ΒΓΉΚΕ!.. Ε, ΚΑΙ !!!

* Το πόρισμα,  καταπελτης!
* Οι στάχτες στην Ηλεία!
* Η κακοδιαχειριση και η καταστροφή!
                      
 
 
 
 
Ναι!  Ναι βγήκε τελικά το πόρισμα για το τι ακριβώς έγινε το 2007, στις πυροπληκτες περιοχές στο νομό Ηλείας!.. Επιτέλους η Ειδική Μονιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβαλλοντος της Βουλής,  ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα,  έβγαλε-ανακοίνωσε την απόφαση της..., το πόρισμα της ποιο σωστά!  Ένα πόρισμα με πολλές αποκαλύψεις, για την υπόθεση του"ταμειου Μολυβιατη"!..
                         Έτσι και σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα,  δόθηκαν ελάχιστα..., η ΚΑΘΟΛΟΥ χρήματα για την αποκατάσταση του οικιστικού και φυσικού περιβαλλοντος, στις περιοχές όπου "δέχθηκαν φονικό χτύπημα από την φωτιά"!.. Το πόρισμα " μίλαγε" για την Ζαχαρω και φυσικά για τα χωριά Μακιστος και Αρτέμιδα! Εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως γίνεται λόγος για" δραματική μείωση του πυροπληκτου πληθυσμού που ιδιαίτερα στο χωριό Μακιστος,  άγγιξε και ξεπέρασε και το 70%. .."!!    
       
         
                

Αυτό το "Πόρισμα Καταπελτης", όπως το ονόμασαν και το οποίο από προχθές και έπειτα από τα σχόλιά τα δικά μας και την δυναμική συμμετοχή του λαού,  βρίσκεται στα χέρια του  προέδρου της Βουλής,  ΔΕΊΧΝΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ!!!  Και για να είμαι δίκαιος δείχνει ως υπεύθυνη την Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και ιδιαίτερα τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντινου! Στο πόρισμα γίνεται λόγος" για τον τρόπο που διαχειριστηκαν τα κονδύλια του Ειδικού Ταμείου Έκτακτων Αναγκών"!..Δηλαδή για το γνωστό ως ταμείο Μολυβιατη!!  Το ταμείο αυτό είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ! Χρήματα που έδωσαν, παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, όλοι οι  Έλληνες,  εντός και εκτός χώρας ευρισκόμενοι...
                           


Στο πόρισμα αναφέρεται πως στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το ταμείο " παρείχε με διαφανείς διαδικασίες και άνευ γραφειοκρατικων περιορισμών και καθυστερησεων τα χρήματα για την ανασυγκροτηση των πυροπληκτων περιοχών"!!! Τότε δόθηκαν χρήματα και γίνεται λόγος πως μέσα σε δύο χρόνια είχαν δοθεί τα μισά!..  Η πορεία όμως δεν ήταν ανάλογη!  Η τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έφερνε διαρκώς άλλες υποθέσεις ως πρώτης ανάγκης!.. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα από εκείνο το χρονικό σημείο να υπάρξει " παύση χρηματοδοτησης έργων",  όπως χαρακτηριστικα αναφέρεται στο πόρισμα!..
                               Έγινε λοιπόν κακοδιαχειριση από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και τη...νύφη πλήρωσε και την πληρώνει ο Δήμος Ζαχαρως-Φιγαλειας, που καταστράφηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό, από κάθε άλλο δημο της Ελλάδος!  Είναι γεγονός πως αυτός ο Δήμος, από το ταμείο Μολυβιατη δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ!!! Και ευτυχώς που μπήκε τότε στην μέση η ιδιωτική πρωτοβουλία και η οικογένεια Βαρδινογιαννη, όπως η δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν η ΑΝΆΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ!!!  Το Ίδρυμα Βαρδινογιαννη "υιοθέτησε το χωριό Μακιστος και η αποκατάσταση υπήρξε άμεση"!  Και η Κύπρος έφτιαξε το χωριό Αρτέμιδα!  Διαφορετικά ακόμα οι κάτοικοι της περιοχής θα έμεναν σε σκηνές η σε σπίτια από...κοντεινερς!  Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια!  Μια αλήθεια που την έζησα τα λίγα εικοσιτετραωρα που έμεινα στο χωριό μου τον ξακουστό Κακοβατο! Και ευτυχώς που η πίεση των δημοσιογράφων, έφερε κάποιο αποτέλεσμα.  Έτσι..., να μάθουμε ρεεε παιδί μου που πήγαν και τι έγινε με το ταμείο Μολυβιατη!  Εκτός και αν στη συνέχεια πούμε εκείνο το γνωστό.   Βγήκε!.. Ε, και!!! Τώρα που είναι ζεστή η υπόθεση πρέπει να την...τρέξουμε!  Ετσι παιδιά,  εκεί στην κυβέρνηση;  Ωραία.  Για να σας δούμε...
 
                          

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου