ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΈΛΩΝ!!!

* Σίγησε, η γνώριμη φωνή!
* Ήταν Ολυμπιακός...
* Έδωσε σκληρή μάχη...
          


  Ναι! Ο Γιάννης Καλαμιτσης θα λέει τώρα τα...αστεία του, εκεί στην "γειτονιά των αγγέλων", όπου από χθες έχει...μετακομίσει!..
           Ναι! Ήταν καλός φίλος και συνάδελφος.
           Ναι! Υπήρξε από τους άριστους...ατακαδωρους, που έχουμε στο επάγγελμα μας!  Είναι γεγονός πως οι ατάκες του, εχουν μείνει στην ιστορία! "Έχουν γράψει...", όπως λένε όλοι...  Και εδώ που τα λέμε έχουν απόλυτα δίκιο!  Ετσι ακριβώς είναι!  Όταν ο Γιάννης έλεγε κάτι έμενε για παντα! Είχε το χάρισμα!
            Είναι αλήθεια πως η οικογένεια μας,  η οικογένεια των δημοσιογράφων έμεινε,  έγινε πιο φτωχή! Και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στην τωρινή εποχή,  κατά την οποία το επάγγελμα μας πλήττεται,  από όλους!

       
    

  Στα χρόνια της δικής μας εποχής τα πράγματα ήταν αλλιώς!  Εμείς,  δεν είχαμε το σημερινό φθόνο!  Δεν...βγάζαμε ο ένας το μάτι του άλλου!  Δεν..."πουλαγαμε" τους συναδέλφους,  για να τους πάρουμε την θέση!  Ήταν διαφορετικά τα πράγματα!.. Κάναμε..., ,πιο σωστά εκδηλώσεις σε γιορτές και μονιασμενοι γλενταγαμε! Και είναι γεγονός ότι περναγαμε καλα! Και ο Γιάννης τα έζησε όλα αυτά! Όπως φυσικά και όλοι εμείς οι αλλοι. Η επόμενη γενιά του Καλαμιτση...
            Θέλω να κλείσω αυτό το σύντομο σημείωμα μου,  για τον καλο φίλο και συνάδελφο, ο οποίος έδωσε σκληρή μαχη ώστε να κρατηθεί στην ζωή και δυστυχώς δεν τα κατάφερε, θέλω να θυμηθώ ένα από τα πολλά που έχει πει και έχουν γίνει διαχρονικά, ένα εντυπωσιακό ναι,   περιστατικο!
             Εκείνο το πρωινό της Κυριακής, στο γήπεδο του Παναθηναικου,  εκεί στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι δημοσιογραφοι παίζαμε-δίναμε φιλικό ποδοσφαιρικό αγωνα, για φιλανθρωπικους σκοπούς, με την ομάδα των ηθοποιών... Κάναμε πολλά τέτοια παιχνίδια... Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σήμερα δεν γίνονται!  Μήπως πρέπει κάποιος η κάποιοι να το σκεφτούν και να επαναφέρουν αυτούς τους αγώνες;   Λέω τώρα...
              Λίγο λοιπόν πριν από την...σέντρα ο Γιάννης Καλαμιτσης που έπαιζε τερματοφυλακας,  εκεί κοντά στα δοκάρια άναψε με εφημερίδες φωτιά και είχε απλώσει τα χέρια του...
--- Γιάννη τι κάνεις εκεί, του φωναζω!
--- Μα...Γιώργο,  δεν βλέπεις;  Κάνω ζέσταμα...  Ήταν η...ατάκα του!
Μια ατάκα που όλοι την θυμόμαστε και την λέμε πάντα! Ο Γιάννης ήταν φίλαθλος του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής!..
             Οχι!
             Όχι δεν σίγησε ο Γιάννης! Μπορεί η φωνή του να σταμάτησε για λίγο.  Όμως ο Γιάννης από την γειτονιά των αγγέλων, θα μας μιλάει κάθε πρωί,  όπως το έκανε εδώ κάτω στην γη, από το ραδιοφωνο, με μεγαλη επιτυχία!
              Γιάννη καλό ταξίδι.  Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου