ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ...

• Εφυγε ο άνθρωπος...τηλεοραση!
• "Έβγαλε" πολλούς και καλούς συναδέλφους!
• Δάσκαλος και φίλος ο Νίκος Φώσκολος!

          
 
 Σημερα (Πεμπτη 31 Οκτωβριου του 2013), θα μου επιτρέψετε να αφιερωσω, ως μικρο φόρο Τιμής, μνημόσυνο πιο σωστα, δυο λόγια, στον καλο φίλο και δάσκαλο μου (ιδιαίτερα στις απευθείας ποδοσφαιρικές μεταδόσεις...) στην δημοσιογραφία, τον αγαπημένο Νίκο Φώσκολο, που σε ηλικία 87 ετών έφυγε χθες, απο κοντα μας, για το μεγάλο ταξίδι!..
           Ναι!
           Ναι, ο Νίκος Φώσκολος, για όλους εμάς (τη δικη μας γενιά) τα..."πρωτακια" τότε στο Radio, στην  ραδιοφωνική δημοσιογραφία (σωστη ομιλία, ζωντανές-απευθείας μεταδόσεις, εκπομπές και σύνταξη ειδήσεων...,ηταν μερικα απο τα μαθήματα που είχε αναλάβει ο Νίκος...) ΗΤΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ!!! Στα πολλα λάθη μας, ηταν οχι σκληρός, αλλα επιεικης και πολυ υπομονετικός! "Θέλω να βγάλω άξιους και σωστούς διαδόχους...", μας έλεγε!  Ειδικά, ο Νίκος , απευθυνόμενος σε μένα "φώναζε": "Γαυρε (έτσι με φώναζε χαμογελώντας! Άλλωστε στη συνέχεια είχαμε μαζυ, μεταδοση πάνω απο χιλια παιχνίδια του Ολυμπιακού...)- Γιώργο, εσυ θα έρχεσαι κάθε Κυριακή μαζυ μου στο γήπεδο! Θα σου δίνω μικρόφωνο στην αρχη, μονο στα τελευταία είκοσι. (20) λεπτα..."!!! Πιστευω να καταλαβαίνετε την χαρα μου... Και πράγματι, χάρη στη δικη του υπομονη και επιμονή, οπως και του αείμνηστου διευθυντου μας,με χιλιάδες μεταδόσεις ποδοσφαιρικές και μη, Μιχάλη Γιαννακακου, βγήκα θέλω να πιστευω σωστός...,βγήκαμε, απο εκείνη την...φουρνιά (1969-1970), πολλα "νεα ταλέντα"!! 
          



  Δεν ηταν λίγες οι φορές που με διέκοπτε, ακομα και στην απευθείας μετάδοση, για να με διορθώσει...  Και το έκανε με πολυ ομορφο τροπο! Χωρις να με προσβάλει! Ετσι ΟΥΔΕΙΣ απο τους ακροατές το καταλάβαινε! Είχε τον τροπο του ο Νίκος Φώσκολος!  Ήθελε και το είχε καταφέρει να μου..."μεταφέρει" την δικη του τέχνη και τεχνική στις απευθείας μεταδόσεις!.. Και οχι μονο στις ποδοσφαιρικές...,αλλα σε κάθε είδους μετάδοση! Είτε ηταν αθλητική, η πολιτικού ενδιαφέροντος!.. "Το παν ειναι η περιγραφή, χωρις περιττά σχόλια! Τις σαλτσες...", μου έλεγε! Και συνέχιζε... "Ο ακροατής πρέπει να νομίζει οτι ειναι στο γήπεδο! Οτι, παρακολουθεί τον αγώνα καθισμένος, σε μια κερκίδα!.."!!!  Και ο καλος μου φίλος, ο αείμνηστος Νίκος Φώσκολος, είχε απόλυτα δίκιο! Αυτο βεβαια το κατάλαβα αργότερα! Όταν ανέλαβα την ευθύνη των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων!!!
           Ναι!
           
 
Ναι, ο Νίκος Φώσκολος ηταν δάσκαλος, με όλη την σημασία της λέξης! Τέτοιους ανθρώπους δεν βρίσκεις εύκολα στη δουλεια μας! Ιδιαίτερα σημερα τα πράγματα εχουν αλλάξει!  Φυσικα προς το χειρότερο! Δυστυχως! Αποτέλεσμα; Ειναι να ακούμε χιλιάδες βλακείες (μαλ...ς, οπως λέει όλος οι κόσμος!) μονο σε μια περιγραφή, ενός ματς, απο αμόρφωτους και αδαείς εκφωνητές-παρουσιαστές δημοσιογράφους! Αυτη ειναι περα για περα η ΑΛΗΘΕΙΑ, είτε το θελουν, είτε οχι οι συναδελφοι μου...
           Σημερα! Χμ!
           ΟΥΔΕΙΣ απο τους παλιούς, δείχνει...,η εχει την διάθεση...,η δεν μπορει γιατι δεν ξέρει να το κανει...,ουδεις λοιπον δείχνει την τέχνη και την τεχνική στους νέους! Ίσως γιατι τους θεωρεί ανταγωνιστικούς!!! Και ετσι φοβάται την...θεσούλα του!..  Κατι που ο Νίκος Φώσκολος ουδέποτε, το...ένιωσε!..  Και για αυτο ΟΛΟΙ τον αγαπαγαμε. Και με μεγάλη..,με ιδιαίτερη προσοχη τον παρακολουθούσαμε σε οτι και αν μας έλεγε! Ο Νίκος Φώσκολος, με μια λέξη ηταν ΔΑΣΚΑΛΟΣ!!!
Καλο ταξίδι Νίκο...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου