ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ!!!

• Οι...καλύτερες διακοπές!
• Βόλτα με το...ποδήλατο!
• Απο τον Σεπτέμβριο η...κόλαση!

                       Ειναι γεγονός πως, αυτο τον μήνα κάθε χρόνο, η Αθήνα ειναι...,η για την ακρίβεια, αποτελεί την...έρημο! Μια...έρημο στην οποία μπορείς άνετα να περπατάς...,ακομα και να παίζεις... μπάλα στους κεντρικούς δρόμους! Σε αυτούς τους δρόμους που οπως ολοι γνωριζουμε, άλλοτε η κίνηση ήταν μεγάλη και τα αυτοκίνητα καθημερινα σχηματιζαν "ουρα"!!!  Στους κεντρικούς αυτούς δρόμους της Αθήνας λοιπόν, κάθε Αύγουστο  κανεις...ποδηλατο και...βολταρεις χωρίς κανένα εμπόδιο!..
                       Επειδη, έχω πολλές φορές μείνει στην Αθήνα Αύγουστο μήνα, γνωρίζω απο πρώτο χέρι, πως εδω ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ!!! Ναι! Ναι ειναι σωστο εάν το... καλοσκεφτεις, γιατι οι διακοπες, θα ειναι (ίσως...) απο τις πιο ξεκουραστες...,τις πιο χαλαρές...και φυσικα θα απολαύσεις την κάθε...γωνία της Πρωτεύουσας!.. Βέβαια δεν θα κανεις μπάνιο στην... θάλασσα, εκτός και εάν πας μερικα χιλιόμετρα πιο κάτω. Σε κάποια απο τις όμορφες παραλίες της Αττικης! Όμως οι διακοπές στην Αθήνα τον Αύγουστο θα σου μείνουν αξέχαστες!..
                       Η Αθήνα κάθε Αύγουστο, παρουσιάζει την εικόνα μιας "κούκλας πόλης"!  Όχι πως δεν ειναι και τις άλλες εποχές, παρα την..."κόλαση" που "καθημερινα κουβαλάει"!!!  Για αυτο και εγω κάθε Αύγουστο, όταν μένω στην Αθήνα, είμαι τρελός απο χαρα, γιατι μπορω και απολαμβάνω το κάθε της σημείο, χωρίς το άγχος...,τον φόβο οτι κάποιο απο τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, να σε στείλουν σε κάποιο νοσοκομείο, το λιγότερο!!!  Τέτοια εποχη στην Αυγουστιατικη Αθήνα, αναπνεω τον "καθαρό αέρα", χωρίς ίχνος καυσαέριου!..  Και το βράδυ μου κάθομαι άνετα, σε όλα τα στέκια και πινω το εσπρεσσακι μου, η το ποτό μου!!! Ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει στην Μύκονο, στην Σαντορίνη στη Ρόδο, στην Ζάκυνθο και στα αλλα νησιά μας, τέτοια εποχη, Αύγουστο μήνα, όπου η κίνηση σου δίνει την εικόνα μιας..."ζούγκλας"!!! 
                        Για αυτο σας είπα οτι οι καλύτερες διακοπές ειναι "τον Αύγουστο στην Αθήνα..."!!!  Και ίσως όσοι εφέτος για οικονομικούς λόγους έμειναν εδώ, στην πρωτεύουσα, θα καταλάβουν τι τους λέω!  Θα πέρασαν και θα περάσουν (εχουμε αρκετες ημερες ακομα, για να φυγει ο Αυγουστος...) τις πιο ευχάριστες διακοπές τους!..  Ίσως καλύτερες και απο τα πιο κοσμοπολιτικα νησιά μας... Έτσι δεν ειναι;
                        Επομενως, το τραγουδάκι εκείνο το παλιό, "Αθήνα και πάλι Αθήνα...", ειναι πολυ, πολυ επίκαιρο και μας ταιριάζει!.. Ας απολαύσουμε λοιπόν την "ελεύθερη Αθήνα", γιατι ο Σεπτέμβριος ειναι πολυ κοντα και "η Αθήνα θα γίνει κόλαση" και πάλι!!! Αχ, Αυγουστε καλε μου μήνα νασουν...δυο φορές τον χρόνο!!! Μακάρι ρεεε!!!!! Αυγουστιατικη Αθήνα ειναι αυτη!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου