Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ!!!

Σβήνει το "...Εδω Πολυτεχνείο"!
• Συνεχίζεται η καπηλεια του!
• "Μεσα", ουδεις σκοτώθηκε!

          

 --- Παππου, τι εγινε τότε στο Πολυτεχνείο;  Με ερωτησαν οι δυο μεγαλύτερες απο τις τρεις εγγονουλες μου! Η Ελεανα και η Λιντα μαθήτριες του Αρσακείου. Η Κατερινουλα μου ειναι μικρη ακομα! Και οπως καταλαβαίνετε έπρεπε να πω την αλήθεια στα παιδια... Και αυτο έκανα...
           --- Παππου, τι εγινε στο Πολυτεχνείο;
           --- Η νεολαία της εποχής, η οποια δεν ήθελε να ζει κάτω απο μια δικτατορία, απο την χουντα,  ανέλαβε δράση! Έκανε κατάληψη πρωτα της Νομικής Σχολής και υστερα του Πολυτεχνείου! Εδω μαλιστα "έστησαν" και ενα Ραδιοφωνικό Σταθμο! Ετσι μέσα απο αυτον, θυμάμαι η Μαρία Δαμανακη,που σημερα ειναι Επίτροπος, κατι σαν υπουργός, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο Κωστας Παπαχρηστου,  "φώναζαν" για βοήθεια και καλούσαν τον στρατό να μην επέμβει! Το "Εδω Πολυτεχνείο...", εχει μείνει στην ιστορία!...
           --- Και μετα, τι εγινε παππου;
           --- Το βράδυ της 16 προς 17 Νοεμβρίου του 1973 άρματα μάχης του στρατού περικύκλωσαν το Πολυτεχνείο! Ετσι άρχισαν οδομαχιες και συμπλοκές, έξω απο το Πολυτεχνείο! Τις πρωινές ώρες της 17 Νοεμβρίου, Σαββατο ηταν, ενα απο τα άρματα μάχης, ενα τανκ, αποφασίστηκε απο τους επικεφαλείς του στρατού, να εισβάλει στο Πολυτεχνειο... Ετσι και εγινε!..
           --- Σκοτώθηκαν, πολλα παιδια παππου;
           --- ΟΧΙ!!! Ηταν η γρήγορη απάντηση μου!
           --- Μα εδω, λενε για δεκάδες νεκρούς, παππου;
           --- Μεσα  στο Πολυτεχνειο...,αλλα και απο την εισβολή του τανκ, του αρματος  μάχης, το οποίο γκρέμισε την σιδερένια πόρτα, ΟΥΔΕΙΣ σκοτώθηκε! Ολοι οι νεκροί, για τους οποίους ακομα και πρόσφατα, έγιναν έρευνες, ηταν έξω! Στους δρόμους της Αθήνας κατα τις οδομαχιες, αλλα και στα προάστια... Ολα οσα, ισχυρίζονται λοιπον, για δήθεν δεκάδες νεκρούς κατα την εισβολη του τανκ, του αρματος, ειναι  ψέματα!..  Μέσα στο Πολυτεχνειο ΟΥΔΕΙΣ σκοτώθηκε!!! Αυτη ειναι με λίγα λόγια, η αλήθεια Ελεανα και Λιντα... Ολα τα αλλα ειναι μύθος!.. Παραμύθια για μικρα παιδια!..

   


      Τωρα! 
           Με την ευκαιρία της φετινής 40 επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θέλω να πω, οτι η ΚΑΠΗΛΕΙΑ συνεχίζεται δυστυχως! Κάποιοι επιτήδειοι, προκειμενου να "περάσουν" τις θέσεις τους και τις ιδέες τους κρατούν "ζεστή την υπόθεση"!!! Ετσι κάθε χρόνο, έχουμε τα ιδια και τα ιδια! Στα σχολεία γινεται εορτασμός (ουτε η 25 Μαρτίου...,η 28 Οκτωβριου, να ηταν!..) και οι...εορταστικές εκδηλώσεις κρατούν τρεις ημέρες!!! Ναι! Τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα να χάνονται μεροκάματα, που ιδιαίτερα σημερα με την οικονομικη κριση, ειναι απαραίτητα να υπάρχουν!.. Οι δουλειές ειναι λίγες... Και ο νοών νοείτο!!! Έζησα το τότε και την 21 Απριλίου 1967 και το Πολυτεχνειο, την 17 Νοεμβριου 1973, κάνοντας ρεπορτάζ για την δικη μας  ΕΡΤ, για την εκπομπη μου "Τα Χρονικά της Ημέρας"!!! Ετσι γνωρίζω καλα το τι ακριβώς εγινε, τότε...  Ομως, απο τα επόμενα χρονια, άρχισε η εκμετάλλευση των αγώνων των παιδιών του Πολυτεχνείου!!! Γίνονται καταθέσεις στεφάνων! Ομιλίες! Και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία! Μαλιστα γίνονται και εκτεταμένα πολλες φορές, επεισοδια με τους...γνωστούς άγνωστους να επιτίθενται κατα των αστυνομικών!!! Και καλα τι...σόι εκδηλώσεις ειναι αυτές, οταν για την τήρηση της τάξης, χρειάζονται περισσότεροι απο επτά χιλιάδες αστυνομικοί; Αυτο δεν το εχω καταλάβει, ακομα!.. Το μονο σίγουρο ειναι οτι γινεται...,για την ακρίβεια συνεχίζεται Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου