ΠΡΙΝ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ...

• Τότε "φονιάδες των λαών"!
• Τωρα  "έξω η Μερκελ"!
• Το...πέρασμα ενός συνθηματος!

                              



Δεν μπόρεσα τόσα χρόνια και δεν ειναι αυτο δυνατόν να γίνει (τουτο) τώρα! Δεν μπόρεσα λοιπόν να καταλάβω τον Ελληνα, που ποτε ειναι έτσι...και ποτε αλλιώς!!!  Αλλα σου λέει το πρωί! Αλλα το μεσημέρι! Και τελικα διαφορετικα κάνει το βράδυ!!! Σου λέει για παράδειγμα. "Σου δίνω τον λόγο μου...,οτι αυτο θα γίνει. Παει και τελείωσε!" Ε, αυτο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ΠΟΤΕ!!! Και αν κάποτε του ζητήσεις τον λόγο. Του πεις "γιατι;"! Θα σου απαντήσει, με ένα ύφος κάπως ενός ανθρώπου...προβληματισμενου,"έπεσα έξω,δυστυχώς..."!!! Και εκει θα προσπαθησει να κλείσει την οποία περαιτέρω συζήτηση!.. Η, μπορει να σου απαντήσει. "Άλλαξαν τα πράγματα..."!!! Και βέβαια εσυ είσαι υποχρεωμένος να τον...πιστεψεις!.. 
                              



 Αυτο ακριβώς συμβαίνει και με την πολιτική σκηνή του τόπου! Οι πολιτικοι μας, αλλα μας λένε και μας υπόσχονται και τελικα πραγματοποιούν τα αντίθετα! Σου λένε για παράδειγμα "Πρεπει αυτο να γίνει για να σωθεί η χωρα..."! Εσυ τι να κανεις εάν πρόκειται να "σωθεί η πατρίδα" βάζεις τα δυνατά σου και λες ΝΑΙ!!! Προχωρα! Όμως παρα την θυσία σου το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτο που ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ!!! Η χωρα δεν...σώθηκε! Γιατι έπρεπε να γίνουν και άλλες ΠΟΛΛΈΣ ΘΥΣΙΕΣ!!! Θυσίες όμως ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΈΝΑ!!! Απο τον ΛΑΟ!!! Οχι απο τους άλλους, τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ!!! Όχι απο την...πλευρά τους! Δεν ειναι αυτο ΣΩΣΤΟ!!!! Σου λέει, ας πούμε ο τάδε πολιτικός (βάλτε εσείς οποίο όνομα θέλετε...) "Γιώργο...,βάλε πλάτη!!! Η πατρίδα χάνεται!"!!! Ο Γιώργος στο άκουσμα αυτο και με το σκεπτικο οτι εάν δεν "βάλει πλάτη", ειναι δυνατόν-μπορει να χαθει η Ελλάδα, όχι "πλάτη βάζει", αλλα ειναι έτοιμος και το κάνει, να προσφερει ακομα και την ζωη του! Και ενώ περνάει ο καιρος και η κατάσταση χειροτερεύει (η πατριδα κινδυνεύει περισσότερο τώρα...) βγαίνει στην  τηλεοραση ο Πρωθυπουργός και με μήνυμα του ( διάγγελμα κάνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός...) μας λέει πως... " Η χωρα μπαίνει στον μηχανισμό στήριξης..."!!! Δηλαδη στο ΔΝΤ! Έρχονται πλέον αλλα αφεντικά! Άλλοι θα πάρουν τα ηνία της χωρας στα χέρια τους! Και εμείς; Εμείς, θα πληρώνουμε σαν...π-----δες!!! Ειναι, οπως αυτο που πολυ σωστα λέει ο λαός μας. "Άλλος γάμ... Και άλλος πληρώνει!.. Έτσι ειναι ρεεε, παιδια! Αυτη ειναι η τραγικη αλήθεια!!! Πόσες φορές μέχρι σήμερα...,μέχρι τώρα δεν μας έχουν πει πως ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ;   Α Μ Ε Τ Ρ Η Τ Ε Σ!!!  Ναι, ειναι αμέτρητες οι φορες εκείνες  που μας υπόσχονται πως "δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές του μισθού και της σύνταξης μας"!!!!! Όμως γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Έρχονται οι...οριζόντιες...,η οι κάθετες (οπως και αν τις πούμε,η βαπτισουμε δεν αλλάζει κάτι...) περικοπές και σε...ΖΑΛΙΖΟΥΝ!!! Χάνεις το έδαφος κάτω απο τα..., πόδια σου!!! Δεν ξέρεις που πας!.. Με λίγα λόγια δεν γνωρίζεις απο που να...προφυλαχθεις!..
                             Κάποτε, παλια υπήρχε το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"!!!  Όλοι το έχουμε ακούσει...,η το έχουμε φωνάξει αυτο!.. Και το λέγαμε γιατι πιστεύαμε πως για όλα φταίνε ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!..  Και για τους...σεισμούς εκείνοι εφταιγαν. Και για την...αλλαγή του οποιου περιβάλλοντος υπαρχει ακομα αυτοι φταίνε!.. Και για τους πολέμους (εδω υπαρχει ένα...κομμάτι αλήθειας) η Αμερική φταίει!!! Μα για...όλα; Ναι για...όλα!.. ΦΤΑΊΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!!!!! Τα χρόνια πέρασαν! Οι εποχές άλλαξαν! Η χωρα μας απο την "σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ πέρασε στην αλλη την Γερμανική!.." Με αποτέλεσμα το σύνθημα πλέον να αλλάξει! Να ειναι άλλο! Οι Ελληνες πλέον φωνάζουν "Έξω η Μερκελ της λιτότητας και της καταστροφής"!!!!!  Και αυτο μου θυμίζει εκείνη την διαφήμιση. Πριν... Και μετά... Έχω άδικο;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου