ΝΤΡΟΠΗ ΑΘΛΙΟΙ!!!!!

• Για...ψίχουλα "έκατσε" τρεις ώρες,στην ουρα!
• Ενα κουτί γάλα, για το παιδι του!
• Ειναι άνεργος και πατέρας!

   
      

 Το διαβασα, στα πολυ πολυ "ψιλά" των εφημερίδων και δεν το...πίστευα!
           Μπα! Υπερβολη, ειπα! Και...άλλαξα σελίδα. "Μπήκα" στα αθλητικά... Άλλωστε, αύριο διεξάγεται το..."κλάσσικο" (δεν μου αρέσει καθόλου αυτη η λέξη el Classico...κλπ!!!), το πολυ μεγάλο ντέρμπι μεταξυ των "αιώνιων" Ολυμπιακου - Παναθηναϊκού,η Παναθηναϊκού - Ολυμπιακου, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας! Και για το οποίο θα τα πούμε αύριο...
           "Μπήκα", λοιπον στις σελίδες των αθλητικών, αλλα κατι με..."έτρωγε", με την προηγούμενη είδηση... "Έμεινε στην ουρα περισσότερες απο τρεις ώρες για να πάρει..."ψίχουλα" και να αγοράσει ενα κουτί γάλα για το παιδι του!..", έγραφε-υπογράμμιζε ο συνάδελφος! 
          



Ετσι έψαξα το θεμα και διαπίστωσα την τραγικότητα του! Το περιστατικό έγινε πριν απο λίγες ημέρες στην Ρόδο! Στο πανέμορφο νησι μας, με τα εκατομμύρια τουριστών που δέχεται κάθε χρόνο και δικαια... Εδω λοιπον, ενας άνεργος πατέρας, μην μπορώντας να κανει κατι άλλο, πήρε τα τρια βιβλιάρια καταθέσεων που είχε και...μπήκε στην τράπεζα! Δεν πήρε...,δεν έβγαλε πιο σωστα το ειδικό χαρτάκι...,ναι αυτο το "γνωστο νούμερο", οπως το λέει ο λαός μας, αλλα περίμενε να φύγει ο κόσμος!..
           Όταν αυτο έγινε! Όταν απεχώρησε και ο τελευταίος πελάτης, ο νεαρός πατέρας πλησίασε στο γκισέ τον υπάλληλο και του έδωσε τα τρια βιβλιάρια... Στον έλεγχο που έκανε ο ταμίας, διαπίστωσε οτι κανένα απο τα τρια δεν είχε υπόλοιπο! 
           --- Μα έχετε κλείσει τους λογαριασμούς σας...
           --- Για ξαναδειτε... Μήπως υπαρχει κάποιο μικρο έστω πόσο...
           Αυτη ηταν η κουβέντα τους... Ο υπάλληλος έκανε δεύτερο έλεγχο και οπως διαπίστωσε, " και τα τρια βιβλιάρια μαζυ συγκέντρωναν το πόσο των ΔΥΟ ΕΥΡΩ και ΟΓΔΟΝΤΑ ΛΕΠΤΑ"!!!!! Αισθάνθηκε άσχημα! Όμως με σιγανη φωνη ειπε στον πατέρα που τον κοίταγε με ζωγραφισμένη την αγωνια στο πρόσωπο του... "Υπάρχουν μονο 2 ευρω και 80 λεπτα! Ειναι άδεια..."!!! Και ο απελπισμένος νεαρός άνεργος πατέρας, του ειπε. "Για αυτα τα λίγα χρήματα εχω έρθει σημερα και είμαι εδω πάνω απο τρεις ώρες... Με αυτα θα μπορέσω να αγοράσω γάλα για το παιδι μου!.."!!!!! 
           Αφου εισέπραξε τα χρήματα (δυο ευρω και ογδόντα λεπτα!) έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι απο ντροπη! Ενω ολοι στην τράπεζα είχαν στην κυριολεξία "χάσει την φωνη τους..."!!! Είχαν, ναι είχαν παγώσει!!! Και δεν πρόλαβαν να κανουν κατι, προκειμενου να βοηθήσουν αυτο τον απελπισμένο πατέρα! Έστω να του δώσουν κατι παραπανω, απο δικα τους χρήματα...
           Δεν θέλω να πω πολλα! Πονάω, απο αυτη την  είδηση!.. Όμως που ειναι ρεεε μαγκες εκει στην Βουλη το κράτος πρόνοιας; Που ειναι ρεεε το ταμείο αλληλοβοήθειας, για το οποίο εδω και πολλα χρονια μας τα παίρνετε; Πληρωνουμε, για να μην υπάρχουν τέτοια περιστατικά... Ετσι δεν ειναι; Που βρίσκονται αυτα τα χρήματα; Δεν πληρωνουμε για να τα δίνετε σε κάποιον η σε κάποιους που δεν πατάνε στη Βουλη! Συνέχεια ειναι με...άδεια στην Αμερική!.. Ετσι; Αλλα τι να πει κανεις σε κάποιους, που μονο το...τομάρι τους σκέπτονται; Μονο μια λέξη. ΝΤΡΟΠΗ!!! Ντροπη άθλιοι!!! Ντροπη!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου