SUPER ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!

• Αυτη, ναι, ήταν...μπάλα!
• Ετσι, παίζεται το ποδόσφαιρο!
• Η Μπαγιερν, τα "πήρε όλα"!

         
                  
Χαλάλι! Ναι! Χαλάλι το ξενυχτι!.. Μπορει να...χάσαμε μερικές ώρες ύπνου, όμως "αποζημειωθηκαμε", απο το πολυ όμορφο ποδόσφαιρο που είδαμε, απο την (νέα, πρώην ΕΡΤ!) "Δημόσια Τηλεοραση"!!!  Ήταν ο τελικός, για την ακρίβεια ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΟΠΑ!!! Της εκπληκτικής Μπαγιερν και της θαυμασιας Τσελση! Η, εάν θελουμε να πούμε για τους προπονητές τους και τα δικα τους συστηματα (αν και σε τέτοιους αγώνες τα συστηματα πανε...περίπατο! Λέμε τώρα...), δηλαδη του πρώην της Μπαρτσελονα Πεπ Γκουαρδιολα και του επίσης πρώην της Ρεάλ Ζοζε Μουρινιο!.. Τώρα, οι δυο... "κολοσσοί" έχουν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαγιερν και της Τσελση αντίστοιχα, με στόχο και σκοπο να τις οδηγήσουν σε νέες κατακτήσεις!..
                           


Είδαμε ωραίο ποδόσφαιρο! Τέτοιο, που σε...καθηλώνει στον καναπε σου και σε εχει...καρφωμένα στην τηλεοραση, επειδη δεν θέλεις να χάσεις δευτερόλεπτο απο τον αγώνα!  Και, ναι, έτσι ειναι! Γιατι, για φαντασου να...κοιταζες στο τελευταίο δευτερόλεπτο κάπου αλλου, επειδη σε φώναξε απο το άλλο δωμάτιο η καλη σου, θα έχανες το γκολ της ισοφαρισης της Μπαγιερν! Να φανταστείτε οτι ουτε σέντρα δεν έγινε!.. Μέχρι και το 119´ και ένα δευτερόλεπτο πριν ο Σουηδός διαιτητής σφυρίξει την λήξη του τελικού του UEFA SUPER CUP, η Τσελση του Μουρινιο προηγείτο με 2-1! Και ενώ ήταν όλα και όλοι έτοιμοι, για τον πανηγυρισμο,η Μπαγιερν του Γκουαρδιολα, δεν  είχε... πει την "τελευταία λέξη" της! Έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στην διαδικασία των πεναλτυ,  στην οποία στάθηκε περισσότερο τυχερή και νίκησε με 5-4!!!!!  Βλέπετε, ο νεαρός και απειρος Λουκατους (εάν θυμάμαι καλα το όνομα του...), ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει το πέμπτο πεναλτυ, έστειλε με...χλιαρό σουτ την μπάλα σχεδον στα χέρια του τερματοφύλακα της Μπαγιερν!  Και αμέσως μετα  παίκτες και οπαδοι της Γερμανικής ομαδας, ξέσπασαν σε πανηγύρια, για την κατάκτηση ενός ακομα τροπαιου!!! Απο την άλλη πλευρα η Αγγλική ομάδα ήταν έτοιμη να...σκάσει, γιατι δεν κατάφεραν οι αμυντικοί να διώξουν την μπάλα απο την περιοχή τους, εκείνο το...μοιραίο τελευταιο δευτερόλεπτο!!! 
            
                 

Βέβαια η Μπαγιερν έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, καταπληκτικο ποδόσφαιρο!.. Παρα το γεγονός αυτο, βρέθηκαν δυο φορές...πίσω στο σκορ!.. Η Τσελση προηγήθηκε με 1-0 και στην αρχη της παράτασης με 2-1!!!  Και έχασε πολλές ακομα ευκαιρίες για γκολ η Βρετανική ομάδα!.. Τώρα! Ο Γκουαρδιολα για άλλη μια φορα νίκησε τον Μουρινιο!..  Η ομάδα του, η Μπαγιερν κράτησε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι με ποσοστό 67ο/ο, έναντι 33ο/ο της ομαδας του Μουρινιο, της Τσελση!!!  Ναι! Η διάφορα ήταν τεράστια!  Όμως ο Ζοζε Μουρινιο, ο πανεξυπνος αυτός προπονητής έχασε μέρος της τύχης του στο τελευταίο δεύτερολεπτο  με αποτέλεσμα να χάσει μέσα απο τα χέρια του το Κύπελλο, το UEFA SUPER CUP!!!  Ο Πεπ έπαιξε μόνο επίθεση! Και ο Ζοζε μόνο άμυνα!  Κάποια στιγμη ο Μουρινιο έπαιξε "σύστημα Λεωφορείο", οπως το λέει! Δηλαδη  με δυο αμυντικες ζώνες! Και οπως είπαμε θα τα είχε καταφέρει, εάν στο τελευταίο δευτερόλεπτο η τύχη δεν του...γύριζε την πλάτη!.. Να υπογραμμίσω πως η Μπαγιερν, ναι, "πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα" την Τσελση, η οποία πριν απο 15 μήνες της είχε "αρπάξει" το Κύπελλο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε εκείνο τον τελικο, που είχε γίνει στο Μόναχο, μέσα στο...σπίτι της δηλαδη!..
Ναι, αυτη ήταν μπάλα! Ναι, έτσι πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο! Ναι ήταν SUPER ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, αυτο που είδαμε!!! Και φυσικα θα το θυμόμαστε χρόνια! Ενας SUPER τελικος των τελικων!!!  Έτσι δεν ειναι;


 
 


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου