ΛΗΓΜΕΝΑ...ΠΑΊΡΝΕΙΣ ΡΕΕΕ;

• Έχουμε φάει τέτοια...
• Η ευθύνη των ιδιοκτητών!
• Το...πράσινο φως!

          
             

Παει! Ναι παει και εκείνο που όλοι λέγαμε για να...πειραξουμε κάποιον, "ληγμενα...
παίρνεις ρεεε;"!.. Παει! Πέρασε! Δεν πρόκειται να το ακούσουμε...,η, να το πούμε ξανά!..  Και αυτο, επειδη όλοι πλέον και με τον νομο "παίρνουμε ληγμενα!"!!! Και θα μου πει κάποιος μα πρωτη φορα ειναι; Ασφαλώς και όχι!  Τώρα πια τα πράγματα έχουν αλλάξει! Τρώμε "ληγμενα" και με "το νομο"!!! Υπαρχει απόφαση που λέει "ΝΑΙ ΣΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ"!!! Μια απόφαση που δημοσιεύτηκε, στο δεύτερο τεύχος της εφημερίδος της Κυβερνήσεως, με αριθμο πρωτοκόλλου 2044 και ημερομηνία 22 του Αυγούστου του 2013!!!  Μάλιστα στο άρθρο 13 της απόφασης μεταξυ άλλων αναφέρονται. "...θα αναρταται σε αυτα (προϊόντα...) πινακίδα που θα αναγράφεται με κεφάλαια γράμματα η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ..."!!!!  Ε,και; Εδω μας έδιναν μερικοι-μερικοι... απλόχερα χιλιάδες τέτοια καθημερινα!  Και τώρα θα μας...σεβαστούν δηλαδη; Πιστεύετε και εσείς και καλα κάνετε, αυτο που σκέπτομαι τώρα και εγω; Οτι όλα τα προϊόντα προσφοράς στα σούπερ μάρκετ ήταν...,ειναι...και θα παραμείνουν ΛΗΓΜΕΝΑ!!!!! Άλλοι πάλι λένε εκείνο το,  "κακο σκυλί ψοφο δεν εχει..."!!! Η, "εμένα δεν με...πιάνει τιποτα"!!!
                      



  Όλα αυτα τα "ληγμενα" τρόφιμα,  θα ειναι τοποθετημένα (ήταν και πριν,  χωρίς απόφαση...,χωρίς νομιμότητα!..) "σε ειδικούς χώρους διαχωρισμενους απο τα υπόλοιπα προϊόντα, που δεν έχουν λήξει και με βάση τη νέα ρύθμιση, υποχρεωτικά θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή!.."!!!
Να τονίσω πως, ο χρόνος των προϊόντων "περασμένης διαθεσιμότητας", δεν μπορει να υπερβαίνει την μια εβδομάδα!..  Θα πρέπει βέβαια να υπάρχουν και σχετικές πινακίδες, που θα αναγράφουν μήνα, έτος κλπ!  Α, ορίζεται υπεύθυνος βάση νομου, υπεύθυνος λοιπόν ορίζεται "για την καλη υγιεινή κατάσταση των προϊόντων", ο πωλητής!..  Να προσθέσω οτι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.000, η 2.000, η και 5.000 ευρω κατα "περίπτωση παράβασης"!!!  Εδω θα πρέπει να υπογραμμίσω πως,  εμείς ειμαστε υπευθυνοι και φυσικα,  θα πρέπει να κρίνουμε για τα "ληγμενα τρόφιμα", το πως...και το ποτε! Θα πρέπει να δείξουμε "υπευθυνότητα και σοβαρότητα"!!!
                          Τώρα! Ειναι αλήθεια πως, υπάρχουν τρόφιμα τα οποία παρα την λήξη τους (ημερομηνία λήξης...) τρώγονται χωρίς φόβο! Η λήξη τους δεν σημαίνει τιποτα, δηλαδη!  Σημαίνει όμως πολλα για τα "ληγμενα" γαλακτοκομικά, για τα τυριά, για τα αλλαντικά και για αλλα...  Αυτα ναι χρειάζονται προσοχη...,ιδιαίτερη προσοχη μάλιστα!..  Και αυτο ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ!!! Αρκει να το καταλάβουν γρηγορα και οι ιδιοκτήτες και ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ, οπως μέχρι τώρα κάνουν! Ψέματα ειναι;  Προϊόντα που δεν τα επηρεάζει ο χρόνος ειναι, ας πούμε, τα φασόλια, οι φακες, τα μακαρόνια και ασφαλώς όλα εκείνα που "ο χρόνος τα...αφήνει αδιάφορα"!!!
Δεν τα επηρεάζει, οπως είπαμε! 
                            Απο την ώρα λοιπόν που η ίδια η Κυβερνηση και γενικα η πολιτεία, εχει αλλάξει πια πολιτική για τα "ληγμενα τρόφιμα", πιστεύω πως οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται πλέον ΕΝΤΑΤΙΚΑ!!! Η, πιο ΕΝΤΑΤΙΚΑ, για να είμαι σωστός!.. Γνωρίζω τις δυσκολίες για τους ελέγχους, απο πρωτο χερι, απο την εποχη που, ως εκλεγμενος Νομαρχιακός Σύμβουλος (δέκα έξι χρόνια ειναι αυτα...) έβλεπα το πως, οι αρχές έκαναν τους ελέγχους!  Υπήρχαν πολλοι μηχανισμοί ελέγχου! Πολλές υπηρεσίες! Αποτέλεσμα να υπάρχουν...συγκρούσεις μεταξυ τους!..  Αυτο θα πρέπει να τελειώσει! Ένας μηχανισμός ελέγχου, για να ξέρουμε ποιος εχει και την ευθύνη για την ζωη μας!.. Θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες, ώστε να μην  μας προσφέρουν ορισμένα λαμόγια ΣΑΠΙΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!!!  Έτσι δεν ειναι κύριοι της Κυβέρνησης;
                             Στο θεμα των "ληγμενων" θα μπορούσαν όλοι να μάθουν περισσότερα απο άλλες χώρες που αυτο το μετρό το έχουν εδω και πολλα χρόνια! Και πλέον οι χώρες αυτές ακολουθούν μια "σταθερή πολιτική"!!! Δεν ειναι κακο να ρωτήσουμε...,η να ρωτάμε εάν κάτι δεν το ξέρουμε, πως πρέπει να το φτιάξουμε; Ε;  Οι Ελληνες μπορει να είμαστε φτωχοί...,μπορει να αγοράζουμε προϊόντα απο το κατω ράφι των "ληγμενων", όμως έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην ζωη, με τους πλούσιους που αγοράζουν απο τα...πάνω ράφια τα καλύτερα προϊόντα! Εδω δεν χωράει, κύριοι της κυβέρνησης καμία αντίρρηση!.. Χρειάζεται προσοχη! Γιατι, οι ζωές μας...κρέμονται πια,  απο μια...κλωστή, απο  αυτη των... "ληγμενων προϊόντων"!!! Τα ακούτε ρεεεεε, εκει στην πολιτεία; Ε; Τα ακούτε; Η να το... ΞΑΝΑΦΩΝΑΞΩ; 
                         

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου