ΣΤΗΝ...ΕΝΤΑΤΙΚΗ!!!

Που..."πηγε" η δωρεάν υγεία;
• Εμεις, πληρωνουμε τα..."σπασμένα"
• Δεν τήρησε την υπόσχεση του, ο Αδωνις!

  
                     
Δεν χωρα (καμία...,μα καμια όμως) αμφιβολία πως, το κυριότερο αγαθό στον άνθρωπο ειναι η ΥΓΕΙΑ! Και δεν νομίζω οτι αυτο χρειάζεται να το πούμε...,πιο σωστα να το επαναλάβω πολλες φορές! Γιατι, υποτίθεται, πως, οπως το γνωρίζουμε ολοι εμεις, ετσι και περισσότερο το ξέρει η Κυβερνηση η οποια, σύμφωνα με το Σύνταγμα ειναι, η μάλλον εχει την ευθύνη για την υγεία του πληθυσμού,της χωρας! Την εχει όμως; Η, για την ακρίβεια το τηρεί αυτο η (κάθε) Κυβερνηση; Υποτίθεται (και χρησιμοποιώ για δευτερη φορα αυτη την λέξη!), υποτίθεται λοιπον, πως το κάνει, επειδη, οπως είπαμε, ειναι υποχρεωμένη απο το άρθρο του Συντάγματος!
                    

Το οτι, το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) "νοσεί" ειναι γεγονός! Οπως γεγονός, ναι και μαλιστα αναμφισβήτητο, ειναι πως βρίσκεται (το ΕΣΥ), στην..."εντατική" και..."διασωληνομενο"!!! Ετσι, αυτη την ώρα...ψυχορραγεί , εαν δεν εχει...ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ, πεθάνει!!!  Ο άνθρωπος που "συνέλαβε" την ιδέα της εφαρμογής του ΕΣΥ, ο Γιωργος Γεννηματας, είχε κάπως αλλιώς σχεδιάσει την εφαρμογή του, κατι που ποτε δεν έγινε! Ετσι, σήμερα φθάσαμε να λέμε. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ!!! Εαν όχι, ΤΟΤΕ ΓΡΑΨΕ ΑΛΙΜΟΝΟ!!! Και εδω που τα λέμε, γιατι πρέπει να γράφω και να λέμε μαζυ μόνο αλήθειες, αυτη ειναι περα για περα η πραγματικότητα! Είτε μερικοι το θελουν, είτε όχι! Και αυτο πλέον δεν αλλάζει!

  Αλήθεια, εκεινο που η (κάθε) Κυβερνηση μας...τσαμπουναει "δωρεάν υγεία", που πηγε ρεεε παιδια; Γιατι το'βαλε στα...πόδια; Εμεις δεν του...κάναμε ΤΙΠΟΤΑ!   Αλλοι, όμως δεόντως, το..."περιποιηθηκαν"!!!  Ετσι σήμερα φθάσαμε σε εκείνη την απόφαση του Αδώνιδος Γεωργιάδη, του υπουργου υγείας, για να πληρώνει (ΜΟΝΟ, το τονίζω ΜΟΝΟ!!!) ο Ελληνας πεντε ευρω για να...πει καλημερα σε φίλο του γιατρό, που φυσικα θα τον ρωτήσει,  "εκεινο το φάρμακο που μου είχες δώσει πέρυσι, να το συνεχίσω;"   Ε, λοιπον αυτο το πληρώνεις με ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ!!! Αμεεε!   Και εαν χρειαστεί (ο Μεγαλοδυναμος να βάλει το χέρι του και να μας εχει καλα...) να κανεις "εισαγωγή", τότε θα πληρώσεις ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ!!!  Εαν δεν τα έχεις, δεν...μπαίνεις!  Δεν σου κανουν εισαγωγή! Περιμένουν πρώτα την απόδειξη των 25 ευρω και ύστερα καταλήγεις, σε ένα θάλαμο με πεντε, έξι κρεβάτια, εαν εισαι τυχερός! Γιατι υπάρχουν και αλλα δωμάτια με περισσότερα κρεβάτια! Για να μην πω, για τα εκατοντάδες ράντζα που έχουν κατακλύσει όλους τους διαδρόμους! Και αυτο φαίνεται ιδιαίτερα, όταν το νοσοκομείο εχει εφημερία...,η διανυκτερευει! Είκοσι πεντε ευρω λοιπον χρειάζεται κάποιος για εισαγωγή!..  Και εδω υπαρχει ένα "καυτό" ερώτημα, απο τα χιλιάδες που έχουμε ολοι, " εαν ξαφνικά σε πιάσει κατι και ειναι ανάγκη, ένα επείγον περιστατικό οπως το λέμε, να μπεις, να κανεις εισαγωγή και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ, ΤΑ 25 ΕΥΡΩ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;"! Ε; Μπορει κάποιος να δώσει μια απάντηση; Αδωνι; Τι λες; Το έχεις σκεφθεί αυτο; Αλήθεια για φανταστείτε το αυτο. Πηγαίνεις ένα περίπατο και αισθάνεσαι ξαφνικά κατι. Δεν έχεις μαζυ σου τα 25 ευρω. Και δεν ξέρεις εαν προλαβαίνεις να πας στο σπίτι σου για να τα πάρεις...η ρεεε αδελφέ δεν έχεις αυτα τα λεφτα, είτε γιατι εισαι άνεργος...,είτε επειδη έχεις "να θρεψεις πεντε στόματα", ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;  Πας σαν το σκυλί στο δρόμο, οπως λέει ο λαός μας; Πεθαινεις;  Θυσιαζεσαι, στο βωμό της υποτιθέμενης "δωρεάν υγείας"!
                             Δεν ξέρω, γιατι ο φίλος μου Αδωνις Γεωργιαδης δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει σε όλους τους Ελληνες (η δήλωση του υπαρχει...) οτι δεν θα μπει...χαράτσι στην υγεία!.. Τι, άλλαξε απο τότε; Θα μου πείτε ίσως πολλα! Η, οτι η καρέκλα ειναι...γλυκιά!  Η, ολα αυτα ηταν μέσα στο μνημόνιο! Μπορει!  Όμως η απόφαση του ηταν άμεση και γρηγορη και αυτο όλους, μας βάζει σε κάποιες σκέψεις!.. Κατι ήθελε να προλάβει ο υπουργός! Τι όμως; Αυτός και μόνο αυτός μπορει να δώσει την απάντηση-εξήγηση! Ετσι δεν ειναι Αδωνι;
                             Εμεις οι Ελληνες πληρωνουμε 25 ευρω για εισαγωγή! Ετσι δεν ειναι; Οι μετανάστες που θελουν και έχουν τα ίδια δικαιώματα-προνόμια με όλους εμάς (δεν λεω η ανθρώπινη,  ζωη εχει μεγάλη αξία...) γιατι "μπαίνουν δωρεά στα νοσοκομεία"; Ποιος πληρώνει; Και μην μου πείτε η ΕΕ, γιατι δεν το πιστευω! Οπως δεν το...τρώει πλέον και ΟΥΔΕΙΣ Ελληνας!  Απλά πληρωνουμε εμεις και για όλους αυτούς! Ετσι δεν ειναι Αδωνι; Όμως κατι πρέπει να γινει τωρα...,όχι αύριο. Τωρα! Σήμερα! Γιατι η υγεία βρίσκεται στην εντατική και πεθαίνει, εαν δεν εχει ήδη πεθάνει!!!  Αυτη   και μόνο   ειναι η αλήθεια, δυστυχως...
                 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου