ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΤΕΛΟΣ!!!

• Ο Κ. Καραμανλής πρωταγωνιστής!
• Με αναμμένα κεριά!
• Η κατάρρευση της Χούντας!
• Στο χέρι μας ειναι!
• Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου!



                         Συμπληρώθηκαν τριάντα εννέα χρόνια απο την ημέρα που, η Δημοκρατία  "γύρισε" στην χωρα που την γέννησε!.. Απο τότε και μέχρι σήμερα περάσαμε και περνάμε πολλα! Γελασαμε! Κλαψαμε! Και γενικα η ζωη μας άλλαξε, απο την μια στιγμη στην άλλη! Και όλα αυτα κάτω απο το..., κλίμα όχι ευχαριστων γεγονότων!.. Η Δημοκρατία επέστρεψε εκείνες τις ώρες με ζητωκραυγες και πανηγυρια στους δρομους ολης της χωρας!.. Ενω η Χουντα κάτω απο την βαρειά ατμόσφαιρα των "επεισοδίων", έπεφτε σαν...ώριμο συκο!.. Το ένα περιστατικό...,διαδεχετο το άλλο!.. Ήταν τόσα, μα τοσα πολλα που δεν προλαβαίναμε να τα μεταδιδουμε απο το Ραδιόφωνο της πρώην ΕΡΤ,απο την δικη μας ΕΡΑ! Δεν προφθανα να τελειώσω την είδηση και σαν..."σιφουνας" έφτανε η άλλη! Και όλα τουτα μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας, όταν και στο αεροδρόμιο της Αθηνας, στο   Ελληνικό προσγειώθηκε  το αεροσκάφος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζισκαρ ντ' Εσταιν και στο άνοιγμα της πόρτας φάνηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος λίγα λεπτα αργότερα ορκίστηκε, έπειτα απο πολλα χρόνια εξορίας, Πρωθυπουργός απο τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνων και πασης Ελλαδος Σεραφείμ,παρουσία του στρατηγού και Προέδρου της Δημοκρατίας Φαιδωνα Γκιζικη!.. 
    



                        
 Η Κύπρος έν τω μεταξυ είχε απο όλους εγκαταλειφθεί στις...ορέξεις του Ατιλλα, με αποτέλεσμα οι επικοι να γεμίσουν το κατεχομενο, μεχρι εκεινη την στιγμη, κομμάτι της μεγαλονησου! Λίγο αργότερα το κατεχομενο "μεγάλωσε" και σήμερα οι Τουρκικές δυνάμεις εισβολείς κατέχουν το, περίπου 40% της Κύπρου!!! Δυστυχώς είτε το θελουμε είτε όχι, αυτη ειναι η τραγικη αλήθεια!!! Μια αλήθεια...,που εχει γίνει πλέον ΔΕΔΟΜΕΝΗ!!! Βέβαια σήμερα η Κύπρος ζει μια άλλη ΕΙΣΒΟΛΗ!!! Μια εισβολη απο την Ενωμένη Ευρώπη! Απο τους εταίρους...,συνεργάτες!.. Απο το ΔΝΤ!.. Κάτι που ΟΥΔΕΙΣ το περίμενε. Ειναι γεγονός πως αυτη η εισβολη έφερε περισσότερα δεινά στο νησι της Αφροδίτης!.. Μπορει να μην είχε νεκρούς και αγνοούμενους!.. Ειχε όμως πολλές απώλειες!.. Χάθηκαν περιουσίες! Πολλα εκατομμύρια ευρω! Ενώ χιλιάδες Κυπριοι απο την μια στιγμη στην άλλη, βρέθηκαν χωρίς δουλεια!.. Εκλεισαν καταστήματα και επιχειρήσεις! Αλλα παρ'ολα αυτα οι Κύπριοι δεν το βάζουν κάτω! Έτσι σε πολυ σύντομο χρονικό διάστημα θα ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ!!! Θα σταθούν στα πόδια τους και πάλι! Και οπως όλοι λένε.. "Περάσαμε τόσα...και τόσα και τα καταφέραμε. Έτσι και τούτο θα το ξεπεράσουμε και θα πάμε μπροστα, οπως πάντοτε όσα και αν μας είχαν βρει!.."!!! 
                           


 Στα 39 αυτα χρόνια, η ελληνική Δημοκρατία  πέρασε απο πολλούς...σκοπελους!.. Εγιναν, εξ'αλλου και παρα πολλες "ανατρεπτικες κινησεις"!!! Παρ'ολα ομως αυτα,  κατάφερε να ζήσει! Και είμαι βέβαιος οτι όλα θα πανε καλα, παρα τον...αδυσώπητο πόλεμο που δέχεται απο πολλούς ξένους παράγοντες, αλλα και όχι μόνο!.. Θα πανε καλα εάν είμαστε μονιασμενοι! Αυτο οι Ελληνες το έχουμε αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν, όταν η πατρίδα μας πέρασε δύσκολες στιγμές!.. Εμείς ενωμένοι (μόνο έτσι) και παρα τις οποιες διάφορες μας, θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε την χωρα μας απο τα επικίνδυνα μονοπάτια στα οποία την έβαλαν οι πολιτικοι μας ηγέτες! Δεν εχει περάσει πολύς καιρος απο την ημέρα εκείνη,που απο το μακρινό, αλλα πολυ πολυ όμορφο Καστελοριζο, ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, με μήνυμα του και με μορφή Διαγγελματος, μας ανακοίνωνε, πως για το...καλο μας, μας έβαλε στον...μηχανισμό στήριξης! Στο απάνθρωπο και μοιραίο ΔΝΤ! Και απο τότε (έχουν περάσει τρια χρόνια!..),η Ελλάδα δεν μπορει να σταθει όρθια! Στα πόδια της! Το ένα κακο διαδέχεται το άλλο! Ενώ ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει που θα παμε, που μπορει να φθάσουμε! Σε ποια εξαθλίωση! Τι μας επιφυλάσσει το αύριο! Αυτη ειναι η αλήθεια! Η πραγματικότητα! Δεν ειναι ψέματα,οτι καταβάλλονται προσπάθειες απο την σημερινη Κυβερνηση, προκειμένου,η πατρίδα μας να βγει απο το "σκοτεινό τούνελ", που βρίσκεται και κινείται τώρα! Όμως τα πράγματα δεν ειναι τοσο εύκολα οπως πολλοι τα περίμεναν!.. Οι δυσκολίες ειναι πολλές! Και ο δρόμος ανηφορικος! Πρέπει όμως να τα καταφέρουμε! Πρέπει να βγούμε απο το "σκοτεινό τούνελ", οσο πιο γρήγορα γίνεται! Οι κίνδυνοι που έρχονται ειναι πολλοι και αδυσωπητοι!..
                           


 Όταν τότε, πριν απο 39 χρόνια ο μεγάλος Κωνσταντίνος Καραμανλής "παταγε" το ελληνικο έδαφος και ήταν ο,εγγυητής της επιστροφής της Δημοκρατίας, δεν είχε φανταστεί όλο αυτο το...σκηνικο! Δεν το περίμενε οτι η Ελλάδα θα έφθανε σε αυτη την τραγικη μοίρα! Σε μια "μη αναστρέψιμη",κατάσταση, οπως λένε για κάποιες περιπτώσεις οι γιατροι! Όταν λοιπόν άρχιζε  "η πορεία προς την ομαλότητα", με τον σχηματισμό της πρώτης μεταπολιτευτικης κυβέρνησης και την εξαγγελία "γενικής αμνηστιας", δεν πίστευε (ο Κ.Καραμανλης) οτι η Ελλάδα θα ήταν και πάλι, κάτω απο την Οικονομικη Δικτατορία της Ευρώπης, αυτη την φορα! Και να μην ξεχνάμε πως ο αειμνηστος Καραμανλής ήταν ένας απο τους ιδρυτές της τότε ΕΟΚ, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας!.. Σήμερα οι συνεχιστές αυτής της ΕΟΚ με την μορφή ΕΕ (Ενωμένη Ευρώπη) μας έχουν βάλει τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι! Μας...βιάζουν καθημερινα! Και κατα τα φαινόμενα δεν θα...γλιτώσουμε εύκολα! Οι δυσκολίες που ειναι πολλές δεν ξεπεράστηκαν! Αντίθετα οι περισσότερες παραμένουν!.. Ενώ αρκετές ΕΡΧΟΝΤΑΙ!! Τι μας περιμένει στο εγγύς μέλλον ΟΥΔΕΙΣ το γνωρίζει! Ουτε και αυτοι που με την δικη μας ψήφο μας κυβερνανε δυστυχώς!.. Για όλα αυτα υπάρχουν υπεύθυνοι! Και κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν! Την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κυβέρνησε την χωρα για πολλές δεκαετίες απο την μεταπολίτευση και μετά! Αλλα κα η ΝΔ φέρει μερίδιο ευθύνης! Και αυτο το ξέρουν και το ξερουμε όλοι!..  Κάποτε θα πρέπει να μπουν τα πράγματα στην σωστή τους θέση! Και ακομα ας ανοίξει επιτέλους "ο φάκελος της Κύπρου", για να μάθουμε την αλήθεια!.. Να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε τότε! Ποιος...,η ποιοι πρόδωσαν!..


  Ένα ειναι παντως γεγονός! Ειναι οπως φαίνεται η πραγματικότητα! Οτι ΝΑΙ, η μεταπολίτευση αν δεν εληξε...,ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΆΠΟΥ ΕΔΩ!!! Δεν εχει άλλη ζωη! Σύμφωνα με τα δεδομένα ο δικός της καιρος...,ο ρολος της καλύτερα, πέρασε! Και  "στο πέρασμα αυτο",η μεταπολίτευση άφησε πολλα θύματα! Γκρέμισε ,σχεδον, τα πάντα! Έβαλε χιλιάδες λουκέτα! Χάθηκαν εκατοντάδες ψυχές! Έφερε την απελπισία σε όλους τους Ελληνες! Την φτώχεια! Και την εξαθλίωση! Τον πόνο! Και τον μαρασμό! Όμως, ΜΕΤΑΠΟΛΊΤΕΥΣΗ,ΤΕΛΟΣ!!! Κοιτάζουμε μπροστα! Και είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρουμε και την φορα αυτη,οπως πάντοτε! Ο έλληνικος λαός ενωμένος μεγαλουργεί!.. Εμπρός λοιπόν... Ψηλά το κεφάλι! Τα καλύτερα ειναι εδω και ειναι στο χέρι μας!!! Όλα, απο εμάς εξαρτώνται!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου