ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!! ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!!

• Σέντρα στη σούπερ λίγκα!
• Το πρώτο γκολ ο Μπαντιμπαγκα!
• Ελληνικο ποδόσφαιρο,με χιλιάδες ξένους!

                         

Επιτέλους! Ναι! Ναι έγινε...σέντρα! Ξεκίνησε το νέο ποδοσφαιρικο πρωτάθλημα Ελλαδος! "Χαράς ευαγγελια", για όλους εμάς τους ποδοσφαιροφιλους! Το ίδιο και για τις γυναίκες μας που τα απογεύματα, εως αργα το βράδυ, ολα τα Σαββατοκυριακα, τωρα και τις  Δευτερες, θα μένουν μόνες στο σπίτι, παίζοντας "χαρτάκι", με τις φίλες τους!.. Δεν ειναι όμως το θεμα μας αυτο σήμερα! Έγινε απο χθες το βράδυ λοιπόν, η σέντρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Και το πρώτο γκολ της χρoνιάς σημείωσε ο Ελβετός Μπαντιμπαγκα, (αν συγκρατησα-άκουσα σωστα το όνομα του!) του Εργοτελη!..
                         


Ελληνικο ποδόσφαιρο! Ελληνικο; Για ποιο ελληνικο ποδόσφαιρο μιλάμε, όταν χιλιάδες, ναι χιλιάδες ειναι οι, απο όλο τον κόσμο, παίκτες που θα φοράνε τις φανέλες των ελληνικών ομάδων! Ειναι εδω, όλα τα...χρώματα και όλες οι φυλές! Δεν το γράφω με κακια, γιατι οπως όλοι γνωρίζουν, δεν μου ταιριάζει η λέξη "ρατσιστης"! Το υπογραμμίζω, επειδη όλες οι ομάδες μας, δεν "φιλοξενούν", δεν διαθέτουν έναν...,δυο...,τρεις...,άντε πέντε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αλλα μια στρατιά!..  Υπάρχουν ομάδες που στο "ρόστερ" τους, έχουν μόνο δυο...,η το πολυ τρεις Ελληνες παίκτες!!! Ναι σωστα διαβάσατε! Άντε τώρα να λες οτι, ο Ολυμπιακός (χρησιμοποιώ την ομάδα μου...) της Ελλαδος νίκησε την Μπαγερν (τυχαία βάζω την Γερμανική ομάδα...), όταν αγωνίστηκε με 11 ξένους παίκτες!!!!! Για ποια ελληνική ομάδα κάνουμε λόγο λοιπόν; Ασε, που πιστεύεις πως, με τους τοσους εγχρωμους ποδοσφαιριστες, παρακολουθείς κάποια Εθνική ομάδα Αφρικανικής χωρας!.. 
                            Επαναλαμβάνω! Δεν έχω κάτι με τους ξένους παίκτες (εργαζόμενοι ειναι και αυτοι και μάλιστα μακριά απο την πατρίδα τους...), με στεναχωρεί όμως, το γεγονός πως, τα παιδια μας, τα ελληνόπουλα (σωστα ποδοσφαιρικά ταλέντα!!!) σιγα, σιγά μα σταθερά,εξαφανίζονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Εθνική μας ομάδα, να επιστρέψει στις παλιές κακές εποχές! Τότε δηλαδη, που μας έπαιζαν για...πλάκα και..."τρωγαμε" τις εφταρες, σαν ψωμοτυρι!.. Ψέματα ειναι; Όχι βέβαια! Για αυτο ήθελα και φυσικα θέλω να αγωνίζονται οσο το δυνατό περσσοτερα δικα μας παιδια... Ελληνόπουλα!.. Αλλη μια χρόνια, χωρίς την μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας μας, η οποία διαθέτει πολλα ταλέντα!.. Δεν μπόρεσα ποτε και δεν μπορω να καταλάβω, πως ειναι δυνατόν, πως γίνεται, όταν κάποιο ελληνόπουλα φύγει...,πάρει μεταγραφή για το εξωτερικός ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ, ενώ εδω στη Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο! Καθημερινα χιλιάδες ειναι τα...χαμενα ταλέντα, επειδη οι προπονητές (ολων των ΠΑΕ) ενδιαφερονται ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΒΑΘΜΩΝ και τιποτα άλλο!.. Μπορει κάποιος απο τις ΠΑΕ να με διαβεβαιωσει,οτι δεν ειναι έτσι;
                                Ρε, παιδι μου πηγαίνεις στο καταπληκτικο παλάτι του Ολυμπιακού, στο "Γεώργιος Καραισκακης", προκειμένου να παρακολουθήσεις το ντέρμπι μεταξυ του Ολυμπιακό και του Παναθηναϊκού και βλέπεις ντέρμπι ανάμεσα σε...Κογκολεζικες ομάδες!!!  Και ασφαλώς ειναι η ίδια η εικόνα και ίσως λίγο χειρότερη για τον αλλαγμενο εφέτος ΠΑΟΚ, για τον Αρη...,καθώς και για όλες τις άλλες ομάδες! Εδω ο Εργοτελης είχε χθες στην έντεκαδα του, πολλούς έγχρωμους (ξανά και ξανά θα το πω. Μακριά πο εμένα ο ρατσισμός...) ποδοσφαιριστές! Άλλωστε το πρώτο γκολ της χρονιάς το σημείωσε ο έγχρωμος Ελβετός Μπαντιμπαγκα στο 8 λεπτό της συνάντησης στο γήπεδο του Περιστεριου, με τον Ατρομητο, η οποία έληξε τελικα ισόπαλη 2-2!!! Ειναι πάντως γεγονός πως χρόνο με τον χρόνο το ποδόσφαιρο μας ΑΛΛΆΖΕΙ!!! Θέλω να ελπίζω προς το καλύτερο!  Επειδη όμως δεν θέλω να αδικησω κανέναν απο τους προέδρους των ΠΑΕ, θέλω να αναφερθώ στον ιδιοκτήτη των ερυθρόλευκων, του Ολυμπιακού, τον Βαγγέλη Μαρινακη, που εκτός απο μεγάλα ονόματα που πήρε στην ομάδα του, εχει συγκεντρώσει όλα...,η, σχεδον όλα τα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Ελλαδος!!!  Απώτερος, στόχος και σκοπός του, οπως είπε, ειναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χωρας, να αγωνίζεται στο μέλλον (και μακάρι Θεέ Μου) ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!!
                                  Τώρα! Παρα την οικονομικη κρίση κάποιοι διέθεσαν πολλα...,μα παρα πολλα εκατομμύρια ευρω, για να αγοράσουν παίκτες!..  Βέβαια τα περισσότερα έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινακης, προκειμένου να φέρει διάσημους ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό, οπως ειναι ο διεθνής Αργεντινός, Σαβιολα, αλλα και τα αλλα παιδια που ήρθαν εφέτος στην ομάδα του Πειραιά! Βέβαια στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΊΠΑΛΟ και παρα το γεγονός οτι εφέτος ο ΠΑΟΚ ειναι 100ο/ο αλλαγμενος προς το καλύτερο! Ειναι βέβαιον πως θα "κόψει" και εφέτος (ο Ολυμπιακός) το νήμα πρώτος! Ναι, θα ειναι ο πρωταθλητής! Όμως το ζητούμενο ειναι να βρει, επιτέλους, τα βήματα του...,την "περπατησια" του στην Ευρώπη!.. Γιατι εδω "πονάει", ο ΘΡΥΛΟΣ!!! Διαφωνει κάποιος; ΟΧΙ!!!!! Για τον "αλλαγμενο" ΠΑΟΚ, μιλήσαμε πριν. Οι οπαδοι του, περιμένουν τώρα...αποτελέσματα! Θέλουν, το πιστεύουν μάλιστα, να πάρουν το πρωτάθλημα!!!  Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται εφέτος για να βρει την ταυτότητα του! Γύρισε στο ιστορικό γήπεδο της "Λεωφόρου Αλεξάνδρας", αυτο όμως δεν...μετράει εάν ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΟΜΆΔΑ!!!! Το κατάλαβαν οι Παναθηναικοι...,η να το ξαναπώ; Χρειάζονται πάνω απο όλα, λεφτα! Και ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΈΟΝ!!!!!  Και δυστυχώς ΦΟΒΑΜΑΙ οτι θα εχει την περσινή πορεία της ΑΕΚ!!! Μακάρι να βγω ψεύτης!.. Εφέτος η ΑΕΚ λείπει απο την σούπερ λίγκα! Η ιστορικη ομάδα έπεσε προκειμένου να διαγράφουν τα χρέη της στη τριτη εθνική κατηγορία!.. Ε, δεν μπορω να φανταστώ το εθνικό μας πρωτάθλημα δίχως την ΑΕΚ! Όμως ειναι η πραγματικότητα και  ΔΕΝ ΑΛΛΆΖΕΙ!!! Ευχή όλων μας ειναι εφετος, να δούμε ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ!!! Γιατι στο ποδόσφαιρο εκείνο που μετράει ειναι ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΟΛ!!! Έτσι δεν ειναι; Ναι λοιπόν...  ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!!!! ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!!!! Πάμε! Πάμε παιδια!..
                           

1 σχόλιο:

  1. Γιώργο. Νομίζω κάθε έναρξη ποδοσφαιρικής περιόδου, θα θυμάσαι τα πρώτα σου χρόνια στην δημοσιογραφία, όταν δημοσίευες στην Αθλητική Ηχώ, ποδοσφαιρικές συναντήσεις μεταξύ ερασιτεχνικών και συνοικιακών ομάδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή