ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ !!!

              • Πονάει η καρδια των Ρώσων για τους Ελληνες!

              • Η Ορθοδοξία δοκιμάζεται...

              • Έτοιμος ο Εκκλησιαστικός τουρισμός!..


 
 Τούτες τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, ο Πατριαρχης Μόσχας Κυριλλος. Να θυμίσω οτι ειναι ο πρώτος Ρώσος προκαθήμενος που έρχεται στην χωρα μας! Απο την εποχη που είχε έρθει ο προηγούμενη Πατριάρχης,έχουν περάσει είκοσι χρόνια! Ο κ. Κυριλλος,ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Καρολο Παπούλια και με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα,ειναι πολυ φίλος του Ρώσου Προέδρου κ. Πούτιν, με τον οποίο συζητούν,εκτός απο εκκλησιαστικά θέματα και γεγονότα της πολιτικής σκηνής!.. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις του,με τον υπουργό εξωτερικών τον κ. Λαβροφ...



  
                        


Αφού σας πω,οτι την Κυριακή,  εκει στον καταμεστο ναο, στον Αγιο Παντελεημονα,στην Αχαρνων είχαμε συλλειτουργο του Πατριάρχη Κυριλλου και Αρχιεπισκόπου Ιερωνυμου, ο Πατριάρχης της Μόσχας,έστειλε μήνυμα στον Ελληνικό λαό! Ένα μήνυμα στήριξης σε ένα λαό που η οικονομικη κρίση του εχει καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα! Απο τον άμβωνα του ναού του Αγίου Παντελεημονα μιλώντας είπε πως..."πονεσε η καρδια μας στο άκουσμα της συμφοράς του ομοδοξου ελληνικού λαού..."!!! Είπε πολλα ακομα ο κ. Κυριλλος, ο οποιος και στην "μακραιωνη ιστορία του χριστιανισμού", που οπως τόνισε "οι λαοί σήμερα,αντιμετωπίζουν πολυ σοβαρή πολιτιστική πρόκληση, να ζουν με τον Θεό η  χωρίς αυτόν..."!!!  Να τονίσω πως απο την δικη του πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερωνυμος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει εμβάθυνση στις σχέσεις της Ελλαδικης και της Ρωσικής Εκκλησίας...,υποστήριξε πως "η οικοδόμηση της ενότητας της εκκλησίας δεν ειναι κάτι δεδομένο,αλλα επιβεβαιώνεται μέσα απο την εμπειρία του εκκλησιαστικού Σώματος..."!!! 




 https://www.youtube.com/watch?v=5K2-LWKmExo



Τώρα! Να υπογραμμίσω πως το κλίμα μεταξυ της Ρωσικής και της Ελλαδικης Εκκλησίας,ειναι ζεστό! "Ιδιαίτερο θερμό...", οπως υποστηρίζουν οι...ειδικοι!.. Και έχουν απόλυτα δίκιο!

Εκει που πρέπει να σταθώ περισσότερο ειναι στην ανάπτυξη του μεγαλου Θρησκευτικου Τουρισμού μεταξυ των δυο εκκλησιών!..  Η εκκλησία της Ελλαδος προσδοκά και ειναι βέβαιον οτι θα κλείσει συμφωνία με την Μόσχα για τον Τουρισμό... Εδώ να πω,πως ο κ. Ιερωνυμος ευχαρίστησε τον κ. Κυριλλο για την οικονομικη βοήθεια που μας παρείχε και τόνισε οτι ειναι σίγουρος πως "...θα ξεπεραστούν οι,οποίες δυσκολίες και όλα θα πανε καλα..."!
        

Ναι! Ναι,ειναι αλήθεια πως η εδώ άφιξη και οι επαφές που είχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιων Κυριλλος,εχει αλλά  και παίρνει μεγάλη πολιτική σημασία! Όλες οι ξενες τηλεοράσεις αφιέρωσαν αρκετά λεπτα στις ειδήσεις τους αλλα και στις πολιτικές τους εκπομπές, δείχνοντας εικόνες απο τις επαφές και εκδηλώσεις που είχε στην Αθήνα ο κ. Κυριλλος.
                           
Εναι γεγονός πως στην Ρωσία η Εκκλησία και ο προκαθήμενος της "παίζουν" σπουδαίο πολιτικό ρόλο!!! Εκει παίρνουν θέση. Μιλάνε. Ασχολούνται οι Αρχιερείς με τα κοινά. Κρίνουν! Κατακρινουν! Και ενίοτε βάζουν και τις...φωνές στους,ναι βάζουν τις φωνές στους πολιτικούς...,αν αυτοι δεν κάνουν "σωστα την δουλεια τους"!!!
Αντίθετα με το εκει...,εδώ εάν κάποιος μιλήσει απο τους Αρχιερείς ειναι,ναι ειναι απο ολους δακτυλοδεικτουμενος! Γιατι στην Ελλαδα,στην κοιτιδα του πολιτισμου και της Δημοκρατιας δεν πρέπει ο Αρχιεπίσκοπος η  ο Επίσκοπος να πάρει θέση για τα πολιτικά δρώμενα. Αν το κάνει...τότε ειναι φασιστας! Ψέματα; Εκει,στη Ρωσια,η Εκκλησία εχει φωνή!.. Εδώ όχι! Κρίμα! Μήπως πρέπει να παραδειγματιστουμε; Λέω μήπως απο όλα όσα γίνονται στην Εκκλησία της Ρωσίας; Ε;













0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου