ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ;

• Τι γινεται με τον νεο Οργανισμό;
• Εμεις πληρωνουμε το "χαράτσι"!
• "Ετσι χωρις προγραμμα..."!

          
 
 Ήρθε η ώρα...
           Οπως σας είχα υποσχεθεί, έφθασε η στιγμη, για να δούμε μαζυ, την υποθεση της Δημόσιας Τηλεόρασης, που εκπέμπει μέχρι τωρα "πειραματικα"!
           Ναι!
           Το προγραμμα που βλέπουμε, όλες τις ώρες,  σε ολες τις συχνότητες της πρωην ΕΡΤ, ειναι μονο ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ!!! Κατι, που μου θυμίζει τα χρονια, που και εγω τοτε προσπαθούσα να βρω τα... βήματα μου στην πορεία μου στην δημοσιογραφία στο τότε ΕΙΡ (Εθνικο Ιδρυμα Ραδιοφωνίας...), εκει στο Ζάππειο, οπου και οι Ραδιοθαλαμοι... Τοτε που μολις ειχε έρθει και στην χωρα μας, αυτο το... "χαζοκουτι", οπως το έλεγαν... Τοτε που καθε λίγοι και λιγάκι, η εικόνα...χανόταν!!! Ετσι...πετάγαμε την κάρτα "ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗ" και ολα καλα... Τοτε που λιγο πριν την έναρξη βγάζαμε "στον αερα" μια άλλη κάρτα, η οποια έγραφε "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ", ώστε να ξέρει ο τηλεθεατής (υπήρχαν ελάχιστα σπίτι που ειχαν την χαρα να διαθέτουν συσκεύη τηλεόρασης, γιατι ηταν  πανάκριβη...) οτι αυτο που θα έβλεπε, ισως να ειχε λάθη!.. Βεβαια ολοι προσπαθούσαμε (τεχνικό προσωπικό, σκηνοθέτες και εμεις οι δημοσιογράφοι, που οι περισσότεροι, οπως και εγω, ειχαμε προσληφθεί στο Ραδιοφωνο...), ολοι λοιπον προσπαθούσαμε και κάναμε τα αδύνατα δυνατά, προκειμενου να γινουν τα λιγότερα λάθη, η και καθόλου!.. Αλλοτε τα καταφερναμε και αλλοτε οχι!!! Ομως δεν κοροιδευαμε τον κοσμο!.. Δεν... παίζαμε μαζυ του! Με τις αντοχές του... Και το πιο σπουδαιο, το τοτε "πειραματικό προγραμμα" ηταν καλύτερο, απο το σημερινο, που δεν το ονομάζουν οι υπεύθυνοι, ουτε "πειραματικό", ουτε και "δοκιμαστικό"!!!!
           


Αλήθεια!
           Τι τελικα ειναι αυτο που καθημερινα βλέπουμε απο την Δημοσια Τηλεοραση;
           Πως λέγεται το προγραμμα;
           "Δοκιμαστικό";  Η, "πειραματικό";  Η, "αλαλούμ"; Ε;
           Μπορει κάποιος, απο τους ανευθυνουπευθυνους, να απαντησει; Να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει; Το...χαράτσι μπήκε! Προγραμμα δεν βλέπουμε ομως... Θα μου πείτε τα τρια ευρω (αυτο ειναι το νεο χαράτσι, που απο την πρωτη Ιανουαριου πληρωνουμε για την Δημοσια Τηλεοραση), δεν ειναι πολλα! Λαθος! Ειναι, έστω και εαν πριν πληρωναμε περιπου πεντε ευρω τον μήνα... Για την ακρίβεια πληρωναμε 4 ευρω και 70 λεπτα!!!
           Μου αρέσει που ο αρμόδιος υπουργός ο καλο φίλος και συνάδελφος δημοσιογραφος, ο Παντελης Καψης, έβγαινε (τωρα το...αποφεύγει και ολοι ξέρουμε το γιατι...), και  μας διαβεβαίωνε πως με την ανάληψη, της προεδρίας της ΕΕ, ολα θα ηταν έτοιμα και η ΝΕΡΙΤ (αυτο ειναι το ονομα του νέου Δημοσίου Οργανισμού...) θα δούλευε κανονικα και καλύτερα απο την πρωην ΕΡΤ... 
           Ομως κατι τετοιο δεν εγινε και το "δοκιμαστικό-πειραματικό" προγραμμα συνεχίζεται, με ολα τα λάθη του...πρωτάρη!!! Το..."ετσι χωρις προγραμμα", ειναι ο...οδηγός της Δημοσιας Τηλεορασης, δυστυχως!!! Και ουδεις γνωρίζει το πότε και το εαν αυτο, θα σταματήσει!!! Όποιον και να ρωτήσεις, σου λέει ενα ξερό...,ΔΕΝ ΞΕΡΩ και η κουβέντα τελειώνει εκει!!!!
           Τωρα!
           Επειδη αργότερα, θα αποκαλυψω πολλα... Σημερα, θέτω ενα μονο ερώτημα, στον φίλο Παντελή Καψη, αλλα και σε καθε αλλο ανευθυνουπευθυνο!..
           "Υπαρχει σχεδιασμός λειτουργίας, χρονοδιάγραμμα, της ΝΕΡΙΤ;" Και εαν ναι; Πότε προβλέπεται να γινει;  Ημερομηνίες κυριοι; Αυτο θελει ο λαος, που πληρώνει και εχει απαιτήσεις απο την Δημοσια Τηλεοραση...
            Θα ξεκινήσει;
            Απάντηση λοιπον χθες! Οχι αυριο... Χθες!!!
   
            Σημ. Συντ.   Για την μεγάλη αγάπη μου το Ραδιοφωνο με το οποιο μεγαλώσαμε μαζυ
                               θα ασχοληθω τις επόμενες ημέρες... Ειναι ντροπη να μην ακούγεται σημερα...
                               Το Ραδιοφωνο, που κράταγε και θέλω να πιστευω, οτι θα κρατήσει και στο
                               (αυτο θελουμε ολοι εμει οι παλιοι και ερωτευμένοι με το ραδιοφωνο...)
                               μέλλον, συντροφια σε όλους τους Ελληνες, οχι μονο εντός αλλα και σε 
                               ολα τα μέρη του κόσμου, δυστυχως σημερα το εχουν εγκαταλείψει. Κρίμα! Και...
                               Ντροπη! 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου