...ΟΥΤΕ "ΚΑΛΑΘΙ"!!!

• Σήμερα τα εγκαίνια της ΔΕΘ!
• Μηνυμα σταθερότητας, απο τον Πρωθυπουργό!
• Συλλαλητήρια της...Αντιπολίτευσης!

    
                   
Απο σήμερα και οπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρο, τα βλέμματα ειναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη, εκει  όπου "κτυπά" η καρδια της Ελλαδος! Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στην πανέμορφη "νύφη" του Θερμαϊκού, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας! Όμως εφέτος τα πράγματα δεν ειναι οπως άλλες χρονιές! Βέβαια αυτο συμβαίνει, εδω και κάποια χρόνια, απο τότε που, ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, έβαλε την χωρα μας στο ΔΝΤ και φυσικα μπήκαμε σε περιπέτειες! Έτσι πλέον ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ!  Οπως τότε, που ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ η ΣΤΗ ΣΎΝΤΑΞΗ! Οπως τότε, που απο τη Θεσσαλονίκη, ο (κάθε...) Πρωθυπουργός, "μιλαγε για την πολιτική, που η Κυβερνηση του θα έκανε"! Όλα αυτα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!!
                       



Τώρα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει! Η χωρα μας βρίσκεται σε ύφεση! Εχει "πέσει" στο γκρεμό! Και δεν υπαρχει πια, ουτε σπίθα στην άκρη του τούνελ! Η φτώχεια, τα λουκέτα και ο μαρασμός βρίσκονται στην "ημερήσια διάταξη"! Και η Κυβερνηση παρακολουθεί ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε, ώστε να αποτρέψει το έγκλημα που η Τροικα κάνει, ημέρα με την ημέρα! Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα αυτών του ΠΑΣΟΚ, για την καταντια αυτη, ειναι τεράστια! Ειναι πλέον γεγονός πως, οι Κυβερνήσεις της οικογένειας Παπανδρέου  και του Κώστα Σημίτη δημιούργησαν αυτο το χάος! Αυτές, οι Κυβερνήσεις, έφεραν την Ελλάδα στο μεγάλο ΑΔΙΈΞΟΔΟ! Και την οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση! Βέβαια απο το "κάδρο της ευθύνης" δεν πρέπει να βγουν και οι άλλες Κυβερνήσεις, αυτών της Νέας Δημοκρατίας!
                           Εφέτος, απο την όμορφη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαρας που δεν θα εχει...ουτε "καλάθι" (θυμάμαι οπως είπα, τα παλια εκείνα χρόνια που όλοι οι δημοσιογράφοι γράφαμε για "μικρο, η για μεγάλο  καλάθι, με τα δώρα", που θα έδινε στον λαο ο Πρωθυπουργός!!!), απο τη Θεσσαλονίκη λοιπόν ο Πρωθυπουργός, θα δώσει ένα μήνυμα στον λαο! Μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας! Θα τονίσει, ο κ. Σαμαρας, οτι "ειναι η πρωτη φορα που υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως το 2014, η χωρα μπορει να βγει στις αγορές..."!!!  Υπαρχει, λενε, ένα σχέδιο ανάπτυξης και στήριξης μισθωτών και συνταξιούχων!.. Ειναι αυτονόητο πως, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρα, απο το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα "εχει αόριστες υποσχέσεις...", οπως τότε παλια! Αντίθετα θα περιέχει μόνο "στοιχεία που θα δείχνουν οτι οι θυσίες των πολιτών δεν πήγαν χαμένες..."!!!  Και βέβαια ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα δύσκολα και μεγάλα προβλήματα! Θα μιλήσει για την σημερινη οικονομικη κατάσταση της χωρας! Θα αναφερθεί στο "σχέδιο διάσωσης της Αμυντικής Βιομηχανίας"! Και φυσικα θα μπει στο...ψητό, που δεν ειναι άλλο απο τα προβλήματα της καθημερινότητας, για τα οποία η Κυβερνηση προσπαθεί να βρει λύσεις! Ένα άλλο ζήτημα, στο οποίο ο Αντώνης Σαμαρας, θα αναφερθεί, ειναι ο αναμενομενος πολεμος της Αμερικης στη Συρια και το ενδεχομενο ενος νεου κυματος λαθρομεταναστων, που αναμένεται να έρθει στην χωρα μας! Ολα αυτα θα γίνονται στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ την ίδια ώρα στους δρόμους της Θεσσακονικης ο Αλέξης Τσιπρας θα κάνει πορεία διαμαρτυρίας! Μάλιστα θα τεθεί επικεφαλής όλων των συνδικάτων, στην πορεία που ετοιμάζουν σήμερα στη συμπρωτεύουσα,  "ενάντια της σκληρής και απάνθρωπης πολιτικής της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρα!.."!!! Για αυτο σας είπα, πως τα δεδομένα έχουν, πλέον, αλλάξει! Και οτι...ουτε "καλάθι", δεν θα κρατάει ο Αντώνης Σαμαρας, σήμερα εκει, στα εγκαίνια της ΔΕΘ!.. Κάποτε οι πολιτικοι μας, θα πρέπει να μας λένε την αλήθεια, οσο και αν αυτη, ειναι πικρή! Υπαρχει αντίρρηση;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου