ΘΑ ΤΗΝ...ΚΛΕΙΣΟΥΝ;

• Οι έφηβοι στην Βουλη!
• Ειναι η τελευταία φορα;
• Δεν υπαρχει ενδιαφέρον!
• Η...σχολή βουλευτών!


                        
Δεν ειναι οπως άλλοτε! Οπως παλια! Οπως τότε που πρωτοξεκινησε,ο θεσμός του "εφήβου Βουλευτή"! "Ξεθωριασε", λένε πολλοι! "Όχι", επιμένουν άλλοι τόσοι! ΤΟΤΕ; Τίθεται  το ερώτημα! Τότε, τι συμβαίνει; Γιατι αυτη η...συμπεριφορά ορισμένων,μέσα και έξω,απο την Βουλη; Αλήθεια,που ειναι οι επίσημοι; Όλοι εκείνοι που κάποτε,περιέβαλαν με ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΓΆΠΗ ΤΟ ΘΕΣΜΟ; Που ειναι; Και μην μου πει κάποιος...εξυπνακιας,πως "δεν πουλάει πλέον..." και άλλες τέτοιες, ναι, τέτοιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ; Έτσι; Και μην ξεχνάμε,οτι ο θεσμός του "εφήβου Βουλευτή", κρατάει χρόνια! Και ακομα απο τις συνεδριάσεις ξεπήδησαν πολλοι νέοι πολιτικοι! Πολιτικοι,που έδωσαν νέα πνοή...,νέα δεδομένα στο ελληνικο κοινοβούλιο! Και όμως,σ'αυτο το...ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΆΠΟΙΟΙ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΈΤΟ!!!
                       


 Ένα καλός φίλος, πρώην πρόεδρος της Βουλής, μου έλεγε χθες βράδυ την ώρα του καφε,πως ήταν "υποτονική σε πολιτικές παρουσίες η φετινή Ολομέλεια της ΙΗ' Συνόδου της Βουλής των εφήβων"!!! Και εχει δίκιο,ο πρόεδρος! Ειναι γεγονός οτι έχασε πια την..."αίγλη" της έναρξης,όπου οι παρουσίες της Πολιτειακής και της  Πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ΔΕΣΠΟΖΑΝ!..  Τότε δηλαδη που ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ! Και όλοι είχαν κάτι να πουν στα παιδια...,στους εφήβους,που με την φρεσκάδα τους,έδιναν μια νέα ώθηση στην παγωμένη αίθουσα του κοινοβουλίου!  Άλλοτε και αυτο ειναι γεγονός αναμφισβήτητο, άλλοτε λοιπόν τιμούσαν με την παρουσία τους τα παιδια μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατισς,ο Πρωθυπουργός και βεβαίως οι πολιτικοι αρχηγοι των κομμάτων! Σήμερα; Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν! Ουδεις ασχολείται πλέον με...φανατισμό! Με...πάθος! Με...όρεξη! Γιατι άραγε; Τι άλλαξε; Τι εχει παει στραβά; Μήπως η αθλια οικονομικη κατάσταση της χωρας εχει φέρει αυτο το αποτέλεσμα; "Μπααα, δεν νομίζω",μου είπε ο καλός μου φίλος... Να σας θυμίσω,πως την έναρξη των φετινών εργασιών της "Βουλής των εφήβων", παρακολούθησαν μόνο,ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Ιωάννης Γριβας (αυτός,οποίος τον καλέσει λέει ναι! Και μπράβο του), οι πρώην πρόεδροι της Βουλής οι κύριοι Απόστολος Κακλαμανης, Δημήτρης Σιουφας και Βυρων Πολυδωρας,ο υφυπουργός παιδείας ο κ. Συμεών Κεδικογλου και εκπρόσωποι των κομμάτων!!! Αυτοι και με το...ζόρι,που λέει ο λόγος!..


 
Τώρα! Για την Βουλη...,η καλύτερα για το θεσμό της "Βουλής των εφήβων",ρώτησαν τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευαγγελο Μειμαρακη "εάν θα...λήξη" και εκείνος,"διέψευσε", οτι μπορει να γινει κατι τετοιο! Και μάλιστα το "διέψευσε κατηγορηματικά"!..  "Ειναι αστείες οι πληροφορίες πως δήθεν δέχομαι εισηγήσεις για να καταργηθεί η Βουλη των εφήβων...", είπε-απάντησε ο κυριος Μειμαρακης!.. Απο πληροφορίες που έχω μέσα απο την Βουλη,δείχνουν το...αντίθετο! Οπως είπα ο θεσμός,εχει πλέον χάσει την "αίγλη" του! Και εάν δεν εχει μέχρι τώρα καταργηθεί,οφείλεται στις αντιδράσεις του πρώην προέδρου του Αποστολου Κακλαμανη,ο οποίος ήταν απο τους εμπνευστές αυτού του ζητήματος,που έγινε στη συνέχεια, θεσμός! Να υπογραμμίσω στο σημείο αυτο πως φέτος η διοργάνωση κόστισε 140.000 ευρω! Ενώ πέρυσι είχε στοιχίσει είκοσι χιλιάδες περισσότερα! Απο τα 140.000 ευρω, 35.000 ευρω κόστισε η πανελλήνια επιλογή των παιδιών και το έντυπο υλικό! Για τα 250 παιδια που συγκεντρώθηκαν δαπανήθηκαν για φιλοξενία 65.000 ευρω! Να σας πως,πως είχαν έρθει και 40 έφηβοι ομογενείς (20 απο την Κύπρο και 20 απο την Ομογένεια) και για την φιλοξενία τους δαπανήθηκαν 40.000 ευρω!  Η προσωπική μου άποψη πάντως ειναι πως ο θεσμός της "Βουλής των εφήβων", πρέπει να συνεχιστεί! Γιατι κάποτε πρέπει να βγάζουμε και να στέλνουμε στην Βουλη του άξιους...,τους πραγματικα καλύτερους και όχι οπως τώρα που μπαίνουν-στέλνουμε όλους εκείνους που βλέπουμε στην τηλεοραση, αξίζουν δεν αξίζουν!.. Έτσι  δεν ειναι;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου