...ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!!!

                    Ξεκινησε η Προεδρία μας στην ΕΕ!
                    Ανεργια και λαθρομετανάστευση...
                     Με επιτυχία, η "Γενική πρόβα"!

         
  Έδωσε εξετάσεις και...πέρασε με "άριστα"!!! Λες και ο Αντώνης Σαμαρας, η ο οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός, έπρεπε να δώσει τωρα εξετάσεις; Τόσα χρονια που ολο ΝΑΙ λέμε, αυτο για τους Ευρωπαίους και οχι μονο φίλους μας, δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ; Ουδέποτε, μέχρι σημερα, (και εχω τόσα χρονια στο...κουρμπετι! Μην ξεχνάτε τα 49, πάω για τα πενηντα χρονια στην δημοσιογραφία!!!), ουδέποτε λοιπον μέχρι και τούτη την ώρα άκουσα απο κάποιον πολιτικο να πει σε κάποιον, απο τους μεγάλους, σε αυτούς δηλαδη που διοικούν τον κοσμο, να πει ενα ΟΧΙ!!!!! Οχι!!! Οχι!!! Συνέχεια, ΝΑΙ!, Συνεχεια, βάζουμε το κεφάλι κάτω και λέμε μονο ΝΑΙ!!!!! Αν λοιπον δεν ειναι αυτο απόδειξη των "καλών προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρα...", τοτε ποια ειναι η  άλλη, η "τέλεια απόδειξη"; 
           Για αυτο σας ειπα πως οι...εξετάσεις (δόθηκαν χθες και προχθές στην Σύνοδο Κορυφής, εκει στις Βρυξέλλες...), αυτές ηταν εκ του...περισσου! Ηταν σίγουρο, οτι θα τις περναγε με ΑΡΙΣΤΑ, ο Αντώνης Σαμαρας! Να σας πω μονο πως, έδωσε ενα μήνυμα ελπίδας, για κατι καλύτερο, στο μέλλον!.. Και μακάρι, να έρθουν ετσι τα πράγματα, ώστε το μήνυμα της ελπίδας να πραγματοποιηθεί να βγει αληθινο!!!
          


 "Η Ελλάδα αρχίζει την Προεδρία της Ενωμένης Ευρώπης, με θετικές επιδόσεις! Με ενα πρωτογενές πλεόνασμα. Με μια επικείμενη ανάκαμψη! Θα ειναι μια Προεδρία της ελπίδας. Ελπίδα για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη...", ειπε χαρακτηριστικα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας, οταν παραλαμβανε την...σκυτάλη της Προεδρίας της ΕΕ, για το επόμενο εξάμηνο!!!
           Η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ,,οποια ουσιαστικά αρχίζει την Πρωτοχρονιά, εχει πολλα θεματα να αντιμετωπίσει! Και για αυτο ο Αντώνης Σαμαρας, τόνισε τις λέξεις "ελπίδα" και "καλύτερη Ευρώπη"!!! Και μακάρι να γινει ετσι... Αν και εδω που τα λέμε ΟΥΔΕΙΣ πιστευει σε κατι τέτοιο! Και αυτο, επειδη υπάρχουν χώρες-μέλη ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ!!! Οσο δεν λύνεται αυτο, τοσο το μέλλον της ΕΕ, ειναι καταδικασμένο, σε θάνατο!!!
           Ενα μεγάλο, τεράστιο πρόβλημα που ειναι υποχρεωμένη η Ελλάδα, ως Προεδρεύουσα χωρα της ΕΕ, να αντιμετωπίσει, ειναι η ανεργία!!! Μια ανεργία , που δυστυχως εχει ξεπεράσει όλες τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, τις οποιες εχουν θέσει οι 28 χώρες-μέλη! Αν δεν καταπολεμηθεί η μάστιγα αυτη και εαν οι ηγέτες της ΕΕ, ιδιαιτερα της Γερμανίας, δεν αλλάξουν τακτικη, τοτε ειναι βέβαιον πως η Ευρώπη παει για διάλυση!!!  Επίσης ενα αλλο ζήτημα, ειναι και η λαθρομετανάστευση! Και εδω θα πρέπει οι ηγέτες της ΕΕ, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχη! Να πάρουν τέτοιες αποφάσεις, ώστε το πρόβλημα αυτο να λυθεί, επιτέλους!!!
           Μακάρι, αν και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος (δεν μου αρέσει η λέξη απαισιόδοξος...), μακάρι η Ελληνική Προεδρία, να ειναι αυτο που ειπε ο πρωθυπουργός.  "Προεδρία της Ελπίδας", για το καλο ολων μας...  Δυσκολο; Ναι! Ομως...
           Μακάρι! Να ειναι η πραγματική Προεδρία της Ελπίδας, η Ελληνική!!! 
           Το ευχομαι και το θέλω... 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου