...ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΤΙ;

Δημοκρατία και Σύνταγμα!
• Οι παραιτήσεις βουλευτών!
• Οχι,  σε εκλογές...

                    



 Μετα τα τελευταία γεγονότα, με τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγης, μελών και βουλευτών της, δεν ειναι λίγοι εκείνοι που με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει να "μιλάνε" για εκλογές! Και οτι η Βουλη, εαν παραιτηθούν ολοι οι βουλευτές (και οι αναπληρωματικοί τους...) της Χρυσης Αυγης, δεν μπορει να λειτουργήσει! Οποτε θα πάμε για εκλογές! Αυτο, δεν ειναι ετσι! Η Βουλη μπορει "και με κενές αυτές τις έδρες να λειτουργήσει", χωρις προβλήματα! Και βέβαια το Σύνταγμα δίνει-παρέχει αυτο το δικαίωμα! Οπως επίσης "μιλάει" και για εκλογές, εαν θελει η Κυβερνηση, η πολιτεία, εκλογές θα γίνουν, μονο στις περιφέρειες όπου "χηρευει θέση", με την συμμετοχή όλων των (άλλων) κομμάτων!!! Ακομα! Στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας, (εκείνος έφθανε...) και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος (αυτός έφευγε...,επέστρεφε στην πατριδα...), και είχαν αλληλοενημερωση, συμφώνησαν οπως, αυτη εδω η Κυβερνηση να εχει διάρκεια "τετραετίας"!!!  Ετσι ολα τα αλλα...,τα περι εκλογών ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ και μονο!
                      



Τωρα! Πολλα...,μα παρα πολλα όμως, ειπώθηκαν, εγράφησαν και ακούστηκαν, εαν δηλαδη, μπορούσε να γινει σύλληψη βουλευτών; Εαν "υπήρχε δυνατότητα να γινει σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγης"; Ναι! Μπορούσε! Και αυτο γινεται, όταν πρόκειται, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση! Στην περίπτωση αυτη λοιπον τελείται "αυτόφωρο κακούργημα" και θεωρείται "έγκλημα διαρκές"!!! Εδω να σας πω, πως πρόκειται, οπως μου είπε φίλος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, για την μοναδικη εξαίρεση, που το Σύνταγμα προβλέπει, στη διάταξη περι βουλευτικής ασυλίας!.. Για άλλο αδίκημα, οποιοδήποτε και αν ειναι, η Βουλη, το Κοινοβούλιο, δίνει την άδεια (γινεται ψηφοφορία για άρση, η οχι..) για τα περαιτέρω! Α, το Σύνταγμα προβλέπει οτι, όσοι βουλευτές προφυλακιστούν...,η ακομα και φυλακιστουν, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!! Δηλαδη διατηρούν την ιδιότητα τους, "εως ότου υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη, για αδίκημα που εχει ως παρεπόμενη ποινή την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων..."!!!  Στην προκειμένη περίπτωση, μια τέτοια εξέλιξη,  ειναι πολυ πιθανή!  Και ακομα κατι! Το Σύνταγμα δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος! Παρόλα αυτα, διαφορετικα τίθεται το ζήτημα, για συμμετοχή της Χρυσής Αυγης, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση!!! 
                         Αρκετός λόγος, έγινε και γινεται ακομα, γύρω απο την παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγης...και τι θα γινει! Ο εκλογικός νόμος, για την περίπτωση αυτη, προβλέπει πως εαν,  "παραιτηθούν και ολοι οι αλλοι υποψήφιοι, προκηρύσσονται αναπληρωματικες εκλογές..."!!! Βέβαια, αυτο μόνον τις "επιμέρους εκλογικές περιφέρειες", αφορά!.. Να τονισω, πως το ίδιο δεν ισχύει και για εκλογές στην Επικράτεια, για την οποια δεν υπαρχει σχετική ρύθμιση!.. Ετσι οπως υπογράμμισα λιγο πριν, η Βουλη μπορει να λειτουργήσει, σύμφωνα με το άρθρο 53 του Συντάγματος και με έδρες κενές! Εν χηρεία δηλαδη!.. Και αυτο ΟΥΔΕΙΣ το αποκλείει να συμβεί και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγης!!!  Δεν ειναι όμως λίγοι που αναρωτιούνται και...φωνάζουν. ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ; Η Δημοκρατία εχει την δύναμη και το θάρρος να λειτουργήσει σωστα και δικαια! Δεν κινδυνεύει απο κανέναν και ποτε!.. Ας το πάρουν αυτο χαμπάρι φιλοι και εχθροι!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου