ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Σωστη σκέψη!..
• Θεία Λειτουργία, για τους ξενύχτες...
• Εκατοντάδες νέοι την παρακολουθούν!

                 
Κυριακή! Και οπως κάθε Κυριακή ΟΛΟΙ έχουμε ανάγκη απο βαθιές πνευματικές ανάσες!.. Αφήνουμε τις...σκοτούρες της καθημερινότητας (οσο μπορει να γινει αυτο...) και πηγαίνουμε σε μια εκκλησία για μια ανανέωση των δυνάμεων μας! Και η δύναμη της πίστης το κανει αυτο! Μας δίνει, ναι μας δίνει κουράγιο, για την συνέχεια... Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε των δυσκολιών, που δεν ειναι μια...,η δυο...,άντε δέκα...,αλλα, ναι ειναι εκατοντάδες! Ποιος δεν αντιμετωπίζει τωρα πρόβλημα...,η προβλήματα σήμερα; Δείξτε μου έναν; Και δεν μιλάω για τους εφοπλιστές, αλλα εδω που τα λέμε και αυτοι έχουν, γιατι οπως λέει ο λαός μας, "μεγάλα καράβια...,μεγάλα προβλήματα"!!! Επίσης,  δεν αναφέρομαι και στους βουλευτές! Αλλα και οι άνθρωποι αυτοι, έχουν τα προβλήματα τους!.. Ο λόγος για όλους εμάς, που μας έχουν, στην κυριολεξία,"τσακισει" τα πολλα, μεγάλα και δύσκολα, ναι και μαλιστα, πολυ δύσκολα θεματα-προβλήματα, τα οποια αντιμετωπίζουμε καθημερινα!!! Έχω άδικο; Ετσι λοιπον υπαρχει...,η πιο σωστα έχουμε την ανάγκη να πούμε κάπου τον πόνο μας... Και αυτός δεν ειναι άλλος απο τον Κύριο μας. Απο τον Χριστο. Απο την Μητέρα όλων Μας την Παναγία. Αμέτρητες ειναι οι φορές, που είπαμε και λέμε "βοηθα Παναγία Μου"...  Η ακομα, πόσες φορές, δεν έχουμε παρακαλέσει τον Χριστο, η τον Θεό, για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάποιο πρόβλημα; Πολλες...,χιλιάδες φορές... Ετσι δεν ειναι; Έχουμε ανάγκη, κάθε Κυριακή απο την αγαλιαση της ψυχής μας και την ανανέωση των δυνάμεων μας, που παίρνουμε μονο απο την εκκλησία μας...
                 


Υπαρχει όμως πολύς κόσμος, ιδιαίτερα νέοι που ενω θελουν, δεν μπορούν να πανε στην εκκλησία, επειδη το Σάββατο ξενυχτησαν κάπου! Ετσι κοιμήθηκαν αργα και δεν μπόρεσαν, ενω επιθυμούσαν να εκκλησιαστουν, ώστε να πάρουν, αυτη την ανανέωση που σας ειπα... Δεν ειναι λίγοι, οι νέοι μας που θελουν να πανε στην εκκλησία, αλλα δεν ειναι δυνατόν...,επειδη δεν μπορούν να ξυπνήσουν τοσο πρωί!..
                    Στην όμορφη Θεσσαλονίκη μας, που λέτε αντιμετώπισαν αυτο το πρόβλημα και βρήκαν λύση! Μια λύση, που την θεωρώ καταπληκτική! Μαλιστα το θεμα...,η λύση καλύτερα δεν ειναι τωρινή! Εδω και περίπου 14 χρόνια, εχει...αρχίσει!  Τελείται Θεία Λειτουργία και στις 10.45 το πρωί, ώστε να μπορούν να εκκλησιάζονταν και να ακούν τον Λογο του Θεού και να λαμβάνουν την χάρη Του, ολοι όσοι δεν μπορούν, επειδη ηταν...ξενύχτες, να σηκωθούν πρωί... "Ειναι ολα τέλεια...", λενε οι νέοι μας που με με πολυ αγάπη προσέρχονται στην εκκλησία στις έντεκα παρα τέταρτο το πρωί της Κυριακής και με ευλάβεια παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία!   Πρωτη, "δευτερη" Θεία Λειτουργία, γινεται ειδικά για τους "ξενύχτες νέους", στον Ιερό Ναό της Παναγίας Λαοδηγητριας, καθώς και στον μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης! "Κάθε Κυριακή στη δευτερη Θεία Λειτουργία συμμετέχουν περισσότεροι, απο 600 νεες και νέοι...", δήλωσε ο αρμόδιος Αρχιμανδρίτης, ο π. Βαρναβας Γιαγκος, ο οποιος είπε ακομα πως τον εξέπληξε η παρουσία τόσων νέων, εκείνη την ώρα!.. Και βέβαια μπορει και κάποιος μεγαλύτερος να παρακολουθήσει, την πρωτη "δευτερη" Θεία Λειτουργία!.. Στην Θεσσαλονίκη μας οι Λειτουργίες (ώρα 10.45) για εφέτος τον χειμώνα, ξεκινούν απο σήμερα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Λαοδηγητριας. Ενω απο τα τέλη του Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν την ιδια ώρα και στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου του Παλαμα!..  Μήπως αυτη η ιδέα...,ο εκκλησιασμός των νέων μας, που ξενυχτούν τα Σαββατοβραδα, αλλα και για όλους εκείνους που δεν ξυπνούν πρωί, επεκταθεί και εδω στην Αττική;   Ο κάθε Μητροπολίτης σε συνεργασία με τους Ναούς μπορει να πάρει μια τέτοια αποφαση... Οι νέοι μας, έχουν ανάγκη απο την "προσευχή της δύναμης", που μονο μέσα απο την εκκλησία μπορει κάποιος να πάρει... Μια τέτοια αποφαση θα ηταν για ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!  Και προτείνω, η αρχη να γινει, απο την δικη μας (Ενορία) εκκλησία, εδω στον Άγιο Κοσμα της Νέας Φιλαδελφειας...  Εμπρός λοιπον... Ας κάνουμε την αρχη πρώτοι εμεις!.. 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου