...ΓΙΑ ΠΟΥ, ΡΕΕΕ ΠΑΙΔΙΆ ;

* Δεν έφθασαν ποτέ!
* Με ξένα...κολυβα!
* Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΊ!
                 
 
 
 Ύστερα από έξι χρόνια,  ίσως...ξύπνησαν συνειδήσεις! Και μπορεί τώρα να αλλάξει κάτι!  Δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος! Η κατάσταση παραμένει,  όπως σημείωσα και στο χθεσινό μου σχόλιο ΤΡΑΓΙΚΉ!!!  Δεν έχει γίνει τίποτα...  Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν πως τους ξέχασαν όλοι!  Και οι μικρές ελπίδες που είχαν, ύστερα από το γεγονός ότι πέρασαν έξι χρόνια, δυστυχώς ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΑΝ!!!  Και το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι ουδείς, από τους κατοίκους έχει εμπιστοσύνη σε κανένα πλέον! Όταν δε, μιλήσεις μαζί τους σε κοιτάζουν με ένα βλέμμα που σε "κόβει στα δύο"!!!  "Ψέματα λες...", σου λένε και απομακρυνονται ψυθιριζοντας..., η βριζοντας μάλλον!   Όμως διακρίνεται στο πρόσωπό τους η ΠΊΚΡΑ για την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!!!  Είναι πάντως γεγονός πως ενώ, από την τραγικές εκείνες ώρες, που η μεγάλη φωτιά,  στο περάσματα της ΆΦΗΣΕ ΜΌΝΟ ΣΤΆΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ, έχουν περάσει ΈΞΙ ΟΛΌΚΛΗΡΑ ΧΡΌΝΙΑ, το Κράτος λησμονησε τις υποσχέσεις του, με αποτέλεσμα η εικόνα που αντικρίζει κανείς περνώντας από την περιοχή να είναι σκέτη απογοήτευση!  Σε μια περιοχή που το πράσινο από το δάσος με τα πεύκα, ήταν φανταστικό!..  Μιλάω για τα χωριά της Ζαχαρως, Μακιστος και Αρτέμιδα τα οποία η πυρκαγιά του 2007, ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΆΡΤΗ!  Τότε η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή (ο ίδιος πήγε στα χωριά και υποσχθηκε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και λύση των πολλών προβλημάτων...) είχε πει ότι μέσα το πολύ σε δύο με τρία χρόνια η περιοχή θα ήταν καλύτερη από πριν!  Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο!!!
  
                      

Με την ευκαιρία της παραμονής μου στο νομό Ηλείας για τρία εικοσιτετραωρα  μίλησα με κατοίκους της περιοχής και κατάλαβα ότι πια ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΤΊΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΈΝΑ!  Όλοι με ερωτησαν  για την..τύχη των χρημάτων που συγκεντρωθηκαν από τον ΕΡΑΝΟ που έγινε..., η απο τα χρήματα που έδωσαν όλοι για να διατεθούν στα χωριά αυτά, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που είχαν και φυσικά έχουν προκύψει από την φωτιά, στα σπίτια και στην καλλιέργεια της περιοχής!  Ο λόγος ασφαλώς για το γνωστό ΤΑΜΕΊΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ!..  Αλήθεια που πήγαν τα λεφτά;  Ο κόσμος από το υστέρημά του έδωσε απλόχερα ότι μπορούσε!  Ετσι συγκεντρωθηκαν περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ!  Χρήματα που μέχρι και χθες ουδείς γνώριζε που βρίσκονταν!  Όχι πως και τώρα ξέρουμε!  Αλλά ύστερα από τα σχόλια τα δικά μας ΞΎΠΝΗΣΑΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και έκαναν ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό οικονομίας, τον κ. Στουρναρα...
                          
 
  Έτσι οι απαντήσεις που έδωσε μπορεί να μην ήταν αναλυτικές,  η να μην έγιναν πιστευτες ..., να μην κατάφερε να πείσει με τα λεγόμενα του,  μάθαμε όμως πως τα χρήματα υπάρχουν!  Κάτι είναι και αυτό!..  Όταν εδώ στο όμορφο χωριό μου τον ξακουστό Κακοβατο χθες με συνάντησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, τους έδειξα τον πίνακα με τα ποσά που είχαν δοθεί και που...  Τώρα!  Οι πληροφορίες που έδωσε στους βουλευτές ο Γιάννης Στουρναρας είναι...
* Στις 10 Απριλίου του 2013 το ταμείο Μολυβιατη είχε 92.717.809, 39 ευρώ!  Τα χρήματα που έχουν δοθεί για λύση προβλημάτων, όπως είπε ο υπουργός είναι 27.686.811, 39 ευρώ!   Από αυτά στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, όπου ανήκουν τα χωριά που η λαίλαπα έπληξε, δόθηκαν μόνο 2.910.605, 90 ευρώ!!!!  Τα άλλα  δόθηκαν σε άλλες περιοχές! Από τα χρήματα για την πυροπληκτη περιοχή της Ηλείας δόθηκαν και στο υπουργείο Ανάπτυξης!  Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, λενε όλοι!  Θελω όμως να πω και κάτι άλλο. Ότι το θέμα  μου θυμίζει, εκείνο που λέει ο λαός μας. 
"Άλλος γαμ... και άλλος πληρώνει" Και στην περίπτωση της φωτιάς εδώ στο νομό Ηλείας οι κάτοικοι,  το έχουν παραφρασει ως εξής: "Άλλοι κάηκαν και άλλοι πήραν τα λεφτά..."!!!  Και έχουν απόλυτα δίκιο Και εγώ ρωτάω την Κυβέρνηση. Γιατί δεν δόθηκαν τα χρήματα εκεί που έπρεπε;  Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα περίπου 93 εκατομμύρια ευρώ του ταμείου Πέτρου Μολυβιατη;  Θα δοθούν για τις ανάγκες των πυροπληκτων; Η θα λέμε.  Για που ρεεε παιδιά, τα προοριζετε αυτά τα χρήματα;  Δώστε άμεσα λύση!  Ο κόσμος στον καμμενο νομό Ηλείας ΥΠΟΦΕΡΕΙ!.. Όχι άλλος εμπαιγμός!  Φθάνει πια!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου