ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ...ΑΠΕΙΡΟ!!!

* Όλα κρίνονται την Πέμπτη!
* Τα Εθνικά θέματα στην ατζέντα!
* Ουδείς υπουργός συνοδεύει τον Πρωθυπουργό!
                       
 
 
Είναι ο δέκατος Έλληνας πρωθυπουργός που μεταβαίνει επίσημα στις ΗΠΑ και θα συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο στο...οβάλ  γραφείο! Και θα είναι κρίσιμο αυτό το τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρα με τον Μπαρακ Ομπαμα! Οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να "θιξουν" πολλά! Ιδιαίτερα θα εξεταστούν "μια σειρά ζητήματα στρατηγικού ενδιαφεροντος"! Θα συζητήσουν από "το ενεργειακό έως και τις προοπτικές Αμερικανικών επεδυσεων στην χώρα μας..."!.. Όμως το ζητούμενο είναι εάν"βγει κάτι", από το μεθαυριανο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική!.. Προσωπικά είμαι"συγκρατημενα αισιόδοξος"!..
 
 

  
                      

 
Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μεταβαίνει στις ΗΠΑ "άνευ συνοδειας υπουργών"! Μαζί του θα είναι τέσσερις στενοί συνεργάτες του. Δεν έχει σημασία να γράψω τούτη την ώρα τα ονόματα!  Όμως σε τέτοια ταξίδια μακρινά πάντοτε συνοδεύει τον Πρωθυπουργό, ο υπουργός Εξωτερικών! Στο ταξίδι αυτό ο κ. Βενιζέλος θα μείνει στην Αθήνα  "για να έχει το νου του!..", όπως λένε οι καλώς γνωρίζοντες και πρόσωπα και πράγματα!..
                          Από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στο...οβάλ γραφείο, εκεί στην Ουάσιγκτον είναι χωρίς αμφιβολία η οικονομία!  Το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και τούτο γιατί"η Ελλάδα αποτελεί συμβολικό και ουσιαστικό πεδίο της μάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας"!.. Είναι πάντως γεγονός πως η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές οτι"η Γερμανία δεν μπορεί να λειτουργεί αγνοώντας την ανησυχία της Αμερικής..."!!!
                           Ένα άλλο ζήτημα που ενδιαφέρει την χώρα μας είναι αυτό των επενδύσεων!  Ειπώθηκε πως οι μεγαλοεπιχειρηματιες της Αμερικής έχουν την διάθεση να επενδύσουν στην Ελλάδα! Το είχε μαλιστα υπογραμμίσει λίγο πριν αποχωρήσει από την Αθήνα ο Αμερικανός πρέσβης, ο κ.  Ντάνιελ Μπενετ Σμιθ, με αυτά τα λόγια.
"...αυτο που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι να υποδεχθεί όσες περισσότερες επενδύσεις μπορεί. Και ελπίζουμε ότι οι Αμερικάνοι θα διαδραματισουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στον τομέα των ιδιωτικοποιησεων όσο και σε άλλες επενδύσεις..."! Ενδιαφέρουσα θα είναι η συζήτηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες για τα Ελληνοτουρκικα και ιδιαίτερα για το Αιγαίο! Επίσης τα Εθνικά μας θέματα θα απασχολήσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Αμερικανό Πρόεδρο.
* Το Κυπριακό έχει ήδη αρχίσει να  "ζεσταίνεται"! Ετσι μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να γίνει"η επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του προβλήματος"!.. 
*  Στο Σκοπιανο ο Αμερικανός πρόεδρος θα προσπαθήσει να βρει λύση,  ώστε "να λήξει το ζήτημα, του ονόματος,  προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και να ξεπαγωσει η πορεία της για την ΕΕ"! Επιθυμία των Αμερικανών είναι να ξαναρχισουν οι διαπραγματευσεις,  αλλά "σε ουσιαστική βάση"!..
                               Θέλω να πιστεύω ότι το ταξίδι αυτό του Αντώνη Σαμαρα στις ΗΠΑ,  που από μεθαύριο Πέμπτη ξεκινάει, θα έχει επιτυχία και θα είναι συμφέρον για την Ελλάδα! Τουλάχιστον "να καταλάβει η Γερμανία πως υπάρχει και κάτι άλλο", στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η πατρίδα μας!  Πιστεύω να συμφωνείτε;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου