ΤΟ ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!

* Συγκρατημένη αισιοδοξία!
* Το αποτέλεσμα μετράει!
* Η...Τώρα, η...Ποτέ!
* Για την Ελλάδα ρεεε...γαμωτο!

                         Αισιοδοξος για κατι καλό βρίσκεται ηδη στην  Ουάσιγκτον, ο Αντώνης Σαμαράς!  Η ατζέντα του είναι γεμάτη από τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα!  Θέματα που...καίνε στην κυριολεξία!  Θέματα που έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και κάποια χρόνια!  Ας είναι... Μακάρι ο πρωθυπουργός να μπορέσει στις επαφές του με τον Μπαρακ Ομπαμα και με τους άλλους επίσημους να δώσει την λύση που όλοι θέλουμε,  για το καλό της πατρίδας μας!..
                          Είναι ο δέκατος Έλληνας πρωθυπουργός που μεταβαίνει επίσημα στις ΗΠΑ!  Είναι, ο Αντώνης Σαμαράς όπως ειπώθηκε, είναι το "ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ"!!!  Και μακάρι να αποδειχθεί κιόλας!  Στο κρίσιμο "τετ α τετ" με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα έχει την ευκαιρία να συζητηση θέματα Στήριξης, Ενεργειακά, Εθνικα και φυσικά θέματα για Επενδύσεις!..
                            Τώρα!  Σήμερα θα κάνουμε μαζί μια...αναδρομή στο παρελθόν. Και θα δούμε όλα τα επίσημα ταξίδια στις ΗΠΑ των Ελλήνων Πρωθυπουργων, που έκαναν μέχρι τώρα...  Έτσι για να πάρουμε μια...γεύση! Λοιπόν...
* Η πρώτη επίσκεψη,  που ήταν τυπική, πραγματοποιθηκε το 1946. Έγινε τον Δεκέμβριο του 1946.  Τότε ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης αν και βρισκόμασταν εν μέσω Εμφυλίου πολέμου,  επισκέπτεται την Αμερική και από τον Χάρι Τρούμαν, ζητάει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια,  προκειμένου να αποτραπει η κατάρρευση της χώρας μας!.. Και ένα χρόνο μετά έγινε το"Δογμα Τρούμαν"!..
* Πέρασαν πολλά χρόνια για να γίνει το δεύτερο ταξίδι Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αμερική. Ήταν το 1961, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γίνεται επίσημα δεκτός στον Λευκό Οίκο,  από τον νεοεκλεγεντα Τζον Κένεντι.  Ήταν Απρίλιος του 1961.  Ο Καραμανλής ζητάει οικονομική ενίσχυση μέσω του ΝΑΤΟ!..
* Τρία χρόνια μετά, το 1964 τον Ιούνιο, ο Γεώργιος Παπανδρέου επισκέπτεται τον Λιντον Τζόνσον,  εν μέσω τουρκικών απειλών στην Κύπρο!
* Το 1990 είχαμε την συνάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Τζορτζ Μπους,  τον πρεσβύτερο! Η επίσκεψη αυτή στην Ουάσιγκτον γίνεται ύστερα από 26 χρόνια. Ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Μπους λύση του Κυπριακου προβλήματος.  Να υπενθυμίσω πως δυο χρόνια μετά ο Μπους ανταπέδωσε την επίσκεψη και ήρθε στην Ελλάδα!
* Τον Ιούνιο του 1994, ο Ανδρέας Παπανδρέου στη δεύτερη θητεία του ως Πρωθυπουργός συναντά τον Μπιλ Κλίντον!  Εδώ να σας πω ότι οι Αμερικανοί είχαν θέσει "εμπάργκο"στην πρώτη του θητεία!!! Θέματα που συζήτησαν ήταν.  Το Σκοπιανο.  Το Κυπριακό. Και οι σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία...
* Το 1996, τον Απρίλιο, ο Κώστας Σημίτης,  ύστερα από την κρίση των Υμιων συναντά τον Αμερικανό Πρόεδρο, τον Μπιλ Κλίντον. Θέμα. Οι Ελληνοτουρκικες σχέσεις!..
* Λίγα χρόνια μετά, το 2002,  τον Ιανουάριο, ο Κώστας Σημίτης συναντά τον Τζορτζ Μπους, τον νεότερο.  Στο οβάλ γραφείο ο Πρωθυπουργός...κομιζει δώρα προς τον Αμερικανό Πρόεδρο ένα νόμισμα του ευρώ. Και ένα μπλουζάκι με το σήμα των Ολυμπιακών αγώνων!..
* Τον Μάιο του 2005, ο Κώστας Καραμανλής, ο νεώτερος συναντάται με τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο! Η συνάντηση έγινε αφού είχε περάσει χρόνος από την απόρριψη του σχεδίου Αναν και φυσικά το κλίμα ήταν εις βάρος των Ελληνοκυπριων! Συζήτησαν και για την ονομασία των Σκοπίων... Καθώς και για άλλα θέματα...
* Και το 2010,  τον Μάρτιο πραγματοποιθηκε η συνάντηση του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου με τον Μπαρακ Ομπαμα στον Λευκό Οίκο.  Μετά τις συζητήσεις που έγιναν εν μέσω οικονομικής κρίσης,  ανακοινώθηκε η κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίου για τους Έλληνες.  Καταργήθηκε δηλαδή η βίζα, που έπρεπε να έχουμε προκειμένου να επισκεφθούμε την Αμερική!..
                        Και φθάνουμε στο σημερινό επίσημο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρα στις ΗΠΑ!  Είναι το δέκατο!  Και για αυτό το ονόμασα ως το "ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ "!!! Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε πολλά καλά να βγουν από αυτό το ταξίδι στην Ουάσιγκτον!  Και φυσικά από τις συναντήσεις που θα έχει εκεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός.  Αντώνη καλό ταξίδι και πάνω από όλα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!  Για την ΕΛΛΑΔΑ ρεεε ΓΑΜΩΤΟ!!!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου