ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΦΙ ΣΤΟ...ΣΤΟΜΑΧΙ !!!

• Η πείνα δεν...κρατιέται!
• Τρώνε στα σούπερ μάρκετ!
• Στα 100 εκατομμύρια ευρω, η...χασουρα!

                           


Η πείνα..."τέχνας  κατεργαζεται"!!! Έτσι μπορουμε να παραφρασουμε το γνωστο ρητό, "η φτώχεια τέχνας κατεργαζεται",  σε μια εποχη που η χωρα...βουλιάζει, η, εχει ήδη βουλιάξει, για να πούμε και το πιο σωστο!!!Όταν, ο άλλος πειναει...,δεν τον κρατάς με ΤΙΠΟΤΑ! Ειναι ικανός για όλα! Ακομα και να σκοτώσει!.. Με το σκεπτικο αυτο οι μεγαλοεπιχειρηματίες σούπερ μάρκετ, που τον τελευταίο χρόνο, έχουν "πέσει θύματα" μικροκλοπων, κάνουν "τα στραβά ματια"!.. Κάνουν πως δεν βλέπουν, όταν διαπιστώσουν, πως κάποιος μπήκε στο κατάστημα τους, πήρε απο το ράφι τυρί και ψωμι του τοστ και κρύφτηκε σε μια γωνία για να...φάει!.. "Τι να πούμε! Υπαρχει μεγάλη πείνα στον κόσμο...", λένε και αντιμετωπίζουν το φαινόμενο με πικρο χαμόγελο!..
                          


  Εφέτος, που η πείνα "θερίζει" στην κυριολεξία, τα σούπερ μάρκετ, δέχονται την μεγάλη επίθεση απο τους πεινασμένους, οι οποίοι έχουν βάλει στο...μάτι  γάλατα, γιαούρτια και μπισκότα! Η...επιχείρηση γίνεται πρωινές ώρες και όταν το καταστημα εχει...κίνηση! Τοτε λοιπόν, ο πεινασμένος, ο άνθρωπος αυτός, που η πολιτική μερικών πρώην Πρωθυπουργων τον κατάντησαν κλέφτη για να ζήσει, εισβάλει στο μαγαζι και αφου "κατεβάσει" απο το ράφι σοκολατουχο γάλα και κρουασαν, κάθεται σε μια γωνία και οταν καταναλώσει τα προϊόντα, φεύγει σαν...κύριος!.. Εάν τύχει και ο υπάλληλος δει - διαπιστώσει την περίπτωση αυτη, τότε ο "πεινασμένος κλέφτης", βάζει το κεφάλι κάτω, απο ντροπη, λεει συγγνωμη και φεύγει! Αλλα και ο υπάλληλος δεν φωνάζει...,ουτε καλεί την αστυνομία!..  Ειναι γεγονός πάντως πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει!.. Η πείνα δεν...κρατιέται! Και αυτο το γνωρίζουν όλοι, ιδιαίτερα στην σημερινη εποχη!..   Χορτατοι και πεινασμένοι!!! 
                             Το φαινόμενο αυτο, το συναντάμε περισσότερο στα μεγάλα σούπερ μάρκετ!.. Ένας, απο τα διάσημα ονόματα αλυσίδας τέτοιων καταστημάτων, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σχετικά με τις κλοπές αυτές, απάντησε.  "Τα κρούσματα σχετίζονται με την ανάγκη επιβίωσης! Όταν κάποιος πειναει είσαι υποχρεωμένος να του δώσεις τουλάχιστον ένα κομμάτι ψωμι"! Και εχει απόλυτα δίκιο! Τώρα! Σύμφωνα με το άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα, "αν η κλοπή, η, η υπεξαίρεση εχει αντικείμενο πράγμα ευτελους αξίας τιμωρείται με χρηματική ποινή, η με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών"!!!  Υπαρχει όμως και μια μικρη παράγραφος στο ίδιο άρθρο που λέει. "Αν όμως η πράξη τελέστηκε απο ανάγκη για άμεση χρήση, η ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής, η υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορει να κρίνει την πράξη ατιμώρητη"!!!  Και όλες αυτες οι πράξεις, των πεινασμένων και εφ'οσον πρόκειται για τρόφιμα μικρής αξίας, τρόφιμα που ο "δράστης" τα καταναλώνει επιτόπου, δεν τιμωρούνται!.. ΕΙΝΑΙ ΖΉΤΗΜΑ ΕΠΙΒΊΩΣΗΣ !!!  Ένα ειναι πάντως γεγονός. Πως οι απώλειες απο τα ράφια έχουν εφέτος αυξηθεί κατα 30ο/ο  (μέσα σε ένα χρόνο. Και ειναι μεγάλο το ποσοστό!..), ενώ το κόστος...,η χασουρα για τις επιχειρήσεις ξεπερνά τα εκατο (100) εκατομμύρια ευρω!!!!! Πανάκριβη για τους επιχειρηματιες ειναι λοιπόν η...υπόθεση "ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΦΙ ΣΤΟ...ΣΤΟΜΑΧΙ"!!!!! Φαίνεται όμως πως, θέλουν να...διαγράψουν αυτο που χρόνια τώρα λέει ο λαός μας (συνέχεια μου το θύμιζε η αείμνηστη μητέρα μου η Κυρά-Λεμονια Κοντονή και πόσο δίκιο είχε...), θέλουν που λέτε να διαγράψουν το, "ο τηλωμενος (χορτατος) τον νυστηκο δεν τον καταλαβαίνει..!"!!! Και πιστεύω, πως το έχουν καταφέρει!..  Αλλάζουν οι καιροί!.. Αλλάζουν και οι άνθρωποι!.. Ο ένας για όλους και όλοι για έναν!  Μακάρι! Γιατι μόνο έτσι, μπορει να δούμε άσπρη μερα!.. Διαφορετικα τα πράγματα θα ειναι σκούρα!.. Ε;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου