...ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕΕΕ!!!!!

Ειναι δυνατόν;
• Μάθημα τρεις φορές την εβδομάδα!
• Απαράδεκτο, "εν ετει 2013"!

   
                   

Τα σχολεία (ξανα)άρχισαν! Ναι! Ναι ξεκίνησαν τα μαθήματα, σε οσα δεν βρίσκονται "υπό κατάληψη"! Γιατι έχουμε και αυτο το...φρούτο και μαλιστα τωρα τελευταία εχει...ορημασει για τα καλα! Τείνει δε...,η για την ακρίβεια εχει γινει μόδα! Τα παιδια προκειμένου να αποφύγουν, να... γλυτώσουν το μάθημα κανουν...,η μάλλον σκαρφίζονται χίλια δυο "κόλπα"!!! Πάντως και υστερα απο το γεγονός οτι οι καθηγητές κατάλαβαν πως ηταν λαθος οι πενθημερες απεργιακές κινητοποιήσεις και δεν οδηγούσαν πουθενά ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ,απο προχθές, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!!! Αυτο έγινε, επειδη 47 Ενώσεις είπαν ΟΧΙ!!! Ηταν ΚΑΤΑ της απεργίας!!! Ναι!Παντως και οπως και να εχει το...πράγμα ευχόμαστε, σε όλους ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!! Ευχή μας ειναι, οπως τότε, που οι καθηγηταδες ζητησαν απο τα παιδια να βγουν μαζυ τους στους δρόμους και εκείνα τους ακολούθησαν, ετσι πρέπει και τωρα να βρουν τροπο, ώστε να πείσουν τα παιδια να αφήσουν, να εγκαταλείψουν την...κατάληψη (όπου ακομα υπαρχει...), προκειμένου τα μαθήματα να ξεκινήσουν κανονικα!.. Το...χρωστάνε (οι καθηγητές...) άλλωστε στα παιδια!!! Ετσι κύριοι καθηγητές;  Για να σας δούμε λοιπον τι μπορείτε...,η μάλλον, να δούμε πόσο...μετράτε!!!
                     



Και ας έρθουμε τωρα σε ένα άλλο θεμα ΣΟΚ!!! Ναι σοκ! Και αυτο γιατι συμβαίνει μέσα στον 21 αιώνα, που (σε λιγο!..) θα κατοικουμε στον Άρη!!! Ο λόγος για ολα οσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε χωριά, εκει στα ιστορικά Καλαβρυτα! Τα παιδια δεν κανουν μάθημα καθημερινα! Όχι! Όχι, δεν διαβάσατε λαθος! Δεν πηγαίνουν κάθε μερα στο σχολείο! Ναι! Ναι, διαβάσατε σωστα! Δεν πανε, δεν πηγαίνουν, κάθε μερα, όχι επειδη δεν θελουν! Αλλα γιατι δεν υπαρχει "ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΝ ΜΕΣΟΝ"!!Δεν υπαρχει καθημερινο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ!!!!! Ετσι τα παιδια, οι μαθητές, απο το χωρια Σειρες, Παος, Σκοτανη και πολλα αλλα, ειναι αναγκασμένα να κανουν μάθημα, να φοιτούν μονο τρεις φορές την εβδομάδα! Δηλαδη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή!!! Λες και ειναι...φάρμακο!!! Δεν υπαρχει άλλο μέσο για να φθάσουν στην Δάφνη, όπου λειτουργεί το Σχολείο!.. Και τίθεται το ερώτημα. Ειναι δυνατόν; Και όμως ειναι... Και έχουν δίκιο οι γονείς να διαμαρτύρονται και να απειλούν "Θεούς και δαίμονες"!!! 
                       Έστειλαν λοιπον, οι γονείς, έγγραφη διαμαρτυρία-καταγγελία στο υπουργείο παιδείας, αλλα δεν γνωρίζω τι απέγινε αυτη! Πολυ ΦΟΒΑΜΑΙ πως "μπήκε" κατευθείαν στο...αρχείο!.. Και εαν ειναι ετσι, τότε κύριε υπουργέ έχετε κάνει ένα μεγάλο έγκλημα κατα των παιδιών των Καλαβρύτων!.. Δεν εχει σημασία, εαν τα παιδια απο τα χωριά αυτα, ειναι ελάχιστα! Όχι! Σημασία εχει οτι αυτη την στιγμη δεν έχουν ίση μεταχείριση-μάθηση με τα αλλα της περιοχής!.. Μαλιστα πολλα απο αυτα, για να μην χάνουν τα μαθήματα τους πηγαίνουν στην Δάφνη με ταξί, το οποίο πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς τους!!! Αυτο άραγε το γνωρίζετε κ. Υπουργέ; Και αν ναι τι κάνατε, η ποια ειναι η πρόθεση σας; Και ας μην ξεχνάτε, οτι η ύφεση,η φτώχεια υπαρχει και στην περιοχή αυτη! Οι γονείς, που έχουν ενημερώσει την Περιφέρεια (αλήθεια ο κ. Περιφερειάρχης τι εχει κάνει για το καυτό αυτο θεμα;) και τον Δήμο (ουτε και ο κ. Δημαρχος, οπως μου είπαν εχει κάνει κατι, δυστυχως...) μου είπαν οτι "ειναι απαράδεκτο αυτο που συμβαίνει εν ετει 2013, να στερείται απο τα παιδια των απομακρυσμένων χωριών η μάθηση..."!!! Και αυτο ειναι εκεινο που τους...οδηγεί στην "μετανάστευση", προς τα αστικά κέντρα, αλλα και αλλου!!! Ετσι τα χωρια μας, εαν δεν ληφθούν άμεσα μετρα, θα ερημωσουν!.. Για αυτο φωνάζω με όλη την δύναμη μου, προς κάθε κατεύθυνση...   Τι λέτε ρεεε!!!
                       

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου