορα θα σας...εξομολογηθω τα πάντα...όλα!

                          



 Και όλα απο το Ραδιόφωνο που αργότερα στήριξε την τηλεοραση στα πάντα! Στο,να στηθεί! Στο να λειτουργήσει! Η τηλεοραση όμως όταν για τα καλα πάτησε στα πόδια της...,ανταποδωσε στο Ραδιοφωνο,με ένα μεγάλο,απαράδεκτο φτυσιμο! Βάζω την πιο "μικρή" έκφραση της συμπεριφοράς της τηλεόρασης απέναντι στο Ραδιόφωνο... Κάτι που γίνεται και σήμερα με πιο έντονο τροπο! Κρίμα! Ντροπη! Και απόδειξη ειναι οτι η ΕΡΤ έκλεισε και όλοι μιλάνε μόνο για την τηλεοραση! Όχι για το Ραδιόφωνο,που μεγάλωσε γενιές και ακομα μεγαλώνει! Σεβασμός στο Ραδιόφωνο ρεεε!!!



                               Υ. Γ   Έχω πολλα ακομα να γράψω για το Ραδιόφωνο! Το δικο μου...,το δικο μας Ραδιόφωνο! Το Ραδιόφωνο το οποίο υπηρέτησα περισσότερα απο 45 χρόνια και φυσικα υπηρετώ ακομα!!!




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου